123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

Mondmaskers

1 - 0 van 0

Met adembescherming verhoogt u de hygiëne

Mondbescherming

Met een stofmasker of mondmasker, samengevat mondkapjes, zorgt u ervoor dat u op het werk of tijdens het klussen minder kans maakt op het inademen van schadelijke lucht. Blootstelling aan verontreinigde, schadelijke of zuurstofarme lucht kan namelijk leiden tot ernstige gezondheidsklachten. Dit kan gebeuren als u tijdens het klussen of werken bijvoorbeeld bacteriën, fijnstof of verf inademt. Met mondbescherming zorgt u ervoor dat uw luchtwegen beschermd worden en dat u gewoon veilig kunt werken.

Adembescherming: wat is de belangrijkste taak?

De belangrijkste taak van mondbescherming, ook wel adembescherming of ademhalingsbescherming genoemd, is dat de (adem van de) drager hiermee beschermd wordt tegen vervelende stoffen. Dit is dan ook een PBM, of met andere woorden een persoonlijk beschermingsmiddel. Op 123schoon.nl vindt u verschillende mondmaskers die bescherming bieden tegen bijvoorbeeld vaste deeltjes, vezels, micro-organismen, nevels en andere schadelijke stoffen. Deze mondkapjes zijn geschikt voor eenmalig gebruik.

Mondmaskers worden bijvoorbeeld vaak gebruikt in de voedingsindustrie, schoonmaakindustrie, tandartspraktijken, huisartsenpraktijken en wellness-centra. Ze bieden namelijk bescherming op twee verschillende manieren: aan de ene kant wordt de gebruiker beschermd tegen de overdracht van bacteriën en schadelijke stoffen en aan de andere kant worden de patiënt of het eindproduct beschermd tegen besmettingsgevaar via de drager.

Ook tijdens het klussen bieden mondkapjes bescherming. Zo wordt hiermee bijvoorbeeld gezorgd dat u geen stoffen als verf of fijnstof inademt. Hierdoor heeft u zowel op de korte en lange termijn bescherming.

Stofmasker en mondmasker: een ruim assortiment

Er zijn verschillende soorten mondmaskers op 123schoon.nl, namelijk:
  • Mondmasker PP: Dit zijn mondmaskers die gemaakt zijn van polypropeen, een stevig materiaal dat bijvoorbeeld goed bestand is tegen chemische oplossingen en zuren. Deze maskers zijn drielaags en beschermen de mond tijdens zware werkzaamheden. Bovendien zijn deze maskers voorzien van een aluminium neusstrip en twee elastieken voor om de oren, zodat het masker goed blijft zitten.
  • Mondmasker papier: Papieren mondmaskers bedekken zowel de neus als de mond en zijn vooral geschikt voor het verhogen van de hygiëne. Ze zijn hierdoor bijvoorbeeld ideaal voor in de levensmiddelenindustrie.
  • Stofmaskers: Stofmaskers zijn gemaakt van stof en beschikken over een filtertechnologie die zorgt dat het ademen makkelijker wordt. De stofmaskers passen zich aan het gezicht aan en zijn hierdoor ook geschikt voor brildragers. Er is ook een stofmasker met uitademventiel, die ademen nog gemakkelijker maakt.

Mondmaskers: kleurgecodeerde PBM

De PP mondmaskers zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Hierdoor zijn ze ideaal voor in bedrijven (bijvoorbeeld in de voedingsindustrie) die met een kleurgecodeerd systeem werken. Dit betekent, net als bij kleurgecodeerde schoonmaaksystemen, dat de werkplek is opgedeeld in verschillende zones, waarin PBM kleding in een bepaalde kleur gedragen wordt. Hierdoor wordt gezorgd dat er geen kruisbesmetting tussen de verschillende zones mogelijk is. De hygiëne binnen het bedrijf wordt zo verhoogd en de risico's worden verminderd.

Mondbescherming kopen bij 123schoon.nl

Heeft u vragen over mondbescherming of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.
 
Bel 0294-787125 Mail naar klantenservice@123schoon.nl
Op werkdagen van 9.00 tot 22.00 uur Binnen 1 werkdag antwoord