123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Jodiumvlekken

Jodium vlekken verwijderen

Jodium vlekken verwijderen


Is er na het behandelen van een wondje jodium achtergebleven op uw kleding of stoffen meubels? Geen zorgen! Deze roodbruine jodiumvlekken zijn op verschillende manieren weg te halen. Op deze pagina leest u hoe u dit doet en bestelt u direct de benodigde producten.

Hoe verwijder ik jodium vlekken uit kleding?

Jodium vlekken haalt u op verschillende manieren uit kleding. Gebruik hier bijvoorbeeld een vitamine C bruistablet, ossengalzeep of natuurazijn voor. Op 123schoon.nl vindt u nog meer methodes en leest u hoe u al deze producten gebruikt.

  • Oplossing 1: Vitamine C bruistablet
    Gebruik een vitamine C bruistablet om jodium vlekken te verwijderen. Hoe werkt dit? Vul een schaal met lauwwarm water en laat het bruistablet hierin oplossen. Dompel de vlek hier vervolgens in onder en laat dit enkele minuten rusten. Was het kledingstuk dan volgens de wasvoorschriften. Het ascorbinezuur neutraliseert de vlekken eenvoudig, zodat uw kleding schoon uit de machine komt. Herhaal de methode indien nodig.

  • Oplossing 2: Ossengalzeep
    Maak de jodium vlek vochtig met warm water en breng hier dan een dikke laag ossengalzeep op aan. Was het kledingstuk vervolgens in de wasmachine. Zorg dat u een wasprogramma van 40 graden of lager gebruikt; op hogere temperaturen verliest de ossengalzeep namelijk zijn werking.

  • Oplossing 3: Natuurazijn
    Breng natuurazijn aan op een stukje keukenpapier en duw dit aan beide kanten van de stof tegen de jodium vlek aan. Zorg dat u alleen duwt en nooit wrijft; dan verspreidt u de vlek namelijk alleen maar. De stof neemt de natuurazijn in zich op, en dit leidt ertoe dat de vlekken blauw of paars van kleur worden. Niet schrikken! Als u de kleding hierna wast volgens de wasvoorschriften, verdwijnen deze vlekken moeiteloos. Uw kleding ziet er zo snel weer uit als nieuw.

  • Oplossing 4: Ammonia
    Maak een mengsel van water (drie delen) en ammonia (één deel). Breng dit met een schone doek aan op de jodium vlek en was de kleding vervolgens in de wasmachine.

  • Oplossing 5: Spiritus
    Spoel de vlek eerst goed uit onder de lauwe kraan en breng hier dan spiritus op aan. Vervolgens wast u de kleding zoals u normaal zou doen, en de vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Hoe verwijder ik jodium vlekken uit stoffen meubels?

Jodium verwijdert u uit stoffen meubels of ander niet-wasbaar textiel met verdunde ammonia. Maak een mengsel van drie delen water en één deel ammonia en breng dit al deppend aan op de stof. De vlekken verdwijnen zo eenvoudig. Behandel de stof na met een natte spons en laat dit goed drogen. Zo gaat u voor het mooiste en schoonste resultaat.


Op deze pagina heeft u alles gelezen over het verwijderen van jodium vlekken uit kleding of stoffen meubels. Heeft u nog vragen over een van de reinigingsmethodes of mist u op deze pagina dé gouden tip? Neem dan gerust contact met ons op.
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.