123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Borstels

Borstel kopen?

Op deze pagina bekijkt u ons ruime assortiment van borstels, opgedeeld in verschillende categorieën. Zo vindt u eenvoudig het product dat u zoekt, of dit nu een WC borstel, afwasborstel of werkborstel is. En vandaag besteld? Dan ontvangt u uw nieuwe borstel morgen al in huis.

1 - 0 van 0

Voordelig schoonmaakborstels kopen

Er zijn verschillende soorten schoonmaakborstels, elk voor een ander doeleinde en bestaand uit diverse materialen. Lees hieronder meer over onze borstels of kies hierboven direct voor het soort borstel dat u nodig heeft.

Wat zijn schoonmaakborstels?

Een borstel is een schoonmaakartikel. Het bestaat uit haren of bundels van haren die in een houder zijn geplaatst of aan een blad zijn vastgehecht. Dit blad kan van hout, plastic of een ander hard materiaal zijn gemaakt. Borstels kunnen worden ingezet als handgereedschap, maar het kan ook worden gebruikt als onderdeel van een apparaat. Denk hierbij aan een borstel op een stofzuiger.

Het gebruiken van een schoonmaakborstel

Met een borstel is het mogelijk om oppervlakken te vegen of te schrobben. Hoe een borstel het beste wordt gebruikt, ligt aan de soort borstel en het doel van de borstel. Sommige borstels zijn namelijk geschikt om droog te gebruiken, terwijl andere borstels meer geschikt zijn voor nat gebruik. Het algemene doel van alle borstels is om het oppervlak van vuiligheden te ontdoen.

De verschillende soorten borstels om mee schoon te maken

Binnen ons schoonmaakartikelen assortiment bieden wij diverse soorten borstels aan. Elke borstel is geschikt voor een andere taak, daarom zetten wij de borstels in het kort voor u op een rijtje:

  • Werkborstels: deze grote borstels zijn voornamelijk geschikt voor het reinigen van harde oppervlakken en het verwijderen van hardnekkige vlekken. Dit is mogelijk dankzij de harde haren. De borstels worden vaak met de hand bediend om te schrobben en kunnen nat en/of droog worden gebruikt. De borstels komen voor in diverse vormen, formaten en zijn gemaakt van verschillende materialen.
  • Afwasborstels: deze borstels worden gebruikt tijdens het doen van de handafwas. Hiermee wordt hardnekkig vuil en etensresten verwijderd van uw bestek en servies. En dat zonder dat uw handen vies worden. Er is keuze uit afwasborstels met of zonder ingebouwde doseerpomp.
  • WC borstels: deze borstels maken op een krachtige manier het toilet schoon. U heeft keuze uit borstels met of zonder houder.
  • Luiwagen en voegenborstel: een luiwagen is een schrobbezem en deze is voornamelijk geschikt voor het boenen van vloeren. Met een voegenborstel maakt u, zoals de naam als zegt, voegen moeiteloos schoon. Beide borstels zijn nat te gebruiken en kunnen het best voor gebruik op een steel worden geplaatst.
  • Stoffer en blik: geschikt voor het opvegen van kleine vuiligheden. Dit doet u door het veegblik vast te houden en met de handveger het vuil op het veegblik te vegen.

Diverse typen borstelharen

Schoonmaakborstels verschillen onder andere in borstelhaar type. De meeste werkborstels hebben haren die bestaan uit natuurvezels, zoals Tampico of kunstvezels, zoals Mexilon. Door de verschillende haren zijn sommige werkborstels meer geschikt voor natte of juist droge reiniging. Afwasborstels en toiletborstels bestaan vaak uit harde haren, om zo het oppervlak grondig te kunnen reinigen.

Andere soorten schoonmaakborstels

Naast bovenstaande schoonmaakborstels zijn er ook andere soorten borstels in ons assortiment te vinden, zoals: tandenborstels voor het reinigen van uw gebit, nagelborstels voor het reinigen van uw nagels en ragebollen voor het afstoffen van moeilijk bereikbare plekken.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat zijn schoonmaakborstels?

Borstels zijn schoonmaakartikelen. Deze bestaan uit haren, of bundels hiervan, die in een houder zijn geplaatst of aan een blad zijn vastgemaakt. Dit blad is vaak gemaakt van hout, plastic of een ander hard materiaal. Een borstel is een handgereedschap, maar kan ook onderdeel zijn van een apparaat, zoals bij een stofzuiger.

Welke soorten borstels zijn er?

Er bestaan diverse soorten borstels. In het assortiment van 123schoon.nl vindt u werkborstels, afwasborstels, WC borstels, nagelborstels, tandenborstels, ragebollen en stoffers en blikken. Daarnaast zijn er nog meer borstels, zoals: haarborstels, kledingborstels en staalborstels.

Waarvoor gebruik ik een schoonmaakborstel?

Een schoonmaakborstel maakt het mogelijk om te vegen en te schrobben om op deze manier een oppervlak van vuiligheden te ontdoen. Voor het reinigen van diverse oppervlakken zijn er verschillende borstels in het assortiment van 123schoon.nl om deze schoonmaaktaak makkelijker te maken. Denk hierbij aan een toiletborstel voor het reinigen van de toilet en een afwasborstel voor het doen van de afwas.
 

Heeft u vragen over onze borstels of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.