123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Botervlekken

Botervlekken verwijderen

Botervlekken verwijderen


Met onze effectieve reinigingsmethodes kunt u botervlekken verwijderen uit uw kledingstukken of uit het tapijt. Lees verder om de verschillende manieren te ontdekken en te zien wat de beste producten hiervoor zijn.

Botervlekken verwijderen uit uw kleding

Als u boter morst op uw kleding is het noodzaak om zo snel mogelijk te reageren. Hoe langer de boter namelijk op de kleding blijft zitten, hoe moeilijker u dit nog weg kunt halen. Gebruik daarom een (plastic) mesje om direct na het morsen al zo veel mogelijk boter te verwijderen. Hierna kunt u aan de slag gaan met een van de volgende reinigingsmethodes:

  • Oplossing 1: Talkpoeder of baking soda
    Doordat talk vet opneemt is talkpoeder een perfect hulpmiddel bij het verwijderen van (verse) botervlekken. Ook baking soda heeft dezelfde werking. Breng hiervan een flinke laag aan op het plekje en laat dit goed intrekken. We raden u aan om dit zeker een nacht te laten staan. Hierna kunt u de vlek deppen met keukenpapier en op reguliere wijze wassen. Bij deze methode geldt wel: hoe sneller u erbij bent, hoe beter dit werkt. Als het vet al in de vezels van de stof is getrokken, werkt dit helaas niet meer.

  • Oplossing 2: Afwasmiddel
    Gebruik een schone doek om afwasmiddel op de vlek te deppen. Het vet zal hierdoor afgebroken worden. Als u het kledingstuk vervolgens zorgvuldig uitspoelt met lauw water, zodat de resten van het middel volledig verdwenen zijn, en een regulier wasprogramma gebruikt, zullen de vetvlekken eenvoudiger uit de stof verdwijnen.

  • Oplossing 3: Ossengalzeep
    Ossengalzeep is een krachtige zeepsoort die voor vele vlekken te gebruiken is. Om hiermee botervlekken te verwijderen moet u eerst het kledingstuk vochtig maken met koud water, om de vervuilde plek vervolgens in te smeren met de zeep. Nadat u dit even heeft laten inwerken kunt u de kleding op reguliere wijze wassen. Door de effectieve werking van de ossengalzeep ontstaat er een zeer schoon resultaat.

  • Oplossing 4: Citroen
    Vooral voor kleinere botervlekken kunt u een schijfje citroen gebruiken, omdat dit een ontvettende en reinigende werking heeft. Snij de citroen door en wrijf met de vlezige kant over de vlek. Als u de stof op deze manier behandeld heeft, moet u het kledingstuk nog wel even wassen. Let wel op dat citroensap blekend kan werken. Test dit daarom altijd eerst uit op een onopvallend stukje textiel en gebruik bij voorkeur alleen op lichte kleding.

  • Oplossing 5: Wasbenzine
    Oude botervlek ontdekt in uw kleding? Gebruik dan wasbenzine. Omdat dit een zeer krachtige vlekverwijderaar is, moet u hier wel voorzichtig mee zijn. Breng dit bijvoorbeeld niet rechtstreeks aan, maar gebruik altijd een oude doek. We raden u ook aan om het gebruik hiervan eerst uit te testen op een onopvallend stukje textiel om te zien of deze methode ook op uw specifieke kledingstuk niet voor verkleuringen zorgt. Na voorbehandeling met de wasbenzine moet de kleding op normale wijze worden gewassen.

  • Oplossing 6: Schoonmaakazijn
    Botervlekken in uw suède kleding? Maak dan gebruik van schoonmaakazijn. Breng een klein beetje azijn aan op een (oude) tandenborstel en wrijf hiermee zachtjes over de stof. Let wel op dat u niet té hard boent, want dit kan er juist voor zorgen dat de vlek zich verder verspreidt. Deze methode kan overigens ook op andere kleding gebruikt worden.

Botervlekken verwijderen uit uw vloerbedekking of tapijt

Voor het verwijderen van botervlekken uit vloerbedekking of tapijt kunt u ons handige stappenplan gebruiken. Het doorlopen van al deze stappen zal voor het beste resultaat zorgen.

  • Stap 1: Wegschrapen
    Net zoals bij uw kleding is het belangrijk om zo snel mogelijk de boter te verwijderen met een (plastic) mesje om te zorgen dat dit niet te erg in de stof kan trekken.

  • Stap 2: Maiszetmeel, bakpoeder of zuiveringszout
    Breng een royale laag maiszetmeel, bakpoeder of zuiveringszout aan op de botervlek. Hierdoor wordt het vet namelijk zo goed mogelijk geabsorbeerd, zodat het al grotendeels uit de stof verdwijnt. Laat dit poederachtige laagje minstens een kwartier zitten. Vervolgens kunt u een stofzuiger gebruiken om de resten weg te halen.

  • Stap 3: Afwasmiddel
    Als er nog maar een kleine botervlek achtergebleven is op het tapijt kunt u dit gaan behandelen met een mengsel van één deel afwasmiddel en vier delen warm water. Afwasmiddelen breken het vet namelijk af en zorgen er dus voor dat de vlek makkelijker verdwijnt. Breng het mengsel aan op het te behandelen plekje en laat dit ongeveer 3 minuten intrekken, om het vervolgens al deppend te verwijderen met een schone doek of spons.

  • Stap 4: Koud water
    Blijven er resten van het afwasmiddel achter na het reinigen van de bekleding, de vloerbedekking of het tapijt? Verwijder deze dan met koud water en droog de stof vervolgens weer goed met een schone doek. Als u dit niet doet kunnen er schimmelvlekken ontstaan.

Botervlekken zijn dus met behulp van meer dan acht verschillende reinigingsmethodes te verwijderen. Heeft u vragen over een van onze tips? Of heeft u zelf een gouden advies dat wij nog niet benoemd hebben? Neem dan gerust contact met ons op. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.