123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Volledig assortiment van Scrub Daddy

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

Vikan schoonmaakartikelen

Vikan schoonmaakartikelen bestellen?

Op deze pagina vindt u al onze Vikan schoonmaakartikelen. Deze kleurgecodeerde producten maken het mogelijk om professionele locaties en werkomgevingen op een zeer hygiënische wijze te reinigen. U vindt hier bezems, vloertrekkers en andere producten in wel twaalf verschillende kleuren.

Kleurgecodeerd schoonmaken met Vikan


 

Hygiëne is in veel werkomgevingen zeer belangrijk. Bedrijven in bijvoorbeeld de voedselmiddelenindustrie, de horeca en de gezondheidszorg maken geen goede indruk als er niet op een schone en hygiënische manier gewerkt wordt. Bovendien kan de kwaliteit van de producten én de veiligheid van zowel medewerkers als bezoekers of cliënten in gevaar komen. Zeer belangrijk dus om deze plekken goed schoon te houden en om dit op een hygiënische manier te doen.

Hierbij is het van belang om schone en kwalitatief goede schoonmaakspullen aan te bieden. Dit zijn uiteraard spullen die zo ontworpen zijn dat ze snel en efficiënt schoonmaken en bovendien het comfort van gebruikers garanderen. Daarnaast is het ook noodzakelijk dat de spullen zelf goed schoongehouden worden.

Kleurgecodeerd schoonmaken

Dezelfde bezem gebruiken in het toilet én de keuken? Dat klinkt misschien gek, maar wordt in de praktijk wel vaak gedaan. Dit komt de hygiëne niet ten goede. Een manier om te zorgen dat de schoonmaakartikelen wél goed schoon blijven is door gebruik te maken van een professioneel kleurcoderingssysteem. Vooral in de voedselindustrie is dit iets wat vaak gedaan wordt, waardoor de voedselveiligheid gegarandeerd wordt en kruisbesmetting van microben of ingrediënten wordt voorkomen.

In zo'n systeem wordt de werkomgeving namelijk opgedeeld in verschillende kleurzones. In elke zone voert een andere kleur de boventoon. Zo worden er in de ene ruimte gele schoonmaakspullen gebruikt en in de andere ruimte groene. Medewerkers weten dan bijvoorbeeld dat er bij het schoonmaken van de toiletruimtes een gele bezem wordt gebruikt en bij het reinigen van de keuken een groene. Hierdoor worden de bacteriën die zich op het toilet bevinden niet meegenomen naar de keuken. Een stuk hygiënischer dus!

Ook binnen de keuken kan het gebruik van verschillende kleuren een handige optie zijn. Bijvoorbeeld om onderscheid te maken tussen een 'rauw vlees'-zone en een 'verwerkt vlees'-zone. Of om de keuken op te delen in een 'voedselcontact'-zone (bijvoorbeeld de aanrechtbladen) en een 'geen voedselcontact'-zone (zoals vloeren). Voor in de voedselcontact-zone is het gebruiken van blauwe schoonmaakmiddelen het slimst. Weinig voedingsmiddelen zijn namelijk blauw, waardoor het gauw opvalt er bijvoorbeeld een vezel van een handveger in het voedsel terechtkomt.

HACCP-richtlijnen

Door gebruik te maken van kleurgecodeerde schoonmaakmaterialen van Vikan wordt tevens een HACCP-conforme werkplek gecreëerd. De HACCP-richtlijn is een wettelijk voorgeschreven regelgeving die moet worden nageleefd door bedrijven die te maken hebben met de productie, opslag of vervoer van voedsel. Het doel hiervan is dat het risico van besmetting zoveel mogelijk verkleind wordt.

De HACCP-richtlijn is gebaseerd op zeven basisprincipes, die bedrijven zelf kunnen toespitsen op hun eigen organisatie. Hiermee dienen de bedrijven in ieder geval alle risico's tot het minimum te beperken. Het grootste risico in de voedingsmiddelenindustrie is zoals eerder aangegeven kruisbesmetting. Door een kleurcoderingssysteem toe te passen wordt de kans hierop verkleind.

Producten voor hygiënische reiniging kopen?

Naast dat kleurgecodeerd schoonmaken dus de meest hygiënische optie is, is het ook nog eens een makkelijk te begrijpen en universeel systeem. Het is voor iedereen duidelijk en taalbarrières zullen geen rol spelen. Let wel op dat kleurenblindheid wel voor moeilijkheden kan zorgen. Kies dus altijd voor contrasterende kleuren en kleurenblindheid-vriendelijke combinaties.

Op onze website vindt u diverse producten waarmee op een hygiënische manier gereinigd kan worden. De producten zijn vaak ergonomisch ontworpen, waardoor ze zo comfortabel en prettig mogelijk zijn voor gebruikers die hier voor een langere tijd mee werken. Bovendien zorgt hun ontwerp er vaak ook voor dat de persoonlijke hygiëne van degene die ermee werkt verhoogd wordt. Denk aan de handborstels en vegers die een extra lang handvat hebben, zodat niemand in contact komt met het vuil dat diegene aan het opruimen is.

Ook zijn de producten zeer handig op te bergen, doordat ze vaak voorzien zijn van een ophangoog. Met de handige ophangsystemen, die ook voldoen aan de kleurcoderingssystemen, blijft uw werkplek schoon en overzichtelijk. Bovendien hebben de schoonmaakspullen op deze manier geen contact met de (vieze) grond en blijven ze schoon. Hierdoor blijft de hygiëne te allen tijde gewaarborgd.
 

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is kleurgecodeerd schoonmaken?

Met kleurgecodeerd schoonmaken verdeelt u de ruimte(s) in verschillende kleuren. Alleen schoonmaakartikelen met dezelfde kleur worden gebruikt in deze ruimte. Zo minimaliseert u de kans op kruisbesmetting van microben of ingrediënten. Door dit te implementeren voldoet u ook gelijk aan de HACCP-richtlijnen. Kleurgecodeerd schoonmaken doet u eenvoudig met de schoonmaakartikelen van Vikan en deze vindt u voordelig op 123schoon.nl.

Welke Vikan producten zijn er?

Vikan verkoopt schoonmaakartikelen om kleurgecodeerd mee schoon te kunnen maken. Zo vindt u van dit merk bezems, vloertrekkers, stoffer en blik, borstels, schuimsproeiers en meer. Op zoek naar artikelen van Vikan? Deze vindt u voordelig op 123schoon.nl.
 
Heeft u vragen over Vikan schoonmaakartikelen of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.