123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Lijmresten verwijderen

Lijmresten verwijderen

Lijmresten verwijderen


Op deze pagina leest u alles over het verwijderen van lijmresten. We geven antwoorden op alle veelgestelde vragen hierover. Onderaan de pagina kunt u bovendien doorklikken naar onze vlekspecifieke pagina om ook voor specifieke lijmresten een geschikte reinigingsmethode te vinden.

Verschillende soorten lijmresten

Iedere lijmsoort zorgt voor andere vlekken. Hoe u lijmresten moet verwijderen, is daarom onder meer afhankelijk van het soort lijm waar u mee te maken heeft. Ook de ondergrond is een belangrijke factor. Houd deze twee aspecten altijd goed in het achterhoofd als u gaat bepalen welke reinigingsmethode u gaat gebruiken. Op deze pagina en de onderliggende, vlekspecifieke pagina bespreken we verschillende lijmsoorten en leggen we uit hoe u diverse materialen schoon krijgt.

Over het algemeen is het zo dat verse lijmresten eenvoudig weg te vegen zijn. Zodra de lijm ouder en al ingedroogd is, wordt het weghalen lastiger. Hiervoor heeft u meestal een speciale lijmverwijderaar of een ander middel nodig. Lijm op waterbasis is wel wat makkelijker te verwijderen; dit is namelijk oplosbaar in heet water.

Veelgestelde vragen over het verwijderen van lijmresten

Hieronder geven wij antwoord op diverse veelgestelde vragen over het verwijderen van lijmresten. We beantwoorden vragen over het weghalen van verschillende lijmsoorten en het reinigen van allerlei ondergronden.

Hoe verwijder ik vloerlijm?

Voor het verwijderen van vloerlijm kunt u het beste gebruikmaken van een speciale vloerlijmverwijderaar. Hiermee worden verschillende soorten lijm moeiteloos losgeweekt van uw vloer. Vloerlijmverwijderaars werken ook heel goed voor het verwijderen van tapijtlijm.


Het verwijderen van oude vloerlijm is zeer belangrijk. Als u dit niet doet, zal uw nieuwe vloer niet zo goed hechten. Een product zoals de HG Vloerlijmverwijderaar zorgt ervoor dat u de lijmresten op een makkelijke en veilige manier kunt verwijderen. Ook resten van kurk-, tegel-, wand-, parket-, linoleum- of kunstharslijm haalt u hiermee eenvoudig weg.

Hoe werkt het gebruik van de HG vloerlijmverwijderaar?

  • Smeer de lijmresten rijkelijk in met de vloerlijmverwijderaar.
  • Laat dit 10 tot 15 minuten inwerken, zodat de lijm de tijd krijgt om los te weken.
  • Verwijder de resten eenvoudig met een plamuurmes.
  • Zorg dat u de ondergrond zorgvuldig naspoelt met water en droogt voordat u uw nieuwe vloerbedekking gaat leggen. 

Let op! Test de speciale vloerlijmverwijderaar altijd eerst uit op een onopvallend deel van de vloer om er zeker van te zijn dat er geen beschadigingen ontstaan.

Hoe verwijder ik stickerlijm?

Er zijn verschillende manieren waarop u stickerlijm kunt verwijderen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld nagellakremover, schoonmaakazijn, ontsmettingsalcohol, pindakaas of olijfolie. Lees op 123schoon.nl hoe al deze middelen gebruikt kunnen worden om stickerresten moeiteloos weg te halen van diverse ondergronden.


Op onze pagina over het verwijderen van stickerresten leest u op welke manieren u deze huis-tuin-en-keukenmiddeltjes kunt gebruiken. Hier kunt u ook HG stickeroplosser bestellen. Dit is een middel dat speciaal ontwikkeld is voor het op een veilige manier verwijderen van stickerresten.

Hoe verwijder ik secondelijm van de huid?

Verwijder secondelijm van uw huid met nagellakremover met aceton. Door de aceton wordt de lijm volledig opgelost, waardoor dit moeiteloos verdwijnt. Let op: gebruik geen pure aceton, want dit kan voor huidirritaties zorgen. Heeft u een gevoelige huid? Dan kunt u beter gebruikmaken van boter of olie. Hiermee wordt gezorgd dat de lijm loslaat van de huid en eenvoudiger weg te pulken is.

Hoe verwijder ik lijm van glas?

Lijm verwijderen van glas doet u met nagellakremover, witte terpentine of ontsmettingsalcohol. Breng dit met een doek of een stuk keukenpapier aan op het glas om de lijm week te maken en eenvoudig te verwijderen.


U kunt de lijm ook verwijderen met een mengsel van baking soda en olie (verhouding één op één). Breng dit mengsel aan op de lijmvlek en laat dit 30 minuten intrekken. Verwijder het dan met een schuurspons of een afwasborstel en wrijf zo eenvoudig de lijmresten weg.

Hoe verwijder ik lijm van mijn kleding?

Verse lijmresten verwijdert u van uw kleding met een warm sopje. Ingedroogde lijm kunt u weghalen met een mesje of een oude pinpas. Leg het kledingstuk een nachtje in de vriezer voordat u dit gaat doen om te zorgen dat de lijm hard wordt en makkelijker weg te halen is. De laatste restjes verwijdert u met nagellakremover.


Echt hardnekkige lijmresten krijgt u van uw kleding met de HG Vlekweg Nr. 2 of de Dr. Beckmann Vlekkenduivel Kantoor en Huis, dus met een speciale vlekverwijderaar die mild is voor de stof en op een krachtige manier afrekent met dit soort vlekken. De lijm wordt hiermee losgeweekt en verdwijnt zo moeiteloos uit de vezels van uw kleding, zonder dat er beschadigingen ontstaan aan het materiaal.

Hoe verwijder ik behanglijm?

Behanglijmresten verwijdert u met behulp van water, afwasmiddel en zuiveringszout. Kijk op 123schoon.nl om te zien hoe deze reinigingsmethode precies werkt en om meer tips te vinden voor het verwijderen van behanglijm.


Om hier meer informatie over te vinden, klikt u onderaan deze pagina door naar de speciale pagina over het verwijderen van behanglijmresten. Hier vindt u verschillende methodes en leest u waarom het weghalen hiervan zo belangrijk is.


Heeft u nog vragen over een van de reinigingsmethodes of mist u op deze pagina dé gouden tip voor het verwijderen van lijmresten? Neem dan gauw contact met ons op; zo helpen we elkaar.
 

 Disclaimer: lees hier meer.

1 - 0 van 0

Lijmresten verwijderen