123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Zweetplekken verwijderen

Zweetplekken verwijderen

Zweetplekken verwijderen


Last van gele zweetvlekken in kleren? Op deze pagina leest u hoe u deze vlekken verwijdert en vindt u een overzicht van de producten die u hiervoor nodig heeft. Ook leest u hier meer over het verwijderen van de vervelende zweetgeur uit kleding en schoenen.

Hoe verwijder ik gele zweetvlekken uit kleding?

  • Oplossing 1: HG Zweet- en Deodorantvlekken Verwijderaar
    Met een speciale vlekverwijderaar, zoals de zweet- en deodorantvlekken verwijderaar van HG, verwijdert u gele zweetvlekken op een effectieve manier. Behandel de kledingstukken hiermee voordat u ze gaat wassen in de wasmachine, of gebruik als preventief middel om vlekken in de toekomst te voorkomen. Doordat dit middel voor zowel wit als gekleurd textiel te gebruiken is, krijgt u hiermee ieder kledingstuk schoon.

  • Oplossing 2: Ossengalzeep
    Ossengalzeep is een krachtig middel waarmee gele zweetvlekken gemakkelijk te verwijderen zijn. Breng een ruime hoeveelheid van dit middel aan op de bevlekte onderdelen van de stof en stop het kledingstuk dan direct in de wasmachine. Als de ossengalzeep namelijk indroogt, is het mogelijk dat er nieuwe vlekken ontstaan. Verder is het belangrijk om de kleren die u heeft behandeld met ossengalzeep nooit te wassen op een wasprogramma dat een hogere temperatuur heeft dan 40°C, want bij te hoge temperaturen verliest de ossengalzeep zijn werking.

  • Oplossing 3: The Pink Stuff Vlekkenverwijderaar Spray
    Breng de vlekkenverwijderaar spray van The Pink Stuff aan op de gele zweetvlekken voordat u de kledingstukken gaat wassen om de vlekken als sneeuw voor de zon te zien verdwijnen. Dit middel bevat louter natuurlijke ingrediënten, waardoor dit mild is voor het materiaal én onschadelijk is voor het milieu. Bovendien verdwijnen hiermee zelfs de meest hardnekkige vlekken. Zo is dit een goede optie voor het schoon krijgen van al uw kleren.

  • Oplossing 4: Afwasmiddel
    Maak een sopje van afwasmiddel en water en stop het kledingstuk met de zweetplekken hier in. Laat dit aan de hand van de hardnekkigheid van de vlek een uur tot ongeveer 12 uur weken en was dan in de wasmachine om tot het beste resultaat te komen.

  • Oplossing 5: Witte natuurazijn
    Voor deze reinigingsmethode heeft u witte (natuur)azijn en water nodig. Maak een mengsel van de azijn en het water (verhouding één op één) en laat het kledingstuk hier een halfuur in weken. Was het dan volgens de wasvoorschriften. Door de azijn wordt de kleur van de gele zweetplekken geneutraliseerd, waardoor de behandelde kleren er weer uitzien als nieuw.

  • Oplossing 6: Groene zeep
    Kleding met zweetplekken zijn op twee verschillende manieren te behandelen met groene zeep: breng dit aan op de vlek en was dan direct op een hoge temperatuur, of maak een sopje van groene zeep en warm water en laat het kledingstuk hier enkele uren in weken. Groene zeep is effectief en bevat voornamelijk natuurlijke ingrediënten, waardoor dit mild is voor het materiaal. Zo verwijdert u zweetvlekken hiermee op een veilige wijze.

  • Oplossing 7: Citroensap
    Gele zweetplekken op witte kleding? Maak gebruik van citroensap voor het verwijderen hiervan. Creëer een mengsel van citroensap en een gelijke hoeveelheid water en breng dit aan op de bevlekte stof. Dit moet ongeveer een uurtje intrekken. Door de blekende werking van de citroensap wordt de stof weer wit. Het is daarom wel belangrijk om deze methode alleen te gebruiken voor witte of lichte kleding.

  • Oplossing 8: Glansspoelmiddel
    Gele vlekken uit witte kleding verwijderen? Breng een glansspoelmiddel voor de vaatwasser aan op de zweetvlekken en was het kledingstuk dan in de wasmachine. Door het glansspoelmiddel wordt de kleur geneutraliseerd, zodat de vlekken na het wassen volledig verdwenen zijn. Gebruik deze methode daarom liever niet op gekleurde kleren, omdat er dan verkleuringen kunnen ontstaan.

  • Oplossing 9: Aspirines
    Ook met aspirines zijn gele zweetvlekken te verwijderen. Laat twee aspirines oplossen in een half kopje heet water en breng dit mengsel aan op de vlekken. Nadat u dit 3 á 4 uur heeft laten inwerken, brengt u vloeibaar wasmiddel aan op de vlek en wast u het kledingstuk in de wasmachine.

  • Oplossing 10: Baking soda
    Hardnekkige zweetplekken die niet eenvoudig te verwijderen zijn? Gebruik dan baking soda. Dit heeft een sterk absorberende werking, waardoor de vlekken als het ware uit de stof getrokken worden. Maak hiervoor een papje van de baking soda en water en breng dit aan op de vlek. Dit laat u ongeveer 2 uur intrekken, om de kleren vervolgens op normale wijze te wassen. Voor het beste effect wrijft u wasmiddel op de vlek voordat u het kledingstuk gaat wassen.

Hoe verwijder ik een zweetgeur uit kleding of schoenen?

In principe verdwijnt de zweetgeur ook op het moment dat de zweetvlekken van de stof verdwijnen. Is dit niet het geval? Of heeft u last van stinkende schoenen die u niet kunt wassen in de wasmachine, waardoor het gebruik van bovenstaande reinigingsmethodes niet mogelijk is? Maak dan gebruik van soda voor het verwijderen van de zweetgeur.

Hoe werkt dit? U moet kledingstukken laten weken in een emmer met water, waaraan u ongeveer vier eetlepels soda toevoegt. Zorg dat u gekleurde kleren niet langer dan een uurtje aan dit mengsel blootstelt, omdat de soda anders de kleuren kan aantasten. Witte kleding kunt u gerust de hele nacht laten staan. Daarna wassen in de wasmachine is raadzaam.

Om zweetgeur uit schoenen te verwijderen, is er een speciale schoenenspray beschikbaar. Deze werkt antibacterieel en schimmelwerend, waardoor alle stoffen die vervelende geurtjes veroorzaken worden vernietigd. U kunt ook soda gebruiken voor deze klus, mits u witte schoenen gaat schoonmaken. Strooi dit over de witte schoenen heen, stop ze in een afgesloten plastic tas en laat dit een nachtje rusten. De volgende dag zuigt u de soda op met een stofzuiger of klopt u de schoenen goed uit, en de zweetgeur is gegarandeerd verdwenen.


Op deze pagina heeft u al onze tips kunnen vinden voor het verwijderen van zweetplekken en een zweetgeur uit kleding en schoenen. Heeft u nog vragen over een van de reinigingsmethodes of mist u op deze pagina dé gouden tip? Neem dan gerust contact met ons op. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.