123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Behanglijmresten verwijderen

Behanglijmresten verwijderen

Behanglijmresten verwijderen


Wilt u behanglijmresten verwijderen, maar weet u niet hoe u dit moet doen? Lees op deze pagina onze tips én bestel direct de benodigde producten om behanglijm te verwijderen.

Waarom is het verwijderen van behanglijmresten belangrijk?

Het is zeer belangrijk om de behanglijmresten te verwijderen, zeker voordat u de muur opnieuw gaat behangen of schilderen, omdat u anders nooit het mooiste eindresultaat bereikt. Het zit zo: als u de behanglijm niet verwijdert, werkt u met een minder goede onderlaag. Verf of nieuw behang hecht veel slechter aan de resten van behanglijm dan aan een egale wand, waardoor het eindresultaat er ongelijk uit kan gaan zien of de verf op den duur zelfs kan gaan loslaten.

Hoe verwijder ik behanglijmresten van de betonnen muur?

Als het behang van de muur gehaald is en er nog behanglijmresten zijn achtergebleven, kunt u het beste een mengsel maken waarmee de lijm losgeweekt wordt. Er zijn verschillende middelen waarmee dit mogelijk is, zoals de HG Behangverwijderaar. Lees op 123schoon.nl wat u hiervoor nog meer kunt gebruiken.

  • Oplossing 1: HG Behangverwijderaar
    HG heeft een speciaal afweekmiddel ontwikkeld waarmee behanglijm eenvoudig verwijderd kan worden. Hiervoor moet u dit middel verdund aanbrengen op de behanglijmresten en dit 5 tot 15 minuten laten inwerken. De achtergebleven behanglijm is vervolgens eenvoudig weg te halen, bijvoorbeeld met een plamuurmes.

  • Oplossing 2: Heet water met afwasmiddel
    Vul een emmer met heet water en voeg hier een paar druppels afwasmiddel aan toe. Dit middel moet u met een schone doek of een plantenspuit aanbrengen op (een deel van) de muur. Zorg dat u niet direct een te groot oppervlak behandelt; de muur moet namelijk een uur lang voortdurend vochtig gehouden worden. Op deze manier krijgt de lijm genoeg tijd om zachter te worden; het wordt als het ware losgeweekt.
    Na een uur kunt u de muur met een spons afschrobben. Doordat de behanglijm inmiddels zacht geworden is, haalt u de resten eenvoudig weg. Eventueel kunt u hiervoor ook een plamuurmesje gebruiken. Ga dan wel voorzichtig te werk, om te voorkomen dat de muur beschadigd raakt.
    Als een mengsel van enkel heet water en afwasmiddel niet werkt, kunt u hier altijd één of twee eetlepels baking soda aan toevoegen. Door het zuiveringszout wordt de lijm nog eenvoudiger losgeweekt.

  • Oplossing 3: Heet water met Biotex
    Maak een sopje van heet water en een flinke scheut Biotex. Breng dit op (een deel van) de muur aan. Het is vervolgens belangrijk om de muur, en dan met name de plekken waar de behanglijmresten zitten, een uur lang vochtig te houden. Zo wordt de lijm zacht, waarna u het eenvoudig kunt weghalen met een spons of een plamuurmesje.

  • Oplossing 4: Heet water met natriumfosfaat
    Natriumfosfaat is een sterk reinigingsmiddel waarmee u behanglijmresten eenvoudig verwijdert. Maak een mengsel van heet water en dit middel en hou de muur hier ongeveer een uur lang vochtig mee, zodat de lijm de tijd krijgt om te verzachten. Na een uur kunt u de resten weghalen met een spons of een plamuurmesje.
    Tip! Was goed de handen na het gebruik van natriumfosfaat. Dit middel is namelijk extreem laxerend. Het binnenkrijgen van een paar druppels heeft al effect.

  • Oplossing 5: Schuurpapier
    Als het niet lukt om de behanglijmresten met een van de bovenstaande methodes weg te krijgen, kunt u ook gebruikmaken van schuurpapier. Hiermee maakt u de muur weer volledig glad. Ga altijd voorzichtig te werk om beschadigingen te voorkomen.

Hoe verwijder ik behanglijmresten van het behang?

Behanglijmresten kunnen een witte waas achterlaten op het behang. Dit verwijdert u met behulp van warm water en een schone doek of spons. Zorg dat u de doek of spons niet te nat maakt om te voorkomen dat het behang aangetast wordt en dep hiermee voorzichtig de behanglijmresten weg. Door de warmte van het water wordt de lijm zacht en is dit eenvoudig weg te vegen.

Hoe verwijder ik behanglijmresten van hout?

Behanglijmresten verwijdert u van hout met behulp van aceton. Breng dit met een wattenschijfje aan op de achtergebleven behanglijm en laat dit ongeveer een minuut intrekken. Door de aceton lost de lijm moeiteloos op. De laatste resten kunt u na het wachten weghalen met een zachte doek.

Hoe verwijder ik behanglijmresten van het tapijt?

Gebruik voor het verwijderen van behanglijmresten van het tapijt witte natuurazijn. Breng dit met behulp van een schone doek aan op het tapijt en laat dit minstens een kwartier intrekken. Gebruik vervolgens een natte doek om de behanglijm te verwijderen en laat de plek goed drogen.


Heeft u nog vragen over een van de reinigingsmethodes of mist u op deze pagina dé gouden tip? Neem dan gauw contact met ons op; zo helpen we elkaar.
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.