123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

Stoomreinigers

Stoomreiniger kopen?

Op zoek naar een stoomreiniger voor het snel en effectief reinigen van verschillende oppervlakken? Bekijk op deze pagina ons aanbod. Dankzij de diverse opzetstukken krijgt u hiermee uw hele huis moeiteloos schoon. Bestel vandaag nog en ontvang morgen al in huis.


Bestel een stoomreiniger voor ultieme reiniging

Als u een stoomreiniger wilt aanschaffen voor het duurzaam schoonmaken van verschillende oppervlakken, bent u op deze pagina aan het juiste adres. Lees hieronder meer over de voordelen en de werking van stoomreinigers of bestel ze hierboven direct.

Wat kan ik doen met een stoomreiniger?

Met een stoomreiniger reinigt u verschillende oppervlakken, zoals meubilair, vloeren, ramen, sanitair, gevels en gordijnen en dat op een grondige, hygiënische en eenvoudige wijze. Door het gebruik van hete en droge stoom worden hardnekkig vuil, vet, kalk en andere vlekken losgeweekt en worden schimmels en bacteriën verwijderd.

Het gebruiken van een stoomreiniger

U voegt koud leidingwater of gedistilleerd water toe aan de tank van de stoomreiniger. Steek de stekker in het stopcontact en het water wordt verwarmd totdat het kookt, zodat het apparaat stoom produceert. Met een hoge stoomdruk wordt de stoom vervolgens op het schoon te maken oppervlak gespoten, waardoor alle (hardnekkige) vervuilingen worden losgeweekt. Zo krijgt u zonder te schrobben of te boenen allerlei ondergronden schoon.

De voordelen van een stoomreiniger

Er gaan verschillende voordelen samen met het gebruik van een stoomreiniger. Zo gaat u hiermee voor hygiënische reiniging, maakt u op een natuurlijke manier schoon en behoudt u uw flexibiliteit. Hieronder leggen we meer uit over de voordelen van een stoomreiniger.
 • Hygiënische reiniging
  Met een stoomreiniger maakt u op een grondige en zeer hygiënische wijze schoon. De kokendhete stoom zorgt er namelijk voor dat micro-organismen, zoals schimmels, allergenen en bacteriën gedood worden. Zonder hard te hoeven schrobben of te boenen ontsmet u hiermee uw woning. Ook vervelende geurtjes worden weggehaald.
   
 • Natuurlijke en duurzame reiniging
  Bij het reinigen met een stoomreiniger gebruikt u geen chemicaliën, zoals schoonmaakmiddelen. U heeft hier alleen water voor nodig. Hierdoor werkt dit niet alleen sneller, want chemicaliën hebben langer de tijd nodig om micro-organismen te doden dan stoom, maar is dit ook een stuk milieuvriendelijker. Er worden geen chemicaliën via de afvoer weggespoeld, waardoor dit minder belastend is voor het milieu.
   
 • Flexibiliteit bij het reinigen
  Sommige stoomreinigers zijn klein en handzaam, net als bijvoorbeeld een kruimeldief. Ze zijn flexibel in gebruik en hierdoor makkelijk te gebruiken voor allerlei huishoudelijke klusjes. Doordat de stoom in allerlei hoekjes en gaatjes dringt, kunt u dit apparaat ook gebruiken voor het reinigen van moeilijk bereikbare oppervlakken.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat kan ik schoonmaken met een stoomreiniger?

U kunt een stoomreiniger gebruiken voor het reinigen van veel verschillende oppervlaktes zoals vloeren, ramen, sanitair, meubilair, gevels, gordijnen en meer. Controleer voor gebruik altijd of het oppervlak stoombestendig is. Op zoek naar een stoomreiniger? Deze vindt u voordelig op 123schoon.nl.

Is stomen beter dan dweilen?

Stomen en dweilen hebben beide hun voor- en nadelen. Met stomen bereikt u hetzelfde schone resultaat als met dweilen, maar dan met 80% minder water. Wel gebruikt u hierbij stroom, wat bij de meeste dweilen niet nodig is. De hoge temperaturen van het stoom weken eenvoudig hardnekkige vlekken los en doden bacteriën. U hoeft dus een stuk minder te boenen met een stoomreiniger dan met een dweil.

Hoeveel stroom verbruikt een stoomreiniger?

Dit verschilt per stoomreiniger. De stoomreinigers van Leifheit hebben een vermogen van 1200 Watt. Als u deze voor een half uur gebruikt is dat dus 0,6 kWh.

Waarom is er geen schoonmaakmiddel nodig voor een stoomreiniger?

Dankzij de temperatuur en de kracht van de stoom is het niet nodig om reiniger te gebruiken als u schoonmaakt met een stoomreiniger. De stoom is namelijk sterk genoeg om hardnekkig vuil eenvoudig los te weken en te verwijderen. Bovendien kan het verdampen van sommige schoonmaakmiddelen schadelijk zijn voor uw gezondheid en uw stoomreiniger. Wij raden daarom sterk af om dit te proberen.


Op deze pagina heeft u alles gelezen over de stoomreinigers van bijvoorbeeld Bissell. Heeft u hier nog vragen over of komt u er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op, dan kunnen we u verder helpen.