123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Olijfolie vlekken

Olijfolie vlekken verwijderen

Olijfolie vlekken verwijderen


Olijfolie geknoeid op uw kleding, tapijt, houten vloer of stoffen meubels? Op deze pagina leest u hoe u deze hardnekkige vlekken uit verschillende ondergronden kunt verwijderen en vindt u alle producten die u hiervoor kunt gebruiken.

Olijfolie vlekken verwijderen uit kleding

Zijn de olijfolie vlekken nog vers? Bij het verwijderen van dit soort vlekken uit kleding is het belangrijk om te bedenken dat direct wassen geen nut heeft. Water en olie stoten elkaar namelijk af, waardoor de vlek juist groter en opvallender zal worden. Ook ‘droog deppen’ met een doek werkt averechts, want op die manier drukt u de olijfolie alleen maar dieper in de vezels van de stof.

In plaats daarvan kunt u het beste eerst talkpoeder, maïszetmeel of baking soda aanbrengen op de olijfolie vlek. Al deze middelen hebben namelijk een sterk absorberende werking, waardoor ze zich volzuigen met olie en dit zo uit de stof trekken. Bedek de vlek dus met een van deze middelen en laat dit ongeveer 30 minuten intrekken. Vervolgens kunt u de grootste olijfolie resten verwijderen en dan een van de onderstaande reinigingsmethodes gebruiken. Ook bij oude olijfolie vlekken kunt u een van deze manieren toepassen:

  • Oplossing 1: Speciale vlekverwijderaar
    Er zijn verschillende middelen beschikbaar die speciaal ontwikkeld zijn voor het verwijderen van olijfolie vlekken uit kleding en ander textiel. Zo kunt u gebruikmaken van de HG Vlekweg Nr. 2 of de Dr. Beckmann Vlekkenduivel Spijsvet en Sauzen. Beide middelen zijn onderaan deze pagina te bestellen en bevatten een speciale oplossingsformule voor vet, waarmee vlekken die in de vezels van de stof zitten losgeweekt worden zonder hierbij beschadigingen achter te laten. Zo is dit de snelste, veiligste en meest effectieve methode.

  • Oplossing 2: Shampoo
    Shampoo kan gebruikt worden voor het ontvetten van het haar en is daarom ook bij uitstek geschikt voor het verwijderen van olijfolie vlekken uit kleding. Breng voorzichtig shampoo aan op de vlek en laat dit ongeveer 10 minuten intrekken. Vervolgens moet u het kledingstuk uitspoelen en wassen in de wasmachine.

  • Oplossing 3: Afwasmiddel
    Ook afwasmiddel werkt perfect voor het verwijderen van olijfolie vlekken. Breng dit aan op de vlek, laat 10 minuten intrekken en was het kledingstuk daarna zoals u normaal zou doen. Door de ontvettende werking van afwasmiddel krijgt u hiermee alle olijfolie resten eenvoudig weg. Hardnekkige vlekken? Strooi dan wat soda over het afwasmiddel als u de vlek hiermee ingesmeerd heeft. Gebruik een borsteltje om dit mengsel in de vlek te wrijven, laat dit in plaats van 10 minuten een halfuur intrekken en was volgens het wasvoorschrift.

  • Oplossing 4: Schoonmaakazijn
    Voor hardnekkige olijfolie vlekken kunt u ook schoonmaakazijn gebruiken. Laat het kledingstuk een nachtje weken in een emmer waarin u een mengsel heeft gemaakt van warm water en schoonmaakazijn. De volgende ochtend even wassen en weg is de vlek.

Olijfolie vlekken verwijderen uit uw tapijt of vloerbedekking

Ook bij olijfolie vlekken op het tapijt, stoffen meubels of de vloerbedekking is het belangrijk om eerst zo veel mogelijk resten te verwijderen, bijvoorbeeld met behulp van talkpoeder, baking soda of maïszetmeel. Nadat dit een kwartier heeft kunnen intrekken, kunt u de resten verwijderen met een stofzuiger. Doordat de middelen zich dan al volgezogen hebben met de olie zijn de grootste vlekken al direct verdwenen. De rest kunt u verwijderen met behulp van een van de volgende reinigingsmethodes:

  • Oplossing 1: Afwasmiddel
    Voor deze reinigingsmethode heeft u afwasmiddel, water en een schone doek nodig. Breng het afwasmiddel aan op de vlek, laat dit ongeveer 10 minuten intrekken en verwijder vervolgens met een schone doek en water. Zorg dat er geen resten van het afwasmiddel achterblijven en dat u het textiel nadien goed laat drogen om schimmelplekken te voorkomen.

  • Oplossing 2: Speciale reinigers
    De speciale vlekverwijderaars die voor het reinigen van uw kleding te gebruiken zijn, kunt u ook toepassen voor het verwijderen van olijfolie vlekken uit het tapijt of uit ander textiel. Lees de gebruiksaanwijzing nauwkeurig door om te zien hoe u de specifieke vlekverwijderaar moet gebruiken.

  • Oplossing 3: Ontsmettingsalcohol
    Ook met ontsmettingsalcohol kunt u olijfolie vlekken verwijderen uit het tapijt of een andere stoffen ondergrond. Deze methode is zeer krachtig, en daarom raden we u aan om dit eerst uit te testen op een onopvallend deel van het textiel, om zeker te zijn dat deze hiertegen bestand is. Als het geen beschadigingen aanbrengt, kunt u het mengsel al deppend aanbrengen op de vlek, met behulp van een schone doek of een stuk keukenpapier, en dit vervolgens goed laten drogen. Als de vlek nog zichtbaar is, moet u dit proces herhalen. Nadien moet u het tapijt of het meubelstuk reinigen met water om de geur en de resten van de ontsmettingsalcohol weer te verwijderen.

Olijfolie vlekken verwijderen van hout

Olijfolie vlekken kunt u eenvoudig van houten meubels of vloeren verwijderen met behulp van groene zeep, bijvoorbeeld van Driehoek. Maak een mengsel van water en de (groene) zeep en breng dit met een doek aan op de vlek. U kunt ook afwasmiddel gebruiken om de sop te maken, als u geen groene zeep in huis heeft.

Op deze pagina heeft u over verschillende manieren gelezen waarop u olijfolie vlekken kunt verwijderen uit kleding, uit het tapijt of van een andere ondergrond. Heeft u nog vragen over een van de reinigingsmethodes of mist u op deze pagina dé gouden tip? Neem dan contact met ons op, dan kunnen we elkaar verder helpen. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.