123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Menstruatievlekken

Menstruatievlekken verwijderen

Menstruatievlekken verwijderen


Op deze pagina leest u alles over het verwijderen van menstruatievlekken. Bestel hier ook direct alle producten die u nodig heeft om de bloedvlekken weg te halen.

Hoe verwijder ik menstruatievlekken uit kleding?

Gebruik nooit warm of heet water om menstruatievlekken te verwijderen uit kleding. Maak in plaats daarvan gebruik van lauw of koud water, in combinatie met een reinigingsmiddel. Zo kunt u een speciale vlekverwijderaar, ossengalzeep of soda gebruiken. Lees meer schoonmaaktips op 123schoon.nl.

Verse menstruatievlekken verwijderen uit kleding

  • Oplossing 1: Ossengalzeep
    Spoel de menstruatievlekken uit onder de koude kraan en smeer ze in met ossengalzeep. Laat dit even intrekken, maar zorgt dat het middel niet indroogt. Was de kleding vervolgens in de wasmachine op een wasprogramma van 40°C of lager. Op hogere temperaturen verliest de ossengalzeep namelijk zijn werking.

  • Oplossing 2: Speciale vlekverwijderaar
    Gebruik Dr. Beckmann Vlekkenduivel Bloed en Eiwit of HG Vlekweg Nr. 4 om menstruatievlekken te verwijderen. Met de enzymen in deze middelen wordt het bloed afgebroken. Zo verdwijnt het eenvoudig uit kleding. Hoe u deze middelen moet gebruiken, leest u in de gebruiksaanwijzingen.

  • Oplossing 3: Witte natuurazijn
    Spoel de stof goed uit onder de koude kraan en breng dan witte natuurazijn aan op de vlek. Laat dit 5 tot 10 minuten intrekken en dep het middel vervolgens weg met een microvezeldoek. Als het nodig is, kunt u dit een paar keer herhalen. Was de kleding tot slot in de wasmachine.

  • Oplossing 4: Soda
    Laat de kleding weken in een emmertje met koud water en enkele scheppen soda. Haal het kledingstuk hier na enkele uren uit en dep de vlekken dan met een doekje weg. Was tot slot nog even in de wasmachine.
    Tip! In plaats van soda kunt u ook zout gebruiken.

  • Oplossing 5: Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes
    Diverse huis-, tuin- en keukenmiddeltjes zijn te gebruiken voor het verwijderen van menstruatievlekken. Zo kunt u een ijsklontje, een beetje speeksel of wat melk gebruiken. Breng de speeksel of de melk aan op de vlekken, laat dit even intrekken en was dan in de wasmachine. Of leg een schone doek onder de stof met menstruatievlekken en wrijf hier met een ijsklontje overheen. Ook zo verwijdert u het bloed.

Oude menstruatievlekken verwijderen uit kleding

  • Oplossing 1: Shampoo
    Maak de vlek nat met lauw of koud water en breng hier een dikke laag shampoo op aan. Gebruik dan een klein borsteltje om de shampoo in de stof te wrijven. Door dit te doen, maakt u de vlekken los. Zo ziet u ze verdwijnen. Vergeet niet om de kleding daarna nog even volgens de wasvoorschriften te wassen.

  • Oplossing 2: Biotex
    Laat het kledingstuk weken in een teiltje met koud water en groene Biotex. Na enkele uren haalt u de kleding hier uit en stopt u het in de wasmachine. We raden het aan om een extra lang programma te gebruiken, met voorwas én hoofdwas.

  • Oplossing 3: Groene zeep
    Maak de vlek goed nat en breng hier een dikke laag groene zeep op aan. Laat dit enkele minuten intrekken en was de kleding daarna direct in de wasmachine.

Hoe verwijder ik menstruatievlekken uit het matras?

Verwijder menstruatievlekken nooit uit een matras met warm of heet water. Maak in plaats daarvan gebruik van koud water, in combinatie met zout, soda of groene zeep. Op 123schoon.nl leest u hoe u deze middelen kunt gebruiken om bloedvlekken weg te halen.

  • Oplossing 1: Zout
    Maak een sopje van koud water en zout en breng dit aan op de menstruatievlekken. Laat dit enkele uren intrekken en gebruik dan een schone handdoek om de vlek weg te wrijven. Blijven er nog resten over? Maak dan gebruik van ossengalzeep. Maak de vlekken weer vochtig, breng hier een dikke laag van dit middel op aan en laat dit 10 minuten intrekken. Haal de ossengalzeep vervolgens weg met een vochtige doek en laat het matras goed drogen.

  • Oplossing 2: Soda
    Breng een laagje soda aan op de vlek. Hiermee wordt het bloed geabsorbeerd. Verwijder dit na enkele minuten, zodat ook het opgezogen bloed weggehaald wordt.
    Let op! Is de menstruatievlek al ingedroogd? Dan kan het bloed niet meer geabsorbeerd worden door de soda. Maak in plaats daarvan gebruik een sopje (koud water en soda). Breng dit aan op de vlek en laat dit enkele uren intrekken. Gebruik vervolgens een schone, vochtige doek om de vlek weg te schrobben. Vergeet niet om het matras goed te laten drogen.

  • Oplossing 3: Groene zeep
    Breng met een schone doek groene zeep aan op de menstruatievlek. Doe dit al deppend en werk van buiten naar binnen om voor het beste resultaat te gaan. Laat de groene zeep even intrekken en verwijder dit vervolgens met een vochtige doek. Zorg dat u tot slot het matras goed droogt.

Heeft u nog vragen over een van de reinigingsmethodes of mist u op deze pagina dé gouden tip? Neem dan gerust contact met ons op.
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.