123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

Onthardingszout

Onthardingszout voor de vaatwasser kopen?

Bestel voordelig onthardingszout voor uw vaatwasser op deze pagina. Zout beschermt de vaatwasser tegen kalkafzettingen uit het water, draagt bij aan een stralende vaat én verlengt de levensduur van het apparaat. Bij ons koopt u vaatwaszout van onder andere Sun en Finish.


Bestel voordelig onthardingszout online

Een vaatwasser heeft onthardingszout, ook wel regeneratiezout genoemd, nodig om keer op keer een stralende vaat op te leveren. Dit zout maakt, samen met de ingebouwde waterontharder, het kalk in het water zachter waardoor er geen kans is op een doffe aanslag op glazen, borden en bestek en ook de kans op kalkaanslag in de machine verkleind wordt.

Lees hieronder meer over onthardingszout en de werking daarvan of bestel bovenaan deze pagina direct het product dat u nodig heeft. In onze webshop vindt u zout van bekende merken zoals Sun en Finish.

Wat is de functie van onthardingszout in de vaatwasser?

Het drinkwater in Nederland bevat kalk. Per gemeente verschilt het of er sprake is van ‘hard’ of ‘zacht’ water maar ook als er maar een klein beetje kalk in het water zit is het nodig om onthardingszout te gebruiken in de vaatwasser. Teveel kalk zorgt voor kalkaanslag in de leidingen van de vaatwasser en kan een doffe uitstraling geven aan schone vaat.

Onthardingszout, de naam zegt het al, zorgt er dus voor dat het water dat door de vaatwasser heen wordt gespoeld zachter wordt. De ingebouwde waterontharder in de machine kan goed zijn werk doen dankzij de bestanddelen van het zout. Hierdoor wordt de kans op kalkaanslag minder, presteert de vaatwasser optimaal voor een langere tijd én blijft de vaat stralen.

Waar kunt u onthardingszout toevoegen in de vaatwasmachine?

Bijna iedere vaatwasser heeft een apart reservoir waar het onthardingszout toegevoegd kan worden. Dit zit vaak onderin de machine. Het zout kan direct uit de verpakking worden toegevoegd totdat het reservoir vol is. Afhankelijk van de vaatwasser kunt u bij de instellingen aangeven of u gebruikmaakt van basis of all-in-one tabletten. De machine reguleert dan zelf hoeveel zout er nodig is per vaatwasbeurt. Het verschilt per vaatwasser, vaatwastabletten en de instellingen hoelang een vol reservoir meegaat. Het reservoir is meestal voorzien van een indicator, zodat het zout tijdig kan worden bijgevuld.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Waarom moet er onthardingszout in de vaatwasser?

Als uw glazen of bestek dof of met een witte waas uit de vaatwasser komen, is het aan te raden om onthardingszout in uw vaatwasser te doen. Er is dan teveel kalk aanwezig in het water van de machine. Hierdoor kan de ingebouwde waterontharder niet goed functioneren. Zelfs bij het gebruik van all-in-one vaatwastabletten kan zout nodig zijn. Dit hangt af van de hoeveelheid kalk in het water en de instellingen van de vaatwasmachine.

Welk zout moet er in de vaatwasmachine?

Het wordt geadviseerd om alleen speciaal ontwikkeld onthardingszout te gebruiken in de vaatwasmachine. Zeezout, keukenzout of andere varianten van zout zijn hier niet voor geschikt. Deze kunnen de vaatwasser beschadigen. Bij 123schoon kunt u terecht voor onthardingszout van onder andere Sun en Finish.


Hierboven heeft u meer kunnen lezen over onthardingszout voor uw vaatwasser. Heeft u hier nog vragen over of komt u er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op; wij helpen u graag verder.