123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Olievlekken

Olievlekken verwijderen

Olievlekken verwijderen


Op deze pagina kunt u terecht voor meer informatie over het verwijderen van olievlekken. Hier vindt u alle algemene tips voor het verwijderen van olie uit uw kleding of van uw garagevloer én kunt u onderaan de pagina doorklikken naar alle specifieke olievlekken om ook hier krachtige oplossingen voor te vinden.

Verschillende vlekken van olie schoonmaken

Er zijn allerlei verschillende oliën, zoals olijfolie, motorolie en machineolie, die allemaal voor andersoortige vlekken zorgen. Welke reinigingsmethode u het beste kunt gebruiken is daarom niet alleen afhankelijk van het oppervlak waar de olievlek op terechtgekomen is, maar ook van het soort olie waardoor de vlek is ontstaan.

Onderaan deze pagina kunt u doorklikken naar de juiste oliesoort. Hier kunt u zeer specifieke adviezen lezen en speciale olievlekverwijderaars tegenkomen. Meer algemene tips voor het verwijderen van vlekken van olie kunt u hieronder lezen.

Algemene tips voor het verwijderen van olievlekken

Er zijn diverse algemene tips die voor verschillende soorten olievlekken raadzaam zijn. Zo kunt u olievlekken op de handen het beste verwijderen met een speciale handreiniger met geïntegreerde microkorrels. Door deze microkorrels wordt de olie namelijk makkelijker opgenomen en verdwijnt het eenvoudiger van de handen. Hieronder vindt u algemene tips voor het reinigen van kleding of vloeren:

Olievlekken verwijderen uit kleding

  • Tip 1: Nooit direct wassen
    Het is niet aan te raden om een kledingstuk dat in aanraking is gekomen met olie direct te wassen. Olie en water stoten elkaar namelijk af, waardoor niet het gewenste resultaat bereikt wordt. De olievlekken zullen op deze manier juist groter en opvallender worden.

  • Tip 2: Gebruik een speciale vlekverwijderaar
    Het met olie bevlekte kledingstuk kunt u op de beste, snelste en meest effectieve wijze wassen met behulp van een vlekverwijderaar die speciaal bedoeld is voor olievlekken. Dit soort middelen werken ontvettend en dringen bovendien diep door in de vezels van de stof, waardoor echt alle resten hiermee verdwijnen. Doordat het textiel hierbij niet aangetast wordt, is dit een zeer veilige reinigingsmethode. Gebruik bijvoorbeeld HG Vlekweg Nr. 4 voor het reinigen van uw kleding.

  • Tip 3: Deppen in plaats van wrijven
    Als u een speciale vlekverwijderaar of een andere reiniger, zoals ossengalzeep, gaat gebruiken voor het weghalen van olievlekken uit uw kleding is het belangrijk om altijd te deppen in plaats van te wrijven. Als u namelijk wrijft, kunt u de vlek onverhoopt groter maken. Werk bovendien van buiten naar binnen om de risico’s hierop ook zo veel mogelijk te verkleinen.

Olievlekken verwijderen van de garagevloer

  • Tip 1: Gebruik absorptiekorrels
    Als er olie op de (garage)vloer terechtgekomen is, kunt u het beste aan de slag gaan met speciale absorptiekorrels. Door deze op het oppervlak te strooien, wordt de sterk absorberende werking in gang gezet. Na 24 uur is een grote hoeveelheid olie al geabsorbeerd en kunt u de laatste resten eenvoudig verwijderen met behulp van water en (eventueel) zeep.

  • Tip 2: Gebruik geen hogedrukreiniger
    Behandel olie op de garagevloer nooit met een hogedrukreiniger. Door de krachtige straal wordt de olie dan namelijk nog dieper in de ondergrond gedrukt, waarna het veel lastiger is om het ooit nog helemaal te verwijderen.

Op deze pagina heeft u onze algemene tips gelezen voor het verwijderen van olievlekken. Klik verder naar de vlekspecifieke pagina’s om voor specifieke olievlekken de meest effectieve reinigingsmethodes te vinden. Heeft u hier nog vragen over of mist u dé gouden tip? Neem dan gerust contact met ons op. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.
1 - 0 van 0

Olievlekken