123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Waspoeder

Waspoeder goedkoop kopen

Op deze pagina kunt u terecht voor ons ruime aanbod aan waspoeder. Selecteer hieronder op het soort wasgoed om direct onze complete collectie te bekijken. U vindt bij ons bekende merken als Robijn, Ariel, Omo en meer. En vandaag besteld, dan ontvangt u uw nieuwe waspoeder morgen al in huis.

1 - 0 van 0

Bestel waspoeder van alle topmerken

Op deze pagina vindt u ons assortiment met waspoeders van verschillende A-merken zoals Ariel, Witte Reus, Robijn, Omo en nog veel meer. Kies hieronder het gewenste type wasmiddel, geschikt voor universeel gebruik of specifiek geschikt voor witte of gekleurde was. Wanneer u vandaag voor 23:59 uur besteld, ontvangt u uw waspoeder morgen al in huis.

Wat is waspoeder?

Waspoeder is wasmiddel in poedervorm. Veel waspoeders bevatten een combinatie van actieve ingrediënten, zodat ze niet alleen het wasgoed intensief reinigen, maar ook hardnekkige vlekken verwijderen. Bij ons vindt u waspoeders voor universeel gebruik of specifiek voor uw witte, gekleurde of zwarte was. U bestelt hier producten van A-merken zoals Persil, Ariel, Robijn, Witte Reus en Omo.
 

In iedere productomschrijving kunt u meer lezen over de eigenschappen en toepassingen van de waspoeders. Wij verkopen namelijk ook waspoeders met zeer specifieke functionaliteiten. Zo vindt u bij ons bijvoorbeeld waspoeders van Neutral, die speciaal geschikt zijn voor iedereen met een gevoelige huid en waspoeders specifiek bedoeld voor gekleurde of witte was.

De grootste voordelen van waspoeder

Het gebruiken van waspoeder heeft een aantal voordelen, namelijk:
 

 Fris en schoon wasresultaat: met waspoeder ontstaat er na iedere wasbeurt een fris resultaat. Dit komt doordat de meeste waspoeders meer reinigende stoffen bevatten dan bijvoorbeeld vloeibare wasmiddelen. Vooral op hoge temperaturen maakt u uw kleding en textiel hiermee dus perfect schoon.
 Voordelig: in vergelijking met vloeibaar wasmiddel en wasmiddel capsules is waspoeder een stuk goedkoper. Per wasbeurt betaalt u de laagste prijs.
 Milieuvriendelijke verpakking: waspoeder wordt over het algemeen geleverd in een kartonnen verpakking, waardoor dit zeer goed recyclebaar is.
 Beste keuze voor witte was: hoewel waspoeder zeer krachtig is, is dit voor uw witte was een goede keuze. Waspoeders bevatten namelijk extra reinigende ingrediënten, zoals een kleine hoeveelheid bleekmiddel. Zo kunnen hardnekkige vlekken in wit wasgoed eenvoudig verwijderd worden.

Waspoeder gebruiken

Waspoeder kan in de wasmiddellade gestopt worden of kunt u, met een speciale wasbol, direct aan de wastrommel toevoegen. Als u de wasmiddellade gebruikt, is het voordeel dat u zowel een voor- als een hoofdwasprogramma kunt draaien. Direct aan de wastrommel toevoegen zorgt ervoor dat het wasmiddel sneller oplost. Dit is dus bij uitstek een goed idee voor de kortere wasprogramma’s.
 

Wanneer u waspoeder wel direct in de wastrommel gooit is het belangrijk om de poeder in een wasbol toe te voegen. Wanneer u dit niet doet, is het mogelijk dat het waspoeder zich teveel op één plek concentreert en uw was mogelijk niet goed schoon wordt. Daarnaast kan waspoeder dat niet goed is opgelost witte waspoedervlekken achterlaten op uw kleding.
 

Let op: het is belangrijk de juiste soort waspoeder te kiezen voor het wasgoed dat u wilt gaan wassen. Waspoeder voor witte was bevat namelijk bleekmiddelen die actief worden bij een watertemperatuur boven de 40 °C. Deze bleekmiddelen zorgen ervoor dat uw witte wasgoed weer extra wit wordt, maar kan ervoor zorgen dat gekleurde kleding vaal wordt. Waspoeder voor bonte was bevat meestal kleurbeschermers die de kleuren van uw gekleurde kleding beschermen en voorkomen dat deze dof en lelijk worden. Waspoeders voor zwarte was bevatten kleurbeschermers die uw kleding weer intens zwart maken en ervoor zorgen dat uw kleding er weer uitziet als nieuw na iedere wasbeurt.

