123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Tandenstokers

Tandenstokers kopen?

Op deze pagina vindt u diverse tandenstokers van A-merken zoals Jordan. De tandenstokers zijn geschikt voor het reinigen van tussenruimtes van tanden. Wanneer u vandaag voor 23:59 uur besteld, kunt u morgen uw tanden al reinigen met tandenstokers.


Bestel hier voordelig tandenstokers

Een gezond gebit en een frisse glimlach is goed voor uw gezondheid en zelfvertrouwen. Door gebruik te maken van de tandenstokers in ons assortiment, kunt u uw gebit in optimale staat houden. Door opgehoopte bacteriën en tandplak te verwijderen met behulp van tandenstokers, bevordert u een gezond gebit en een mooie lach. Lees hieronder meer over de tandenstokers in ons assortiment of bestel hierboven direct het gewenste product.

De functie van tandenstokers

Na het tandenpoetsen blijft er altijd tandplak achter op de tanden. Dit heeft niet te maken met hoe goed u uw tanden poets, maar met de plekken die enkel door een tandenborstel niet gereinigd kunnen worden. Om die reden kan het goed zijn om een tandenstoker te gebruiken. Tandenstokers zijn gemaakt van zachthout en kunnen tandplak verwijderen op plekken waar u met een tandenborstel niet bijkomt. Een tandenstoker is smal en heeft een platte vorm. Door het reliëf van het hout wordt tandplak eenvoudig tussen de tanden uit verwijderd.
 

Door tandenstokers te gebruiken verkleint u de kans op gaatjes, tandsteen en tandvleesontstekingen. Ook zijn tandenstokers handig om snel etensresten tussen de voortanden te halen.
 

Het is aan te raden om voor gebruik de punt van de tandenstoker nat te maken met een beetje speeksel of water. Dit voorkomt dat de stoker breekt of splijt wanneer u deze gebruikt. Daarnaast is het goed om rekening te houden met de ruimte tussen de tanden. Wanneer een tandenstoker en niet soepel tussen twee tanden door kan is de ruimte waarschijnlijk te klein en is het verstandiger om flosdraad te gebruiken. Het forceren van een tandenstoker kan ervoor zorgen dat de stoker breekt of dat u uw tanden en tandvlees beschadigt.

Verschil tussen stokers en ragers

Het grootste verschil tussen stokers en ragers is het materiaal waarvan ze gemaakt zijn en de vorm. Tandenstokers zijn gemaakt van hout en zijn vaak plat. Ze verwijderen eenvoudig tandplak dankzij het reliëf van het hout. Tandenstokers zijn vaak beschikbaar in één maat met of zonder smaakje.
 

Tandenragers zijn beschikbaar in diverse soorten en maten. Ragers zijn niet gemaakt van hout, maar van flexibele rubber of een metaaldraadje met borstelharen om het plak tussen de tanden te verwijderen.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Is het gebruik van tandenstokers goed voor mijn tanden?

Door het reliëf van het hout van de stokers, kan tandplak en etensresten eenvoudig verwijderd worden. Door regelmatig een tandenstoker te gebruiken, verkleint u de kans op tandvleesontstekingen, tandsteen en gaatjes.

Waarom doet tanden stoken pijn?

Wanneer het stoken van uw tanden pijnlijk aanvoelt, kan dit wijzen op een tandvleesontsteking. Een tandvleesontsteking ontstaat door opgehoopte bacteriën en tandsteen. Het is belangrijk om uw tanden wel te blijven stoken. Door minstens één keer per dag te stoken, zal de ontsteking binnen 1 à 2 weken afnemen.

Hoe vaak per week moet ik een tandenstoker gebruiken?

Gebruik minstens één keer per dag een tandenstoker. Gebruik bij voorkeur de stoker voor het poetsen van de tanden, zodat opgehoopte bacteriën en tandplak na het stoken weggepoetst kunnen worden. Daarnaast is het advies om een tandenstoker ’s avonds te gebruiken, zodat resten van die dag verwijderd kunnen worden.
 

Heeft u nog vragen over tandenstokers of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.