123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Bekijk het volledige assortiment van Scrub Daddy

Smeervlekken

Smeervlekken verwijderen

Smeervlekken verwijderen


Is er smeerolie, schoensmeer of kettingsmeer op uw kleding, vloerbedekking of tapijt terechtgekomen? Op deze pagina vindt u dan een uitgebreide verzameling van reinigingsmethodes waarmee u ieder materiaal weer schoon krijgt. Ook de benodigde producten bestelt u hier direct.

Smeervlekken verwijderen uit kleding

Kledingstukken met smeervlekken kunnen beter niet direct in de wasmachine gegooid worden. Door de warmte van het water kan het vet uit de smeer zich dan namelijk gaan hechten aan de vezels van de stof, waarna het vrijwel onmogelijk wordt om dit soort vlekken ooit nog volledig te verwijderen. Gebruik daarom eerst een van onderstaande reinigingsmethodes:

 • Oplossing 1: Handzeep en zout
  Voor deze reinigingsmethode heeft u handzeep en zout nodig. Breng allereerst de handzeep aan op de smeervlek en strooi hier vervolgens het zout overheen. Gebruik een oude tandenborstel of afwasborstel om dit zachtjes in de vezels van de stof te wrijven. Was tot slot in de wasmachine om tot het beste resultaat te komen. Door de zeep wordt de stof ontvet, het zout zorgt er vervolgens voor dat ook de laatste smeerresten uit de vezels van de stof getrokken worden.

 • Oplossing 2: HG Vlekweg Nr. 2
  Een krachtig middel waarmee u smeervlekken uit uw kleding kunt verwijderen is Vlekweg Nr. 2 van HG. Deze speciale vlekverwijderaar is eenvoudig en veilig in gebruik. Vul een schaal met het middel en dompel het bevlekte gedeelte van het kledingstuk hierin onder. Laat dit 10 tot 15 minuten staan en spoel vervolgens goed uit met warm water. Op deze manier zullen de vlekken moeiteloos van de stof verdwijnen.

 • Oplossing 3: Afwasmiddel
  Met afwasmiddel kunt u smeervlekken verwijderen, omdat dit ontvettend werkt. Gebruik dus een schone doek om het middel op de vlek aan te brengen, spoel uit met lauw water en was in de wasmachine.

 • Oplossing 4: Boter of margarine
  Met boter worden smeervlekken geneutraliseerd. Breng daarom boter of margarine aan op de vlek, aan de binnen- én aan de buitenkant van de stof, en laat dit ongeveer een uurtje intrekken. Was vervolgens in de wasmachine, en alle smeervlekken zullen verdwenen zijn.

 • Oplossing 5: Wasbenzine
  Smeervlekken die langer in uw kleding zitten en ingedroogd zijn, kunnen het beste verwijderd worden met behulp van wasbenzine. Breng dit aan op de bevlekte stof en was het kledingstuk daarna mee met de reguliere was. Let wel op dat wasbenzine een krachtig middel is. Test zo nodig eerst uit op een onopvallend onderdeel van de stof om onverhoopte beschadigingen of verkleuringen te voorkomen.

 • Oplossing 6: Maïzena
  Smeervlekken kunt u uit uw witte kleding verwijderen met behulp van maïzena, ook wel maiszetmeel genoemd. Breng dit aan op de vlek, gebruik water om het goedje iets te bevochtigen en laat dit dan ongeveer 10 minuten tot een halfuur intrekken. De maiszetmeel zuigt zich vol met de smeer en trekt dit op deze manier uit de vezels. Na het wachten kunt u het kledingstuk wassen volgens het wasvoorschrift om alle resten te verwijderen. Gebruik deze methode trouwens niet bij donkere kleding, dan kunnen er namelijk witte vlekken ontstaan.

Smeervlekken verwijderen uit tapijt of vloerbedekking

 • Oplossing 1: Vlekverwijderaar
  Om smeervlekken op een veilige en effectieve wijze weg te halen kunt u een speciale tapijtreiniger of een vlekverwijderaar gebruiken. HG Vlekweg Nr. 2 is bijvoorbeeld niet alleen uitermate geschikt om smeervlekken uit kleren te verwijderen, maar werkt ook erg goed op een tapijt of vloerbedekking. Breng het middel aan op de stof, laat dit even intrekken en spoel dan na met water. Bij het reinigen van een tapijt, vloerkleed of vloerbedekking is het belangrijk om de stof goed te drogen, omdat er anders schimmelplekken kunnen ontstaan.

 • Oplossing 2: Baking soda en afwasmiddel
  Voor deze reinigingsmethode heeft u baking soda en afwasmiddel nodig. Breng een royale hoeveelheid baking soda aan op de smeervlek. Door de absorberende werking hiervan wordt er al zo veel mogelijk smeer uit de weefsels van het tapijt of de vloerbedekking getrokken. Meng vervolgens afwasmiddel (één deel) en warm water (vier delen) en breng dit aan op de vlek. Door de ontvettende werking hiervan wordt de vlek nóg beter losgemaakt van de stof. Laat dit inwerken, gebruik een schone doek om de resten te verwijderen en behandel na met koud water.

Op deze pagina heeft u alles kunnen lezen over het verwijderen van smeervlekken. Met onze ruime selectie van tips krijgt u kleding en ander textiel eenvoudig schoon. Heeft u naar aanleiding van onze reinigingsmethodes nog vragen of mist u op deze pagina dé gouden tip? Neem dan contact met ons op, zo kunnen we elkaar helpen. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.


