123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Urinevlekken

Urinevlekken verwijderen

Urinevlekken verwijderen


Last van verse of hardnekkige urinevlekken in ondergoed, kleren, een matras of stoffen meubels? Op deze pagina hebben we de beste en meest effectieve reinigingsmethodes op een rij gezet, zodat u ieder materiaal weer schoon krijgt. Ook bestelt u hier direct alle producten die u nodig heeft.

Urinevlekken uit ondergoed en kleding verwijderen

  • Oplossing 1: Vanish Oxi Action
    Met een krachtig wasmiddel, zoals Vanish Oxi Action, krijgt u hardnekkige urinevlekken weg die met een standaard wasmiddel niet te verwijderen zijn. Voeg dit toe aan de zeeplade en was volgens het wasvoorschrift. Ondergoed kunt u ook laten weken in een emmer met Vanish waspoeder en warm water. Daarna goed uitspoelen, en de urinevlekken zullen verdwenen zijn.

  • Oplossing 2: Biotex
    Een tweede manier om urinevlekken te verwijderen uit ondergoed en andere kleren is door de bevlekte stof te laten weken in een emmer met warm water en groene Biotex. De enzymen in dit middel breken de urine af en trekken dit zo dus uit de vezels van de stof. Voor het schoonste resultaat kunt u het kledingstuk of het ondergoed het beste nog even wassen zoals u normaal ook zou doen.

  • Oplossing 3: Baking soda en wasmiddel
    Ook met behulp van baking soda en wasmiddel verwijdert u urinevlekken. Breng allereerst baking soda aan op de vlek en laat dit ongeveer een uur zitten. Door de sterk absorberende werking hiervan wordt de urine opgezogen en tijdens dit proces uit de weefsels van de stof getrokken. Na het wachten verwijdert u de baking soda, brengt u uw favoriete vloeibare wasmiddel aan op de vlek en wast u het kledingstuk in de wasmachine. Ondanks dat u wasmiddel op de vlek aangebracht heeft, moet u dit ook nog gewoon aan de wasmachine toevoegen.

Urinevlekken uit een matras verwijderen

Er is een onderscheid te maken tussen verse en oude, al ingedroogde urinevlekken. Beide vleksoorten moeten op een andere manier behandeld worden. Lees hieronder hoe u dit moet doen.

Hoe verwijder ik verse urinevlekken uit een matras?

Gebruik voor het verwijderen van verse urinevlekken een oude doek of keukenpapier, baking soda, waspoeder, water en een stofzuiger. Met het keukenpapier of de oude doek dept u allereerst zo veel mogelijk urine weg, voordat u aan de slag gaat met het verwijderen van de urineresten.

Om dit te doen moet u de baking soda op het matras aanbrengen. Omdat er sprake is van een zeer absorberende werking wordt er op deze manier al zo veel mogelijk urine uit het matras gezogen. Maak vervolgens een mengsel van waspoeder en water en breng dit aan op de overgebleven urinevlekken. U kunt ook witte natuurazijn gebruiken; houd qua verhoudingen dan één deel azijn en één deel water aan. Nadat het mengsel is aangebracht moet u ongeveer 5 tot 10 minuten wachten. Zorg ervoor dat u het matras slechts bevochtigt en niet kletsnat maakt.

Gebruik hierna een oude doek om het overtollige vocht weg te deppen en het mengsel weer te verwijderen. Zorg dat u het matras tijdens deze stap zo droog mogelijk maakt. Strooi hierna nog een keer baking soda op de behandelde plek en laat dit ongeveer 18 uur rusten. Hiermee zorgt u ervoor dat het matras volledig droogt én dat de urinegeur geheel verdwijnt. Stofzuig het matrasoppervlak de volgende dag om de resten van de baking soda te verwijderen.

Hoe verwijder ik ingedroogde urinevlekken uit een matras?

Voor het verwijderen van oude urinevlekken uit een matras heeft u een mengsel van baking soda (drie eetlepels), vloeibaar afwasmiddel (twee druppels) en waterstofperoxide of witte natuurazijn (250 ml) nodig.

Breng dit met een doek aan op het matras. Zorg hierbij dat u het matras niet kletsnat maakt, maar slechts bevochtigt. Laat dit mengsel een uurtje intrekken en behandel de stof dan na met een doek met water. Zorg dat u het matras tot slot goed droogt om schimmelplekken te voorkomen.

Urinevlekken uit stoffen meubels verwijderen

Urinevlekken op een bank of andere stoffen meubel? Gebruik voor het verwijderen van verse urinevlekken een mengsel van witte natuurazijn (één deel) en water (vier delen). Breng dit aan op de stof en maak dan gebruik van een oude spons om de vlek van binnen naar buiten weg te poetsen. Vervolgens moet u een royale hoeveelheid baking soda op de vlek aanbrengen en dit een nachtje laten staan. Hiermee worden alle urineresten geabsorbeerd én wordt de stof droog gemaakt. Verwijder de resterende baking soda met een stofzuiger, en uw bank of andere stoffen meubel ziet er weer uit als nieuw. Voor oude urinevlekken in stoffen meubelen kunt u dezelfde methode gebruiken als voor oude urinevlekken in een matras.

Op deze pagina heeft u alles gelezen over het verwijderen van urinevlekken uit een matras, bank of kledingstuk. Heeft u nog vragen over een van de genoemde reinigingsmethodes of mist u op deze pagina dé gouden tip? Neem dan gerust contact met ons op, zo kunnen we elkaar helpen. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.