123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Ontkleurders

Ontkleurders bestellen?

Met ontkleurders verwijdert u ongewenste kleuren uit verkleurde kledingstukken en geeft u deze zijn originele kleur weer terug. Bestel hier ontkleurders voor de witte en de bonte was. Als u vandaag nog besteld, ontvangt u het morgen al in huis.


Bestel ontkleurders voordelig

Is uw kleding na een wasbeurt verkleurd? Bekijk dan onze ontkleurders en geef uw kleding zijn originele kleur weer terug. In ons assortiment vindt u ontkleurders voor witte en gekleurde was. Lees hieronder meer over ontkleurders of bestel het gewenste product direct hierboven.

Wat is een ontkleurder?

Een ontkleurder is een chemisch product dat is ontworpen om uitgelopen kleur uit een ander stuk textiel te verwijderen zonder daarbij de andere kleur van het textiel aan te tasten. Ontkleurders werken door chemische bindingen die zich binden aan kleurpigmenten. Deze bindingen breken de ongewenste kleuren op waardoor ze gemakkelijker kunnen worden afgebroken en dus ook minder zichtbaar zullen worden.

Wat doet een ontkleurder?

Een ontkleurder voor uw kleding verwijdert ongewenste kleuren uit kledingstukken tijdens de wasbeurt. Uw kleding kan verkleuren door het meewassen van niet kleurechte kledingstukken of door het mixen van verschillende kleuren wasgoed. Een ontkleurder verwijdert deze ongewenste kleuren door middel van actieve bestandsmiddelen. Ontkleurders kunnen verschillende soorten kleurpigmenten aanpakken, afhankelijk van hun formule. In ons assortiment vindt u ontkleurders voor bonte was en specifiek voor wit en lichtgekleurd wasgoed.

Ontkleurder gebruiken

U kunt ontkleurder zowel tijdens een wasbeurt als een handwas gebruiken. Voor beide wasmanieren zijn verschillende instructies die belangrijk zijn voordat u gaat wassen. Het stappenplan hieronder is een algemeen stappenplan. Raadpleeg voor het gebruiken van een ontkleurder altijd de originele verpakking en de gebruiksaanwijzing.

Instructies voor ontkleuren met de wasmachine:

  1. Tot <3,5 kg verkleurde was behandelen.
  2. Kies de hoogst mogelijke wastemperatuur en start zonder wasmiddel een wasprogramma zonder voorwas.
  3. Doe aansluitend de ontkleurder in het doseervakje voor het hoofdwasmiddel in de wasmiddellade.
  4. Start het programma.
  5. Zijn er na het wassen nog verkleuringen zichtbaar? Dan kunt u dit proces nogmaals herhalen.

Instructies voor ontkleuren met de hand:

  1. Los de inhoud van een zakje of de vloeistof op in een emmer met 6 liter warm water (minimaal 30 °C).
  2. Doe maximaal 2 kg verkleurd textiel in het water, dompel de kledingstukken helemaal onder en voeg geen wasmiddel toe.
  3. Sluit de emmer luchtdicht af.*
  4. Laat de vloeistof minstens 4 uur inwerken.**
  5. Spoel uw wasgoed grondig uit.

* Ontkleurders kunnen irriterend werken voor de luchtwegen.
**Bij sterke verkleuring kan het nodig zijn om een hele nacht te laten intrekken.

 

Let op!: ontkleurders zijn irriterend voor de huid en het is daarom aan te raden om handschoenen te gebruiken wanneer uw huid in direct contact gaat komen met een ontkleurder. Daarnaast is het van belang om de ruimte waarin u ontkleurder gaat gebruiken, goed te ventileren en om direct contact met de ogen te voorkomen.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Kan ik met ontkleurders kleurechte kleuren verwijderen?

Helaas is dit niet mogelijk. Wanneer een kleurechte kleur is uitgelopen naar andere textielstukken is het niet mogelijk om deze kleur te verwijderen omdat deze kleur zich hecht aan de stof. Was kleding met kleurechte stoffen de eerste keer daarom apart van andere kledingstukken.

Zijn ontkleurders schadelijk voor uw wasgoed?

Ontkleurders zijn niet schadelijk voor uw wasgoed mits u het goed gebruikt. Werk altijd volgens de handleiding van het product en gebruik nooit meer ontkleurder dan op de verpakking staat. Wanneer u ontkleurder volgens de originele handleiding gebruikt is ontkleurder niet schadelijk voor textiel.

Is ontkleurder schadelijk voor de gezondheid?

Ontkleurders bevatten chemische bestanddelen om kleuren te verwijderen uit kleding. Hierdoor is ontkleurder een vrij agressief middel dat een irriterende werking kan hebben op de huid, ogen en luchtwegen. Wees daarom extra voorzichtig wanneer u ontkleurder gebruikt en raadpleeg altijd de originele verpakking.
 

Heeft u nog vragen over ontkleurders of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.