123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Wortelvlekken

Wortelvlekken verwijderen

Wortelvlekken verwijderen


Lees op deze pagina alles over het verwijderen van wortelvlekken van kleding, keukengerei of het tapijt en bestel direct de producten die u nodig heeft. Zo maakt u alles in een mum van tijd en op een veilige wijze schoon.

Hoe verwijder ik wortelvlekken uit kleding?

Wortelvlekken verwijdert u uit kleding met afwasmiddel, een speciale vlekverwijderaar of groene Biotex. Witte kledingstukken krijgt u schoon door ze op normale wijze te wassen en vervolgens in de zon te laten drogen. Op 123schoon.nl leest u meer over al deze reinigingsmethodes.

  • Oplossing 1: Afwasmiddel
    Smeer een dikke laag afwasmiddel op de wortelvlekken en laat dit even intrekken. Spoel de stof daarna goed uit onder de kraan en was het kledingstuk dan volgens de wasvoorschriften. Op deze manier haalt u alle wortelvlekken eenvoudig weg.

  • Oplossing 2: Dr. Beckmann Vlekkenduivel Fruit en Dranken
    Een veilige manier om wortelvlekken weg te halen, is met een speciale vlekverwijderaar. Gebruik bijvoorbeeld de Dr. Beckmann Vlekkenduivel Fruit en Dranken. Dit middel is universeel geschikt voor veel hardnekkige fruit- en drankvlekken. Hoe werkt het? Maak de vlek nat met water en breng er dan een dikke laag van dit poeder op aan. Maak de vlek vervolgens nog een keer vochtig en laat het kledingstuk dan 60 minuten rusten. Was het tot slot in de wasmachine. Het is ook mogelijk om de kleding te laten weken in een emmer met warm water en de vlekverwijderaar.

  • Oplossing 3: Groene Biotex
    Maak de vlek vochtig en breng hier een dikke laag groene Biotex op aan. Laat dit een uur intrekken en was de kleding dan volgens de wasvoorschriften. De groene Biotex haalt de vlekken uit de stof en neutraliseert de oranje kleur, zodat uw kleding volledig schoon uit de machine komt.

  • Oplossing 4: Zonlicht
    Wortelvlekken in uw lichte of witte kleding? Dan is het effectief om de kleding na het wassen te laten drogen in de volle zon. Het zonlicht heeft een blekende werking, waardoor de vlekken eenvoudig verdwijnen. Daarnaast is het ook slim om een paar druppels citroensap aan te brengen op de vlekken voordat u het textiel gaat wassen. Ook dit werkt blekend.
    Let op! Gebruik deze blekende methodes niet op donkere en gekleurde kleding.

Hoe verwijder ik wortelvlekken uit tapijt of stoffen meubels?

Verwijder wortelvlekken uit niet-wasbaar textiel met afwasmiddel of de HG Vlekkenspray Extra Sterk. Spray een van deze middelen op de vlekken en laat dit ongeveer 5 minuten inwerken. Gebruik dan een schone doek of spons om de losgekomen resten weg te vegen en de stof volledig schoon te maken. Laat het materiaal tot slot goed drogen.

Hoe verwijder ik wortelvlekken uit plastic keukengerei?

Strooi zout en wat citroensap op een vochtige doek en wrijf hiermee over het plastic keukengerei. Leg de schoongemaakte artikelen vervolgens in de zon om te drogen. Doordat zonlicht een blekende werking heeft, verdwijnen vlekken in een mum van tijd.


Op deze pagina heeft u alles kunnen lezen over het verwijderen van wortelvlekken. Heeft u nog vragen over een van de reinigingsmethodes of mist u op deze pagina dé gouden tip? Neem dan gerust contact met ons op.
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.