123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Eivlekken

Eivlekken verwijderen

Ei vlekken verwijderen


Op deze pagina leest u alles over het verwijderen van vlekken gemaakt door ei. Zo vindt u alle informatie waarmee u vlekken van eiwit en eigeel eenvoudig verwijdert en uw kleding, de bank, het tapijt of de vloer weer volledig schoonmaakt. Ook bestelt u hier direct alle producten waarmee u dit kunt doen.

Hoe verwijder ik ei uit kleding?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat u voor het verwijderen van ei uit uw kleding nooit heet water moet gebruiken. De warmte van het water zorgt ervoor dat het ei stolt, waardoor het moeilijker te verwijderen wordt. Het is juist wél goed om de vlek direct te behandelen met koud of lauw water. Dit zorgt ervoor dat de eerste resten al oplossen.

In het geval van verse eivlekken is het verstandig om daarna aan de slag te gaan met zout of een absorberend poeder, zoals baking soda of maiszetmeel. Breng een van deze middelen aan op de vlek. Het zout of poeder zuigt zich vol met ei en trekt dit zo op effectieve wijze uit de stof. Nadat u dit ongeveer een kwartier heeft laten rusten, kunt u de grote resten eenvoudig weg borstelen. Meestal is de vlek dan al grotendeels verwijderd, de laatste resten verwijdert op een van de volgende manieren:

  • Oplossing 1: Speciale vlekverwijderaar
    Dr. Beckmann Vlekkenduivel, HG Vlekweg of Vanish Oxi Action; allemaal middelen die speciaal ontwikkeld zijn voor vlekken die met normaal wasmiddel niet te verwijderen zijn. Door het kledingstuk hiermee voor te behandelen, haalt u de eivlekken wel eenvoudig weg. Lees de gebruiksaanwijzing goed door om het product op de beste en veiligste manier te gebruiken.

  • Oplossing 2: Ammonia
    Vlekken van eiwit verwijdert u met behulp van verdunde ammonia. Hoe doet u dit? Meng ammonia met water en breng dit aan op de vlek. Met licht wrijvende bewegingen haalt u de resten van het eitwit eenvoudig weg. U kunt in plaats van ammonia ook wasbenzine, glycerine of terpentine gebruiken. Was de kleding na de behandeling volgens de wasvoorschriften om ook de geur van eieren te verwijderen.
    Let op! De genoemde middelen zijn zeer krachtig. Uittesten op een onopvallend stukje van de stof wordt aangeraden. Zo voorkomt u de aantasting van de kleurechtheid of andere onverwachte beschadigingen van de stof.

  • Oplossing 3: Vloeibaar wasmiddel
    Vlekken van eigeel verwijdert u met een vloeibaar wasmiddel. Maak een sopje van koud water en het wasmiddel en laat het kledingstuk hier in weken, minstens 30 minuten, maar langer mag ook. Was de kleren daarna in de wasmachine om de laatste eigeel vlekken volledig te verwijderen.

  • Oplossing 4: Biotex
    In plaats van vloeibaar wasmiddel kunt u voor het verwijderen van eivlekken ook gebruikmaken van groene Biotex. De enzymen hierin breken onder meer het eiwit op krachtige wijze af. De reinigingsmethode is eenvoudig: vul een emmer met koud water en voeg hier Biotex aan toe. Dompel het bevlekte kledingstuk hierin onder en laat vervolgens rusten, minimaal 30 minuten. Daarna wassen, en weg zijn de vlekken.

Hoe verwijder ik ei uit de bank of het tapijt?

Is er ei terechtgekomen op de bank, het tapijt of ander niet-wasbaar textiel? Hoe u dit moet verwijderen hangt ervan af of de vlekken vers of ingedroogd zijn:

  • Verse eivlekken verwijderen
    Haal allereerst de grootste resten weg en breng dan zout, baking soda of een andere sterk absorberende poeder aan. Laat dit enkele uren rusten. Het product zuigt zich vol met ei en trekt dit zo uit de stof. Neem dan af met een schone doek met koud water.

  • Hardnekkige of ingedroogde eivlekken verwijderen
    Zijn de verse vlekken nog niet verdwenen na het gebruik van zout of baking soda, of gaat het om ingedroogde eivlekken? Maak dan gebruik van afwasmiddel. Breng een mengsel van koud water (twee kopjes) en afwasmiddel (één eetlepel) aan op de vlek. Dep dit in de stof totdat de doek geen eigeel of eiwit meer opneemt. Blijven er nog zichtbare vlekken achter? Maak dan een mengsel van ammonia en koud water en gebruik dit om de vlek weg te deppen. Ook schoonmaakazijn is hiervoor te gebruiken. Test het gebruik hiervan het liefst wel eerst uit op een onopvallend deel van de bank of het tapijt. Zorg bovendien dat u het textiel nadien goed nabehandelt met water (zonder toegevoegde middelen) en droogt.

Hoe verwijder ik ei van vloeren?

Ei laten vallen op de vloer? Strooi direct een grote hoeveelheid keukenzout op het oppervlak en laat dit enkele minuten liggen. Het zout zuigt zich vol met ei, zodat u dit eenvoudig weg kunt vegen met stoffer en blik.


Blijven er nog vlekken achter of bent u er nét niet op tijd bij? Dan haalt u de eivlekken weg met een sopje van koud water en vloeibaar wasmiddel. Meng dit door elkaar totdat het schuimt en breng dit met een spons of doek aan op het te behandelen oppervlak. Wrijf de vlek zo moeiteloos weg. Om het sopje nóg krachtiger te maken, kunt u altijd een scheutje witte natuurazijn toevoegen. Zo zijn alle eivlekken al helemaal in een mum van tijd weg.


Op deze pagina heeft u alles gelezen over het verwijderen van eivlekken van kleding, de bank, het tapijt en uw vloer. Zo krijgt u ieder oppervlak weer keurig schoon. Is het u nog niet helemaal duidelijk of heeft u vragen over een van de reinigingsmethodes? Neem dan gerust contact met ons op. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.