HG vlekweg nr. 2 (50 ml) SHG00196
vergroten
Omschrijving HG vlekweg nr 2 is een krachtig reinigingsmiddel voor hardnekkige, moeilijk verwijderbare vlekken in kleding en textiel. Vlekweg 2 verwijdert vlekken veroorzaakt door: viltstift, vet, olie en schoensmeer. Dit is slechts een kleine greep uit de lijst met vlekken die verwijderd kunnen worden; het product werkt ook tegen frituurvet, smeer, stickers en tippex. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing op het etiket.

Getoonde afbeelding van het product kan afwijken i.v.m. overgang verpakking.
Specificaties
Merk: HG Inhoud: 50 ml
Type: Vlekverwijderaar Toepassing: Textiel
Soort: Vloeibaar Extra info: Veiligheidsinformatie
Geschikt voor: Universeel gebruik
Morgen in huis
€ 3,25 (Inclusief 21% BTW)
( € 2,69 Exclusief 21% BTW )
direct leverbaar
Unicura handzeep Ultra (250 ml) SUN00007
vergroten
Omschrijving Unicura Ultra zeep bevat limoen-extract waardoor hardnekkige geuren worden geneutraliseerd; ideaal voor na het koken met ui of knoflook. De hygiënische vloeibare zeep reinigt en verzorgt de huid bij elke wasbeurt. De pompflacon maakt het makkelijk om de juiste hoeveelheid zeep op de hand te doseren. De pomp bevat 250 ml antibacteriële zeep en kan worden nagevuld.
Specificaties
Merk: Unicura Aantal: 1 stuks
Type: Vloeibare handzeep Extra: Veiligheidsinformatie
Capaciteit: 250 ml
Voordeelverpakking

6 stuks van € 13,74 voor € 9,95

Morgen in huis
€ 1,69 (Inclusief 21% BTW)
( € 1,40 Exclusief 21% BTW )
direct leverbaar
At Home Clean afwasmiddel Regular (500 ml) SDR00132
vergroten
Omschrijving At Home Clean Regular afwasmiddel maakt het makkelijk om uw vaat weer te laten glanzen. Dit handafwasmiddel heeft een frisse geur en kan voor de volledige vaat gebruikt worden. Het vaatwasmiddel treedt krachtig op tegen vuil en vet, zodat borden en pannen met etensresten goed schoon worden. Deze fles bevat 500 ml.
Specificaties
Merk: At Home Capaciteit: 500 ml
Type: Afwasmiddel Extra: Veiligheidsinformatie
Soort: Regular
Bestel mee:

Scrub Daddy | microvezel doekjes | 2 stuks € 7,95

Scrub Daddy | Dish Daddy | Blauw € 8,95

Soap Daddy | zeepdispenser | transparant € 12,95

Morgen in huis
€ 1,50 (Inclusief 21% BTW)
( € 1,24 Exclusief 21% BTW )
direct leverbaar
HG tapijt- en bekledingreiniger (500 ml) SHG00087
vergroten
Omschrijving HG tapijt- en bekledingreiniger is hét middel voor het snel reinigen van uw synthetische of wollen tapijt. Bestaand vuil wordt verwijderd en het tapijt wordt voorzien van een vuilafstotend laagje. Bovendien laat het tapijt reinigingsmiddel een heerlijk frisse geur achter. Dit middel is goed te combineren met HG vlekkenspray. De fles van 500 ml is voldoende voor ongeveer 15 m2.

Getoonde afbeelding van het product kan afwijken i.v.m. overgang verpakking.
Specificaties
Merk: HG Inhoud: 500 ml
Type: Vloerreiniger Extra info: Veiligheidsinformatie
Geschikt voor: Tapijt en bekleding
Morgen in huis
€ 5,50 (Inclusief 21% BTW)
( € 4,55 Exclusief 21% BTW )
direct leverbaar
Arm & Hammer Baking Soda (454 gram) SAR00101
vergroten
Omschrijving Baking soda van Arm & Hammer is natuurlijk niet alleen geschikt om koekjes of brood mee te bakken. Dit middel is zeer multifunctioneel en wordt daarom ook wel eens een wondermiddel voor het huishouden genoemd. Het is een zuiveringszout dat bijvoorbeeld ook gebruikt kan worden om te reinigen, ontkalken en ontvetten. Bijna elk klusje in en om het huis is met behulp van baking soda zo geklaard. Van het neutraliseren van luchtjes in de koelkast tot het opfrissen van uw matras en van het reinigen van sneakers tot het maken van uw eigen deodorant of tandpasta. Baking soda kan bijna alles!

Baking soda is bovendien ecologisch verantwoord én voordelig. Een goede keuze voor het milieu en uw portemonnee dus. De baking soda van Arm & Hammer is de nummer 1 van Amerika en van de hoogste kwaliteit. 
Specificaties
Merk: Arm & Hammer Capaciteit: 454 ml
Type: Baking Soda Extra: Veiligheidsinformatie
Aanbieding:

3 doosjes - 454 gram € 5,25

Morgen in huis
€ 1,95 (Inclusief 21% BTW)
( € 1,61 Exclusief 21% BTW )
direct leverbaar

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten