123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Anti condens

Anti condens voor de auto kopen?

Op deze pagina vindt u ons ruime assortiment met producten die condens in uw auto helpen te voorkomen. Sprays, doekjes en ontvochtigers van Pingi en Sonax, wij verkopen het allemaal. Wanneer u voor 23:59 uur besteld, ontvangt u de producten morgen al in huis.


Voordelige anti condens producten voor in de auto

Zodra het koud en nat wordt buiten beginnen autoruiten te beslaan en dit is geen pretje. Vooral wanneer uw auto niet over airconditioning beschikt, kunnen beslagen ruiten veel voorkomen. U komt dan al gauw uit op het vegen met een droge doek. Wanneer het echt hard vriest buiten kan het zelfs voorkomen dat de autoruiten aan de binnenkant gekrabd moeten worden. Daar moet iets aan te doen zijn toch? Lees hieronder meer over de anti condens producten in ons assortiment of bestel hierboven direct het gewenste product.

Anti condens producten in ons assortiment

In ons assortiment vindt u een ruim aanbod met diverse anticondens producten. De producten zorgen ervoor dat condens in de auto snel verdwijnt en de luchtvochtigheid in de auto verlaagd wordt. Bekijk hieronder de opsomming van anti condens producten in onze webshop:

  • Microvezel anti condens doeken: met een speciaal geïmpregneerde microvezel anti condens doekje maakt u beslagen ruiten gemakkelijk schoon. Om condens te voorkomen kunt u schone, droge ruiten behandelen door de ruiten vooraf af te nemen.
  • Anti condens spray: anti condens spray voorkomt dat ruiten of glazen beslaan. De formule bouwt een onzichtbare beschermingslaag op. De spray kan worden gebruikt op autoruiten, helmvizieren en brillenglazen. Spray de oppervlakten in en wrijf het na met een anti condens doek.
  • Ontvochtiger: een auto-ontvochtiger gaat beslagen autoruiten tegen. Leg de ontvochtiger in de auto en u heeft nooit meer last van ruiten die beslaan. De handige indicator geeft aan wanneer de ontvochtiger vol zit. Deze verandert dan van kleur. De ontvochtigers in ons assortiment zijn herbruikbaar.

Voorkom condens in de auto

Naast het gebruiken van onze anti condens producten, kunt u zelf ook een aantal extra dingen doen om condens te voorkomen. Het rijden met beslagen ruiten kan overigens een fikse boete van €240,- opleveren. Wij geven u graag een aantal tips:

  • Houd de auto droog. Dit klinkt misschien heel simpel, maar voorkomt een hoop condens op de ruit. Doe natte kleding zoveel mogelijk uit en klop schoenen met water of sneeuw af. Leg natte kledij, zoals natgeregende of besneeuwde jassen, in de kofferbak. Hiermee voorkomt u dat het vocht wordt opgenomen in de bekleding of matten van uw auto.
  • Laat vocht uit de auto. Voorkom ’s winters het gebruik van de circulatiestand zoveel mogelijk. Het voertuig kan in die stand niet ontlucht worden, waardoor vochtige lucht zich opstapelt in de auto. Schakel daarnaast de ventilatie en verwarming in en open af en toe ramen of deuren om vochtige lucht te laten ontsnappen.
  • Gebruik de airconditioning. Dit klinkt misschien gek, want airco gebruik je meestal alleen bij warme temperaturen. Toch is het goed om de airco bij beslagen ruiten te gebruiken. De airco blaast namelijk droge lucht en dat helpt met het ontwasemen van de autoruiten. De beste combinatie is dus: airco aan en verwarming warm.
  • Vervang de filters. Een auto zit vol met filters die allemaal belangrijk zijn voor een goed functionerende auto. Wat betreft condens in de auto, is het interieurfilter erg belangrijk. Wanneer een interieurfilter verstopt is, kan het filter de lucht in de auto niet meer goed laten circuleren. Hierdoor kan vochtige lucht zich gaan ophopen in de auto en de bekleding. Wanneer er met de auto gereden is en deze vervolgens weer wordt stilgezet kan de warme lucht nergens heen en zal dit door de koude buitenlucht gaan beslaan.
  • Houd de afvoerkanalen leeg. Staat uw auto regelmatig onder bomen geparkeerd? Controleer dan of de afvoerkanalen van regenwater nog toegankelijk zijn. Wanneer bladeren en vuil zich in het paravaan ophopen, kan het regenwater nergens heen en zal dit uiteindelijk de auto inlopen. U vindt deze afvoerkanalen bij de vooruit, deels verstopt onder de motorkap. Controleer en reinig deze regelmatig en voorkom condens binnenin de auto.
  • Regelmatig onderhoud. Dit klinkt logisch, maar wordt toch regelmatig vergeten. Laat, voordat de winter begint, de rubbers en pakkingen van uw auto controleren. Vervang beschadigde pakkingen en rubbers en onderhoud de overige rubbers door deze te voorzien van een laagje vaseline, talkpoeder of speciale verzorgingsproducten.
  • Gebruik de producten in ons assortiment. In ons assortiment vindt u diverse producten die condens tegengaan. Zo verkopen wij anti condens spray, anti condens doeken en vochtvreters die condens en een te hoge luchtvochtigheid in de auto tegengaan.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een anti condens doek?

Een anti condens doek absorbeert vocht en helpt bij het voorkomen van condensvorming. Daarnaast laat een anti condens doek een onzichtbaar laagje achter op de ruit waardoor autoruiten minder snel beslaan.

Hoe voorkom ik vocht in de auto?

Zorg voor een goede luchtcirculatie en stap niet met vochtige kleding of spullen in de auto. Controleer en vervang tijdig het interieurfilter en zorg dat de auto regelmatig onderhouden wordt. Gebruik vochtvreters om vocht te voorkomen en te verhelpen.

Wat is anti condens spray?

Anti condens spray voorkomt en verwijdert condens op uw autoruiten. De spray bouwt een onzichtbaar laagje op waardoor vocht zich niet aan de ruit kan hechten. Hierdoor wordt uw zicht tijdens het autorijden niet belemmerd. Anti condens spray kan regelmatig gebruikt worden.
 

Heeft u nog vragen over winterproducten voor de auto of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.