123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Nicotinevlekken

Nicotinevlekken verwijderen

Nicotinevlekken verwijderen


Als er in huis gerookt wordt, of als u een woning betrekt waarin gerookt is, kunt u last krijgen van nicotinevlekken op uw gordijnen, kleding en muren. Op deze pagina leest u alles over het verwijderen van deze gele aanslag. Ook kunt u verschillende producten vinden waarmee u dit kunt doen.

Nicotinevlekken verwijderen uit gordijnen en ander textiel

U kunt nicotinevlekken verwijderen uit textiel, zoals uit uw gordijnen of uw kleding, met een van de volgende reinigingsmethodes:

  • Oplossing 1: Vloeibaar wasmiddel en natuurazijn
    Vul een emmer of het bad met warm water en voeg hier een scheutje vloeibaar wasmiddel en witte natuurazijn aan toe. Hierin kunt u de kledingstukken of de gordijnen waarop de nicotinevlekken zitten laten weken, minimaal een halfuur. Spoel het textiel daarna goed uit met water en was in de wasmachine om te zorgen dat alle vlekken verdwijnen.

  • Oplossing 2: Biotex
    Maak een mengsel van warm water en groene Biotex en laat het textiel hier enkele uren in weken. Daarna kunt u het kledingstuk wassen volgens het wasvoorschrift. Om een nog schoner resultaat te bereiken, kunt u altijd een kopje baking soda toevoegen aan de wastrommel. Hiermee worden de nicotinevlekken namelijk nog beter uit de vezels van de stof getrokken, waardoor de gordijnen of de kleren helemaal schoon uit de machine komen.

  • Oplossing 3: Glycerine
    Oude nicotinevlekken kunt u het beste verwijderen met behulp van glycerine. Maak een mengsel van glycerine (één deel), afwasmiddel (één deel) en water (acht delen) en breng dit met een schone doek aan op het te behandelen textiel. Maak deppende bewegingen en werk van buiten naar binnen. Als de vlek grotendeels verdwenen is, kunt u de gordijnen of het kledingstuk wassen volgens het wasvoorschrift. Op deze manier ontstaat er een zeer schoon resultaat.

  • Oplossing 4: Baking soda
    Nicotinevlekken op niet-wasbare oppervlakken, zoals het vloerkleed? Gebruik dan baking soda. Breng dit zuiveringszout aan op het oppervlak en laat dit 2 tot 3 uur rusten. Door het sterk absorberende vermogen van de baking soda worden de nicotinevlekken als het ware uit het materiaal getrokken. Als u hierna de stofzuiger gebruikt om de baking soda te verwijderen, zult u zien dat ook de gelige vlekken compleet verdwenen zijn.

  • Oplossing 5: HG wasmiddel
    Witte vitrages schoonmaken? Gebruik dan het speciale HG Wasmiddel voor Witte Vitrages. Dit product is volledig ontwikkeld voor deze specifieke toepassing en werkt daarom zeer goed. Voeg dit wasmiddel toe aan het wasmiddelbakje en start het hoofdprogramma, of laat de vitrage 2 uur lang weken in een mengsel van 5 liter warm water en 40 ml wasmiddel. Op deze manier worden alle vlekken eenvoudig, snel en op veilige wijze verwijderd.

Nicotinevlekken verwijderen van muren en andere gladde oppervlakken

Heeft u nicotinevlekken op de muren en bent u van plan om hier overheen te verven? Dit raden we af, omdat dit in de meeste gevallen niet werkt. De kleur van de nicotine lijkt als de verf nog nat is waarschijnlijk wel te zijn verdwenen, maar zodra de muren droog zijn, komt deze kleur er vaak toch weer doorheen. Daarom is het reinigen van muren een veel betere optie. Hieronder leest u diverse reinigingstips voor muren en voor andere gladde oppervlakken, zoals kozijnen en deurposten:

  • Oplossing 1: Speciale vlekverwijderaars
    Er zijn diverse speciale vlekverwijderaars beschikbaar, die ontwikkeld zijn voor het verwijderen van nicotinevlekken van gladde oppervlakken, zoals geverfde en behangen muren of kunststof kozijnen. Met dit soort middelen wordt de aanslag op effectieve én veilige wijze weggehaald. Breng de middelen enkel onverdund aan en lees grondig de gebruiksaanwijzing voordat u hiermee aan de slag gaat.

  • Oplossing 2: Groene zeep
    Met groene zeep kunt u de nicotineaanslag verwijderen van gladde oppervlakken. Maak een mengsel van warm water en groene zeep, van bijvoorbeeld Driehoek, en gebruik een schone doek of een zachte spons om dit aan te brengen op het oppervlak. Bij hardnekkige vlekken kunt u ook altijd direct groene zeep aanbrengen en dit ongeveer 5 minuten laten intrekken. Hierna kunt u het oppervlak dan afnemen met een schone doek met water. Na de behandeling goed afdrogen met een theedoek is ook belangrijk, om opgedroogde strepen te voorkomen.

  • Oplossing 3: Biotex
    Voor deze reinigingsmethode heeft u groene Biotex en een schone doek nodig. Breng de Biotex aan op een vochtige doek en wrijf hiermee over de vlekken om ze als sneeuw voor de zon te zien verdwijnen. Hierna kunt u het oppervlak het beste nog even nabehandelen met een schone doek en water.

  • Oplossing 4: Speciale ruitenreiniger
    Last van nicotinevlekken op de ramen of op de ruiten van uw auto? Maak dan gebruik van een speciale ruitenreiniger, bijvoorbeeld van Meguiars of Sonax. Dit soort middelen zijn ontwikkeld voor het streeploos schoonmaken van autoruiten en verwijderen nicotineaanslag op een snelle en veilige manier.

Op deze pagina heeft u alles gelezen over het verwijderen van nicotineaanslag van stoffen of gladde oppervlakken. Heeft u nog vragen over een van de reinigingsmethodes of mist u op deze pagina dé gouden tip? Neem dan gauw contact met ons op, zodat we elkaar kunnen helpen. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.