123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Haarverf vlekken

Haarverf vlekken verwijderen

Haarverf vlekken verwijderen


Zijn er na het verven van uw haren haarverf vlekken terechtgekomen op uw kleding, handdoek, badkuip, wastafel of vloerbedekking? Op deze pagina leest u alles over het verwijderen van haarverf van verschillende oppervlakken en bestelt u direct alle producten die u hiervoor nodig heeft.

Hoe verwijder ik haarverf vlekken uit kleding, handdoeken of ander textiel?

Er zijn verschillende soorten haarverf: permanente en semi-permanente haarverf. De permanente verf bevat over het algemeen ammoniak. Dit zorgt voor een snellere hechting aan de vezels van het textiel. Het is hierdoor moeilijk om vlekken die hierdoor ontstaan zijn te verwijderen. Hoe u de twee haarverf vlekken weghaalt leggen we op 123schoon.nl haarfijn uit.


Vlekken van semi-permanente haarverf zijn eenvoudig te verwijderen en krijgt u weg tijdens het wassen of met een sopje van wasmiddel en water. Vlekken van permanente haarverf zijn lastiger te verwijderen. Schraap hierbij eerst de klodder van het textiel en gebruik dan een van onderstaande reinigingsmethodes:

  • Oplossing 1: Vlekkenverwijderaar
    Om haarverf vlekken moeiteloos te verwijderen kunt u het bevlekte materiaal voorbehandelen met een speciale vlekverwijderaar, van bijvoorbeeld HG, Dr. Beckmann of Vanish. Deze middelen zijn speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van haarverf vlekken en zijn daarom extra krachtig. Breng dit aan op de bevlekte stof voordat u het kledingstuk volgens de wasvoorschriften gaat wassen. Hiermee worden vlekken op een veilige én effectieve manier weggehaald.

  • Oplossing 2: Haarlak
    Verse haarverf vlekken? Deze verwijdert u met behulp van haarlak. De chemicaliën hierin verstoren de samenstelling van de haarverf en zorgen er dus voor dat u dit makkelijk weghaalt. Spray de vlek daarom onmiddellijk in met haarlak als u geknoeid heeft met de haarverf en was het textiel dan in de wasmachine. Zorg dat u geen dikke laag haarlak aanbrengt, maar drie dunne laagjes, en was het kledingstuk of de handdoek als het laatste laagje net opgedroogd is. Een te dikke laag aanbrengen kan ervoor zorgen dat de vlek verstikt wordt en helemaal niet meer te verwijderen is.

  • Oplossing 3: Afwasmiddel
    Haarverf vlekken verwijdert u ook met afwasmiddel. Smeer een rijkelijke hoeveelheid op het textiel, laat dit ongeveer 10 minuten intrekken, spoel het kledingstuk of de handdoek dan uit onder de lauwe kraan en was in de wasmachine. Ook op deze manier worden de vlekken eenvoudig weggehaald.

Hoe verwijder ik haarverf vlekken van het bad of de wasbak?

Vlekken van semi-permanente haarverf kunnen eenvoudig weggehaald worden met water. Vlekken van permanente haarverf verwijdert u op een van de volgende manieren:

  • Oplossing 1: Haarlak
    Zijn er blijvende haarverf vlekken op het bad of de wasbak terechtgekomen? Deze kunt u verwijderen met behulp van haarlak. Spuit dit over de vlek heen en gebruik dan een spons of een doek met koud water om de vlek moeiteloos weg te vegen.

  • Oplossing 2: Cif schuurmiddel
    Met een goed schuurmiddel kunt u hardnekkige vervuilingen, zoals haarverf vlekken, verwijderen van de wastafel en de badkuip. Breng dit aan op het bevlekte deel van de ondergrond en boen de vlekken eenvoudig weg met een zacht sponsje.

  • Oplossing 3: Tandpasta
    Ook met tandpasta kunt u haarverf vlekken verwijderen van verschillende oppervlakken in de badkamer, zoals het bad of de wasbak. Breng een ruime laag tandpasta aan op de vlekken en veeg deze vervolgens weg met een schone doek. Door de tandpasta laat de haarverf eenvoudiger los en wordt het materiaal dus makkelijker schoon.

Hoe verwijder ik haarverf vlekken uit de vloerbedekking of het tapijt?

Hardnekkige haarverf vlekken, van permanente haarverf, verwijdert u uit de vloerbedekking of het tapijt met behulp van koud water (500 ml), afwasmiddel (15 ml) en witte natuurazijn (15 ml). In de 123schoon Vlekkenhulp leest u nog meer methodes.


Dit mengsel moet met een schone doek op de vlek gedept worden. Door het krachtige mengsel wordt de vlek geabsorbeerd en verdwijnt deze dus uit de stof. Deze handeling moet net zolang herhaald worden totdat de haarverf vlekken volledig verwijderd zijn. Zorg dat er steeds genoeg mengsel op de doek zit (maar maak het materiaal ook weer niet kletsnat) en controleer of de doek haarverf blijft opnemen. Om dit gemakkelijker zichtbaar te maken, raden we het aan om gebruik te maken van een witte of lichte doek.

Zorg er verder voor dat u alleen dept en niet wrijft; dan zou u de haarverf namelijk onverhoopt dieper in de vezels van de stof kunnen drukken. Neemt de doek geen haarverf meer op en zijn de vlekken geheel uit de stof verdwenen? Maak het materiaal dan goed schoon met koud water en droog het grondig.

Tip! Verdwijnen de vlekken niet met dit mengsel? Behandel de vloerbedekking of het tapijt dan nog even na ontsmettingsalcohol. Breng dit aan met een doek of een wattenstaafje en maak deppende bewegingen totdat de vlek verdwijnt.


Op deze pagina heeft u alles gelezen over het verwijderen van haarverf vlekken. Heeft u nog vragen over een van de reinigingsmethodes of mist u op deze pagina dé gouden tip? Neem dan gauw contact met ons op; zo helpen we elkaar.
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.