123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Slakken bestrijden

Slakken bestrijdingsmiddelen kopen?

Bestel hier voordelig bestrijdingsmiddelen voor slakken. Slakken eten van de planten in uw tuin en hebben het vooral gemunt op jonge planten die deze aanvallen vaak niet overleven. Begin daarom direct met het bestrijden. Vandaag besteld? Dan ontvangt u het product morgen al in huis.


Slakken voordelig bestrijden

Slakken kunnen planten beschadigen of zelfs doden. Daarom is het verstandig om deze beestjes direct te bestrijden. Lees hieronder meer over slakken en het bestrijden van deze dieren of bestel hierboven direct wat u nodig heeft.

Waar komen al die slakken vandaan?

Slakken worden vaak gezien als plaag, maar de meeste slakken hebben niet eens interesse in uw levende planten. De meeste slakken eten namelijk verrotte plantenresten. Dit verteren zij en poepen zij daarna weer uit, wat juist weer dient als een soort compost voor uw planten. Er zijn maar een paar slakken soorten in Nederland die geïnteresseerd zijn in uw levende planten. Deze slakken richten ook direct veel schade aan. Slakken gaan voornamelijk voor prille of jonge plantjes, die een slakkenplaag mogelijk niet zullen overleven.

 

Slakken gaan altijd op zoek naar vochtige plekken vol met voedsel. Daarnaast zijn er in de laatste decennia veel invasieve soorten slakken bijgekomen. Het bestrijden van de beestjes wordt hierdoor namelijk een stuk lastiger.

Slakken bestrijden: ons assortiment

In ons assortiment vindt u een hoop artikelen waar u slakken mee kunt bestrijden. Hierdoor wordt het bestrijden van de slakken een stuk makkelijker en sneller.

  • Slakkenkorrels: deze korrels kunt u gebruiken om slakken te bestrijden of om deze preventief te weren. De slakken eten de korrels en dit zorgt voor een vraatstop. Hierdoor trekken de slakken zich terug en keren niet meer terug. De korrels zijn niet giftig voor planten, huisdieren en mensen.
  • Spruzit-R: dit middel spuit u direct op de slakken, die vervolgens zullen overlijden. Het middel beschermt de bladeren en is geschikt voor binnen- en buitenplanten.
  • Slakkentape en slakken schrikdraad: slakkentape, ook wel slakkenschrikdraad genoemd, voorkomt dat slakken verder kruipen. Als slakken het tape aanraken, krijgen zij een kleine elektrische schok. Hier schrikken de slakken van en dit zorgt ervoor dat zij niet verder zullen kruipen.
  • Slakkenvallen: deze vallen hoeft u enkel te vullen met slakkenlokstof. Hiermee vangt u tot wel 20 slakken per dag.

Preventie tegen slakken

uw planten zullen opeten. U kunt barrières om jonge planten heen leggen, zoals slakkenkorrels, koffiedik of cacaodoppen. Het is ook mogelijk om natuurlijke vijanden, zoals egels, vogels en padden naar uw tuin te lokken. Zij eten graag slakken. Ook kan het nuttig zijn om in het voorjaar uw grond te bewerken en compost te laten drogen in de zon. Zo laat u de slakkeneitjes uitdrogen, waardoor de kans op het ontstaan van een slakkenplaag kleiner wordt.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat te doen tegen slakken?

Om slakken te bestrijden, kunt u gebruik maken van diverse middelen. Zo kunt u gebruik maken van slakkenkorrels, waardoor slakken zich terugtrekken. Of slakkenvallen waarmee u de slakken vangt. Ook kunt u gebruik maken van slakkentape, hier zullen slakken niet overheen gaan en zo beschermt u planten tegen slakken. Al deze artikelen vindt u voordelig op 123schoon.nl.

Waar gaan slakken niet overheen?/h3>

Slakken gaan niet over slakkentape, koffiedik, cacaodoppen en eierschalen heen. Slakkentape zorgt voor een kleine schok, wat slakken afschrikt. Niet alle slakken worden afgeschrikt door de andere opties. Slakkentape vindt u voordelig op 123schoon.nl.

Waarom heb ik zo veel slakken in de tuin?

De laatste decennia zijn er steeds meer invasieve slakkensoorten bijgekomen. Deze gaan op zoek naar een vochtige tuin met genoeg voedsel en leggen hier vervolgens hun eitjes. Slakken blijven graag in tuinen waar genoeg voedsel te vinden is. Vaak zijn dit tuinen met veel jonge of zwakke planten.
 

Heeft u vragen over ons assortiment? Of komt u er niet helemaal uit?  Neem dan contact met ons op. Dan kunnen wij u helpen.