123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Colavlekken

Colavlekken verwijderen

Cola vlekken verwijderen


Voor het verwijderen van cola vlekken uit uw kleding, uit uw tapijt of van uw bank kunt u verschillende reinigingsmethodes gebruiken. Lees op deze pagina al onze tips om alle ondergronden weer volledig schoon te krijgen.

Cola vlekken verwijderen uit kleding

  • Oplossing 1. Warm sopje
    Verse cola vlekken verdwijnen vaak al met behulp van een simpel warm sopje met wasmiddel. Spoel het kledingstuk hier goed in uit om de meeste plekjes al direct weg te halen. U kunt daarnaast ook een papje maken van waspoeder en water en dit op de vlek aanbrengen. Laat dit even intrekken en spoel het kledingstuk daarna weer goed uit.

  • Oplossing 2: Ossengalzeep
    Maak de ossengalzeep een beetje nat en breng dit aan op de vlek. Gebruik uw vingers om dit in te wrijven en was het kledingstuk dan op reguliere wijze. Maak gebruik van een wasprogramma dat niet warmer is dan 40°C, want anders werkt de zeep niet meer goed.

  • Oplossing 3: Zuivere alcohol
    Spoel de colavlek allereerst goed uit met lauw water. Gebruik vervolgens een doek om hier al deppend zuivere alcohol op aan te brengen. Ook dit zal ervoor zorgen dat de vlek verdwijnt. Zorg dat u de stof nadien goed uitspoelt en op normale wijze wast om tot het beste resultaat te komen.
    Let op! Deze methode is vooral geschikt voor uw lichtgekleurde kledingstukken. Op uw andere kleding gebruiken? Test dit dan eerst even op een onopvallend stukje om te zorgen dat er geen verkleuringen of beschadigingen ontstaan.

  • Oplossing 4: Koolzuurhoudend water
    Oude colavlekken op uw kleding? Breng hier dan eerst wat fijnwasmiddel op aan om de vlek daarna onder te dompelen in koolzuurhoudend water. Laat dit ongeveer 2 uur inweken en draai vervolgens een normaal wasje om alle resten te laten verdwijnen.

  • Oplossing 5: Citroensap
    Op witte kleding kan ook citroensap gebruikt worden voor het verwijderen van de cola vlekken, omdat de cola hiermee als het ware wordt opgezogen. Gebruik deze methode niet op zwarte of gekleurde kleding, want dan kan de sap blekend werken. Op een ander vervuild kledingstuk brengt u enkele druppels citroensap aan. Spoel tot slot met lauw water en was op reguliere wijze.

Cola vlekken verwijderen uit uw bank of tapijt

  • Oplossing 1. Tapijtreiniger
    Zowel op uw tapijt als op uw stoffen bankstel kunt u vlekken van cola verwijderen door hier een sopje van tapijtreiniger met warm water op aan te brengen. Gebruik een doek om de vlek hiermee van buiten naar binnen te reinigen.

  • Oplossing 2. Talkpoeder
    Talkpoeder heeft de handige eigenschap om vloeistoffen in zich op te nemen, waardoor die uit de vezels van de stof getrokken worden. Ook met cola werkt dit zo. Breng een laag talkpoeder aan op het tapijt, uw stoffen meubels of het andere bevlekte oppervlak, laat dit enkele uren zitten en veeg dit dan weg. Door het absorberende karakter van de substantie zal de vlek ook direct verdwijnen zijn.

  • Oplossing 3: Koolzuurhoudend water
    Haal allereerst zo veel mogelijk cola weg met droog keukenpapier. Breng dan met een doek koolzuurhoudend water aan op de overgebleven vlek. Doe dit alleen deppend, niet wrijvend of schrobbend, om de vlek niet per ongeluk verder te verspreiden. Behandel de plek vervolgens na met een sopje van afwasmiddel en warm water. Zorg er tot slot voor dat u de behandelde stof goed laat drogen.

  • Oplossing 4: Witte natuurazijn
    Mix twee kopjes warm water met een theelepel witte (natuur)azijn en breng dit aan op de vlek. Om het beter zijn werk te laten doen kunt u altijd licht deppen, net zolang totdat de vlek verdwijnt. Vergeet niet om hierna de resten van de witte azijn te verwijderen met een sponsje met koud water en de stof goed te laten drogen. Deze methode kunt u beter alleen gebruiken op wit tapijt of banken met witte bekleding om verkleuringen te voorkomen.

Colavlekken zijn op meer dan acht verschillende manieren van diverse ondergronden te verwijderen. Heeft u vragen over een van onze reinigingsmethodes of mist u dé gouden tip? Neem dan gerust contact met ons op, zodat we elkaar kunnen helpen. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.