123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Melkvlekken

Melkvlekken verwijderen

Melkvlekken verwijderen


Melk geknoeid op uw kleding, stoel, tapijt of bank? Lees dan gauw verder! Op deze pagina leggen we uit hoe u deze vlekken snel en probleemloos verwijdert én bestelt u direct alle producten die u hiervoor nodig heeft.

Hoe verwijder ik melkvlekken uit kleding?

Verse melkvlekken verwijdert u uit uw kleding met behulp van lauw water. Spoel het kledingstuk dus goed uit onder de kraan om de vlekken eenvoudig te zien verdwijnen. Zijn de vlekken al ouder en zijn ze hard geworden, of hebben ze een gelige kleur gekregen? Dan krijgt u ze niet weg met alleen water. Lees op 123schoon.nl hoe u de melkvlekken wél eenvoudig verwijdert.

  • Oplossing 1: Baking soda
    Maak de vlek eerst vochtig met lauw water en breng hier vervolgens een dikke laag baking soda op aan. Dit absorbeert de melk op effectieve wijze en trekt het uit de vezels van de stof. Laat de baking soda daarom ook minstens een uur rusten, zodat het echt de tijd krijgt om de melk in zich op te nemen. Spoel het kledingstuk tot slot grondig uit onder de kraan en was het in de wasmachine.

  • Oplossing 2: HG Vlekweg Nr. 4
    Maak in een emmer een mengsel van 1 liter water en de inhoud van de HG Vlekweg Nr. 4 flacon. Dompel de vlek hierin onder. Nadat u het kledingstuk ongeveer 30 minuten heeft laten weken, spoelt u het uit met warm water. Controleer of de vlek weg is. Is dit niet het geval? Herhaal de behandeling dan. Is de vlek wel weg? Was het kledingstuk dan alleen nog even in de wasmachine om het beste resultaat te bereiken.

  • Oplossing 3: Citroensap
    Melkvlekken in uw witte kleding? Dan kunt u citroensap gebruiken voor het verwijderen hiervan. Vul een emmer met water en voeg hier wat citroensap aan toe. Laat het kledingstuk hier een nachtje in weken en was het vervolgens in de wasmachine. De gele melkvlekken zullen dan volledig weg zijn.
    Let op! Citroensap heeft een blekende werking. Gebruik dit daarom niet op donkere of gekleurde stoffen.

Hoe verwijder ik melkvlekken uit stoffen meubels of tapijt?

Melkvlekken verwijdert u uit uw stoffen bank, stoel, tapijt of ander niet-wasbaar textiel met wasbenzine, baking soda of afwasmiddel. Op 123schoon.nl leest u hoe u deze middelen gebruikt om de melk eenvoudig weg te halen.

  • Oplossing 1: Baking soda
    Verse melkvlekken op uw bank, tapijt of stoel? Breng hier een dikke laag baking soda op aan. Door de absorberende werking hiervan wordt de melk uit de vezels van de stof getrokken. Hierdoor is het wel belangrijk om de baking soda minstens een uur de tijd te geven om zich vol te zuigen. Zelfs een nacht laten liggen is mogelijk. Veeg de resten dan weg met een vochtige doek of zuig ze op met een kruimeldief. De melkvlekken verdwijnen op deze manier als sneeuw voor de zon.

  • Oplossing 2: Afwasmiddel
    Meng twee kopjes lauw water met één eetlepel afwasmiddel en breng dit met een schone doek aan op de melkvlekken. Maak deppende bewegingen en blijf dit doen totdat de vlek volledig verdwenen is. Gebruik vervolgens een vochtige doek of spons om het oppervlak schoon te maken en het afwasmiddel weg te halen. Het materiaal goed laten drogen is ook belangrijk.

  • Oplossing 3: Wasbenzine
    Gebruik een schone doek met wasbenzine om het oppervlak af te nemen. Doordat dit middel een zeer krachtige werking heeft, wordt de melk eenvoudig weggehaald. We raden u wel aan om het gebruik van de wasbenzine eerst uit te testen op een onopvallend deel van het materiaal. Het middel is zeer krachtig en kan, bij fout gebruik, voor verkleuringen of andere beschadigingen zorgen.

Op deze pagina heeft u alles kunnen lezen over het verwijderen van melkvlekken. Heeft u nog vragen over een van de reinigingsmethodes of mist u op deze pagina dé gouden tip? Neem dan gerust contact met ons op.
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.