123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Wasmiddel capsules

Wasmiddel capsules kopen?

Op deze pagina kunt u terecht voor ons ruime assortiment van wasmiddel capsules. Met deze handige, voorgedoseerde capsules kunt u uw witte, zwarte of bonte (gekleurde) was doen en gaat u altijd voor het beste resultaat. Klik hieronder door naar de juiste soort om onze gehele collectie te bekijken.

1 - 0 van 0

Bestel wasmiddel capsules online

Met wasmiddelcapsules kiest u voor schoon en stralend wasgoed, wasbeurt na wasbeurt. Lees op deze pagina meer over deze capsules, de voordelen en de werking, of klik bovenaan deze pagina door naar het juiste type wasgoed om direct onze complete collectie te bekijken.

Wat zijn wasmiddelcapsules?

Wasmiddelcapsules zijn voorgedoseerde, compacte pakketjes waarin precies de juiste hoeveelheid vloeibaar wasmiddel zit voor één wasbeurt. In onze webshop vindt u een ruim assortiment van deze handige pods. Wij verkopen wasmiddelcapsules van Witte Reus, Ariel, Persil en Robijn, die u kunt gebruiken voor uw witte, bonte of zwarte was. Ook wasmiddelcapsules voor universeel gebruik vindt u bij ons; deze kunt u voor verschillende soorten wasgoed gebruiken.

Verder is er de keuze uit normale wasmiddel capsules of de All-in-One varianten, die naast vloeibaar wasmiddel ook nog andere belangrijke bestanddelen bevatten, bijvoorbeeld voor het verwijderen van (hardnekkige) vlekken. Ook capsules voor de gevoelige huid vindt u bij ons. Lees in iedere productomschrijving wat de precieze eigenschappen van het product zijn om altijd de juiste keuze te maken.

De voordelen van wasmiddelcapsules?

Het gebruiken van wasmiddelcapsules heeft een aantal voordelen, namelijk:
Altijd de juiste hoeveelheid wasmiddel: wasmiddelcapsules zijn voorgedoseerd, zodat u niet meer zelf de benodigde hoeveelheid hoeft af te wegen om voor het beste resultaat te gaan. Te veel of te weinig wasmiddel gebruiken is op deze manier dan ook niet snel meer aan de orde.
 Gebruiksvriendelijk: wassen met wasmiddelcapsules kan echt iedereen. Het is dan ook zeer eenvoudig: u voegt een capsule toe aan de wastrommel, legt hier het wasgoed bovenop en dan bent u al klaar om te wassen.
 Effectief en geconcentreerd: ondanks dat de capsules klein zijn, hebben ze toch een zeer krachtige werking. Er is namelijk sprake van een zeer geconcentreerde hoeveelheid wasmiddel, waarmee de was op een effectieve wijze gereinigd wordt.

Wasmiddelcapsules gebruiken

Wasmiddelcapsules moeten niet in de wasmiddellade geplaatst worden, maar in de wastrommel. Het is daarnaast belangrijk om de capsules toe te voegen aan een lege trommel, dus voordat u het wasgoed toevoegt. De buitenzijde lost dan eenvoudig op, zodat het vloeibare wasmiddel zijn werk kan doen.


Gebruik voor een normaal wasje van ongeveer 4-5 kilo altijd één capsule. Heeft u een wasmachine met een grote capaciteit die u volledig vult? Dan kan het nodig zijn om twee capsules te gebruiken.

Lost een wasmiddel capsule op in water?

Wasmiddelcapsules hebben een buitenzijde die gemaakt is van wateroplosbaar plastic (PVA). Door contact met het water in de wasmachine verdwijnt dit plastic, zodat het vloeibare wasmiddel dat in de folie zit uw wasgoed kan reinigen.


Er zijn wel een aantal voorwaarden om de goede werking van de wasmiddelcapsules te garanderen. In een te volle wastrommel heeft een capsule bijvoorbeeld niet genoeg ruimte om te bewegen, waardoor de plasticfolie minder goed oplost.

Daarnaast is het belangrijk om op de watertemperatuur te letten. Vaak kunt u op het etiket van de wasmiddelcapsules instructies vinden over de geschikte minimale temperatuur van het wasprogramma. Wast u uw kleding vervolgens op een lagere temperatuur? Dan is het mogelijk dat de plasticfolie minder goed oplost en uw was niet helemaal schoon wordt.

Wasmiddelcapsules bewaren

Bewaar wasmiddelcapsules altijd buiten het bereik van kinderen en huisdieren. Daarnaast is het ook belangrijk om te zorgen dat de capsules nooit blootgesteld worden aan vocht, zonlicht of hitte. We raden het daarom aan om de capsules te bewaren in het doosje waarin ze geleverd worden, bij voorkeur op een hoge plek.


Een bijkomend voordeel van het in de originele verpakking bewaren van de wasmiddelcapsules, is dat u altijd de gebruiksaanwijzing en waarschuwingen bij de hand heeft. Zo garandeert u goed gebruik.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoeveel wasmiddelcapsules heb ik per was nodig?

Voor de meeste wasbeurten van 4-5 kilo volstaat één wascapsule. Gaat u een grote of zwaarbevuilde was draaien, dan kan het nodig zijn om een tweede wascapsule aan de wasbeurt toe te voegen. Raadpleeg voor het gebruik altijd de instructies en gebruiksaanwijzing. Ieder merk hanteert mogelijk een andere dosering.

Moet ik wasmiddelcapsules uit de folie halen?

Nee, de meeste wasmiddelcapsules hoeven niet uit de folie gehaald te worden. De folies om de capsules dienen als beschermlaagje en houden de werkzame vloeistoffen bij elkaar. De folies zijn wateroplosbaar en niet schadelijk voor uw wasmachine.

Waar koop ik wasmiddelcapsules?

Bij 123schoon vindt u een uitgebreid assortiment met wasmiddelcapsules van verschillende A-merken zoals Ariel, Robijn en Reus. Van zwarte, bonte tot witte was zijn er een geschikte wasmiddelcapsules in ons assortiment te vinden. Wanneer u vandaag voor 23:59 uur besteld, ontvangt u het product morgen al in huis.


Op deze pagina heeft u alles kunnen lezen over wasmiddel capsules en de werking hiervan. Heeft u hier nog vragen over of komt u er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op; zo kunnen we u helpen.