123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Ecoline vlekken

Ecoline vlekken verwijderen

Ecoline vlekken verwijderen


Last van ecoline vlekken op uw kleding, tapijt of handen? Geen zorgen! Op deze pagina leggen we uit hoe u deze vlekken eenvoudig én veilig kunt verwijderen van verschillende ondergronden. Ook zetten we de producten waarmee u dit kunt doen op een rij.

Wat is ecoline?

Ecoline is een vloeibare waterverf die gemaakt is op basis van kleurstof. Hierdoor verschilt deze verfsoort van bijvoorbeeld aquarelverf, wat juist gemaakt wordt op basis van pigment. Ecoline is te herkennen aan de heldere kleuren. De verf is gebruiksklaar, in vele soorten beschikbaar en niet-watervast, waardoor het vaak pas voor hardnekkige vlekken zorgt als u het te lang laat zitten.

Hoe verwijder ik ecoline uit kleding?

Als u (hardnekkige) vlekken van ecoline uit kleding wilt verwijderen, is het raadzaam om het kledingstuk niet direct in de was te stoppen. Het kan dan namelijk zo zijn dat de vlekken dieper in de vezels van de stof gedrukt worden, waardoor u ze moeilijker weg kunt krijgen. Op 123schoon.nl vindt u verschillende schoonmaaktips voor het effectief verwijderen van ecoline vlekken.

  • Oplossing 1: Speciale vlekverwijderaar
    Ecoline is te verwijderen met behulp van een speciale vlekverwijderaar. Zo kunt u de Dr. Beckmann Vlekkenduivel Pennen en Inkt gebruiken. De formule lost dit soort kleurstoffen op een veilige manier op, waarbij er geen kans is op beschadigingen of verkleuringen van het textiel. Hoe werkt dit? Maak de vlek nat met het middel en laat dit 10 tot 15 minuten inwerken, maar zorg dat het nooit indroogt. Dep de vlek vervolgens af met een doek en was volgens het wasvoorschrift. Door de voorbehandeling van het middel, zullen de ecoline vlekken makkelijker verdwijnen.

  • Oplossing 2: Melk
    Een andere methode om ecoline uit kleding te verwijderen, is met behulp van melk. Hier moet u het bevlekte kledingstuk een tijdje in laten weken, om te zorgen dat de kleuren vervagen. Het is wel handig om de kleding daarna te wassen.

  • Oplossing 3: Ossengalzeep
    Maak de ecoline vlek goed nat met warm of koud water en breng hier dan een rijkelijke hoeveelheid ossengalzeep op aan. Hierna moet u de stof goed uitspoelen en volgens het wasvoorschrift wassen. Let wel op dat u de kledingstukken niet mag wassen op een wasprogramma dat warmer is dan 40°C; dan verliest de ossengalzeep namelijk zijn werking.

  • Oplossing 4: Groene zeep
    Tot slot kunt u ecoline ook uit kleding verwijderen met behulp van groene zeep. Breng hiervan een rijkelijke hoeveelheid aan op de vlek en laat dit enkele minuten intrekken. Spoel het kledingstuk vervolgens uit met water en was in de wasmachine.

Hoe verwijder ik ecoline vlekken van mijn handen?

Omdat het over het algemeen niet werkt om ecoline vlekken van uw handen te verwijderen met water, kunt u beter gebruikmaken van melk. Ga hier direct na het morsen mee aan de slag; anders trekt de ecoline mogelijk in uw huid en loopt u het risico dat u het er bijna niet meer afkrijgt. Borstel de ecoline daarom gelijk weg met een borsteltje of met een schuursponsje en wat melk.

Hoe verwijder ik ecoline vlekken uit het tapijt?

Ecoline gemorst op het tapijt? Dep dan gelijk de eerste vlekken weg en ga dan aan de slag met een sopje van afwasmiddel (één eetlepel) en warm water (één kopje). Doordrenk de vlek hiermee en laat dit enkele minuten intrekken. Gebruik vervolgens een schone doek om de vlek weg te deppen. Mogelijk is het nodig om dit enkele keren te herhalen. Vergeet niet om het tapijt tot slot goed na te behandelen met koud water en grondig te drogen.

Hoe verwijder ik ecoline vlekken van de tafel?

Als er ecoline terechtgekomen is op uw tafel is het belangrijk om direct aan de slag te gaan met water en zeep. Hiervoor kunt u onder meer groene zeep gebruiken. Maak een sopje en wrijf de vlekken weg of breng, in het geval van hardnekkige ecoline vlekken, een laagje groene zeep aan en laat dit even inwerken. Op deze manier komen de ecoline vlekken los en kunt u ze eenvoudig wegvegen.


Op deze pagina heeft u alles gelezen over het verwijderen van ecoline vlekken. Tips over het verwijderen van andere soorten verf? Lees dan onze speciale Vlekkenhulp-pagina over verfvlekken. En heeft u nog vragen over een van de reinigingsmethodes of mist u op deze pagina dé gouden tip? Neem dan gauw contact met ons op; zo helpen we elkaar.
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.