Hoeveel waspoeder moet ik gebruiken?

Hoeveel waspoeder u moet gebruiken is afhankelijk van de hoeveelheid wasgoed, de ernst van de vervuilingen en de waterhardheid in uw woongebied. De meeste waspoedermerken hanteren een hoeveelheid van 45-60 gram waspoeder per wasbeurt. Deze hoeveelheid is echter afhankelijk van het merk waspoeder dat u gebruikt. Het is daarom belangrijk altijd de instructies op de originele verpakking te raadplegen. Daarnaast geldt: hoe meer wasgoed u gaat wassen, hoe hardnekkiger de vlekken en hoe harder het water, des te meer waspoeder heeft u nodig.

Het reinigen van het zeepbakje van de wasmachine

Nadat er vaak gebruik is gemaakt van de wasmachine, kan het zijn dat het zeepbakje vol zit met restjes waspoeder. Dit kan komen doordat er vochtig of klonterig waspoeder is gebruikt of doordat de waterkraan niet helemaal is opengedraaid. Zo wordt niet al het poeder meegenomen uit de lade en bereikt niet al het waspoeder de wastrommel.
 

Als er wel eens waspoeder achterblijft, raden wij aan het zeepbakje regelmatig schoon te maken. Dit kunt u als volgt doen:

  1. Haal het zeepbakje uit de wasmachine. Bij iedere wasmachine wordt dit anders gedaan. Lees daarom in de handleiding hoe u deze veilig kunt verwijderen.
  2. U kunt het bakje schoonmaken met allesreiniger(spray), een mild sopje of deze in de vaatwasser laten meedraaien. Gebruik voor het schoonmaken een doekje en maak geen gebruik van bijtende reinigingsmiddelen.
  3. Spoel, indien nodig, het zeepbakje na met water.
  4. Laat alles goed drogen voordat u het zeepbakje terugplaatst in de wasmachine.

Waspoeder bewaren

Bewaar waspoeder op een droge, koele plek in de originele verpakking. Als u dit niet doet en het waspoeder in aanraking komt met water of warmte kunnen er namelijk klonten ontstaan. Beschikt u niet meer over de originele verpakking? Dan raden wij u aan om gebruik te maken van een waspoederbox. Hierin kunt u waspoeder afgesloten bewaren. Zo kunt u het op een veilige en stijlvolle manier opbergen, verkleint u de kans op klonten en blijft het zijn effectiviteit behouden.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Kan ik ook teveel waspoeder gebruiken?

Ja, wanneer u meer waspoeder gebruikt dan de aanbevolen hoeveelheid, kan het voorkomen dat het waspoeder niet volledig oplost. U krijgt dan witte vlekken in uw kleding of er blijven waspoederresten achter in de wasmachine. Dit kan op lange termijn zorgen voor onaangename geurtjes uit de wasmachine en vetluis.

Kan ik waspoeder voor witte was gebruiken voor gekleurde was?

Het is niet aan te raden om uw gekleurde was te wassen met waspoeder voor witte was. Waspoeder voor witte was is ontwikkeld om witte was nog witter te maken en langer wit te houden. Dit komt doordat er een hoeveelheid bleek is toegevoegd aan het poeder.

Waarom zou ik waspoeder gebruiken?

Waspoeder is goedkoper, hardnekkiger tegen vlekken, laat uw wasgoed frisser ruiken en maakt uw witte was witter dan dat vloeibaar wasmiddel zou doen. Daarnaast presteert waspoeder beter op hogere temperaturen dan vloeibaar wasmiddel. Waspoeder tegen bodemprijzen vindt u op 123schoon.nl

Kan ik waspoeder voor gekleurde was gebruiken voor witte was?

Ja, dit kan zeker. Wasmiddel voor gekleurde was bevat alleen kleurversterkers en zijn zelf niet kleurend. Uw witte wasgoed zal dus niet verkleuren wanneer u waspoeder voor gekleurde was gebruikt voor uw witte was.
 

Heeft u nog vragen over waspoeder of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.