123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

PH-waarde

pH-waarde verlager of verhoger kopen?

Op deze pagina vindt u alle producten waarmee u de pH-waarde van het zwembadwater op peil kunt brengen. Of de waarde nu te laag of te hoog is, met onze producten van Interline of Summer Fun lost u het snel en eenvoudig op.


Koop online pH-waarde verhoger of pH-waarde verlager voor zwembad

De pH-waarde van zwembadwater wordt ook wel de zuurtegraad genoemd. Deze waarde is essentieel voor het waarborgen van de kwaliteit van het water. Ontdek hieronder waarom de pH-waarde zo belangrijk is, hoe u deze op peil houdt en wat u kunt doen om de juiste waardes te krijgen. Of bestel bovenaan deze pagina direct het product dat u nodig heeft.

Waarom is de pH-waarde bij zwembadwater belangrijk?

Als de pH-waarde van het water in uw zwembad goed op peil is, betekent dit dat het chloor goed kan blijven werken. De juiste chloorwaarde in het zwemwater zorgt ervoor dat bacteriën worden gedood en algengroei wordt voorkomen. Wanneer het chloor niet goed werkt door een onjuiste pH-waarde kan het zwemwater uiteindelijk groen worden.

Hoe kan ik de pH-waarde meten?

Meten is weten. En het meten van de pH-waarde van het water in uw zwembad kunt u doen met onze test- en meetmiddelen. Zo zijn er teststrips die u in het water steekt en na enkele seconden het resultaat laten zien door de kleuren van de teststrip te vergelijken met een referentiekaart. Of u kunt gebruikmaken van een digitale meter (op batterijen) en het resultaat direct aflezen op het scherm.

Wat is de juiste pH-waarde voor zwembadwater?

Als richtlijn wordt gegeven dat de juiste pH-waarde tussen de 7,2 en 7,6 ligt. Afhankelijk van het gebruik van het zwembad wordt aangeraden om één keer per 2-3 dagen de pH-waarde te testen.

pH-waarde in zwembadwater verhogen

Heeft u de pH-waarde gemeten en is deze onder de 7,2? Dan kan het zwembadwater zuur worden. Als gevolg kan het water minder fijn aanvoelen op de huid en ook de werking van het chloor gaat achteruit. Dit heeft alleen maar meer nadelige gevolgen zoals de groei van bacteriën en algen, het water kan groen worden, de waterpomp moet harder werken en zwemkleding kan sneller slijten. Verhoog de pH-waarde in het zwembad met een van onze pH-waarde verhogers.

pH-waarde in zwembadwater verlagen

Heeft u de pH-waarde gemeten en is deze hoger dan 7,6? Dan neemt de kans op kalkafzetting toe. Het komt er dan op neer dat de totale alkaliniteit van het water uit balans is. Het gevolg hiervan is dat huidirritatie kan ontstaan, of dat mensen last krijgen van rode ogen tijdens het zwemmen. Om de pH-waarde te verlagen kunt u gebruikmaken van onze TA-waarde verhogers of van onze pH-waarde verlagers om zo de zuurtegraad weer in balans te krijgen.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik de pH-waarde van mijn zwembadwater meten?

Afhankelijk van het gebruik van het zwembad raden we aan om één keer per 2-3 dagen de pH-waarde van het zwembadwater te testen. Bij 123schoon kunt u voordelig teststrips of digitale meters bestellen om nauwkeurig de pH-waarde te meten en af te lezen.

Waardoor daalt de pH-waarde in mijn zwembad?

Wanneer de pH-waarde in het zwembadwater daalt komt dit meestal door een disbalans in het chloorgehalte. Als gevolg kan het zwemwater te zuur worden. Meet alle waardes en kijk waar u kunt bijsturen. Met een pH-waarde verhoger zorgt u ervoor dat de pH-waarde weer omhoog gaat, bij 123schoon kunt u deze producten voordelig bestellen.

Wanneer kan ik weer zwemmen na het toevoegen van pH-verhoger of pH-verlager?

Heeft u producten toegevoegd aan het zwembadwater om de pH-waarde te behandelen? Wacht dan ongeveer 6 uur voordat u het zwembad in gaat. We raden daarom aan om chloor in de avond toe te voegen aan het zwemwater.


Hierboven heeft u meer kunnen lezen over behandelingen voor de pH-waarde van zwembadwater. Heeft u hier nog vragen over of komt u er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op; wij helpen u graag verder.