123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Autolak verwijderen

Autolak verwijderen

Autolak vlekken verwijderen


Er zijn meerdere manieren om van autolak vlekken in uw kleren of op uw autoruiten af te komen. Op deze pagina vindt u al onze tips om dit op een eenvoudige en doelgerichte wijze te doen. Ook alle producten die er nodig kunnen zijn bij het verwijderen van deze vlekken hebben wij op deze pagina voor u verzameld.

Autolak vlekken verwijderen uit kleding

  • Oplossing 1: Spoelen met water
    Als de autolak nog niet opgedroogd is, kunt u de vlekken proberen te verwijderen door de kleding uit te spoelen met warm water. Voeg wasmiddel aan het water toe om deze methode nog effectiever maken. Na het spoelen haalt u de laatste resten weg door de vlek voorzichtig schoon te vegen met een oude tandenborstel of een andere kleine borstel.

  • Oplossing 2: Haarlak
    Autolak vlekken kunt u verwijderen met behulp van haarlak. Spuit de vlekken hiermee in, laat dit intrekken en verwijder de resten vervolgens met een vochtige doek. Belangrijk is het om bij het verwijderen van de haarlak draaiende bewegingen te maken. Soms is het nodig om dit proces een aantal keer te herhalen om de autolak vlekken volledig weg te halen.

  • Oplossing 3: Ontsmettingsalcohol
    Ook ontsmettingsalcohol is een nuttig middel voor het verwijderen van autolak vlekken. Hiervoor moet u de alcohol aanbrengen op de vlek en inwrijven met een oude tandenborstel. Was de kleding vervolgens op reguliere wijze. Deze methode is vooral zeer effectief bij het verwijderen van oudere vlekken, maar kan ook voor nieuwe vlekken gebruikt worden.

Autolak vlekken verwijderen van de autoruiten

Autolak vlekken kunnen van de autoruiten verwijderd worden met behulp van aceton. Hiermee wordt de verf namelijk verdund, waardoor dit gemakkelijk loslaat en weggehaald kan worden met een doek. Om te zorgen dat u dit middel, dat schadelijk kan zijn, niet inademt, is het wel belangrijk om te zorgen dat u de auto in een goed geventileerde garage of buiten parkeert als u dit gaat doen. Ook een mondmasker dragen raden we aan.

Breng de aceton voorzichtig en met een lichte druk aan op de autoruiten, met behulp van een zachte doek. Zorg dat de andere onderdelen van de auto niet met het middel in aanraking komen. Vergeet bovendien ook niet om na deze behandeling de ramen goed te wassen, bijvoorbeeld met een geschikte ruitenreiniger, om de resten van de aceton geheel te verwijderen.

Voor het verwijderen van autolak vlekken zijn er dus verschillende oplossingen. Wilt u meer informatie over het verwijderen van dit soort vlekken? Neem dan contact met ons op, zodat wij u advies op maat kunnen leveren. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.