123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

BBQ vlekken

BBQ vlekken verwijderen

BBQ vlekken verwijderen


Na het barbecueën last van sausspetters op uw kleding, vetvlekken op uw tuintegels of andere BBQ vlekken? Op deze pagina leest u al onze tips voor het verwijderen hiervan én koopt u direct alle producten die hierbij van pas kunnen komen. Klik hieronder verder om snel de juiste tips te vinden voor uw schoon te maken ondergrond:

> Vetvlekken in kleding
> Houtskoolvlekken in kleding
> Barbecuesaus vlekken in kleding
> Vetvlekken op tuintegels
> BBQ vlekken op het BBQ rooster

Hoe verwijder ik BBQ vlekken uit kleding en ander textiel?

Voor het verwijderen van BBQ vlekken uit kleding geldt: hoe sneller u de vlek aanpakt, hoe makkelijker het is om de stof nog volledig schoon te krijgen. Dep dus direct zo veel mogelijk vlekken weg met een schone doek of een stuk keukenpapier, voordat u aan de slag gaat met een andere reinigingsmethode. Specifieke tips voor het verwijderen van verschillende soorten BBQ- of vetvlekken uit kleding of ander textiel leest u hier.

Hoe verwijder ik vetvlekken van de barbecue uit kleding?

  • Oplossing 1: Afwasmiddel
    Vetvlekken veroorzaakt door het barbecueën verwijdert u met afwasmiddel. Dit is namelijk vetafbrekend, waardoor dit niet alleen zeer goed werkt voor de vaat, maar ook voor kleren of tafellinnen waarop vetspetters terechtgekomen zijn. Smeer afwasmiddel op de vlek, laat dit enkele minuten tot een halfuur intrekken en was het textiel dan in de wasmachine.

  • Oplossing 2: Talkpoeder of baking soda
    Verse BBQ vlekken? Maak dan gebruik van talkpoeder of baking soda. Door de sterk absorberende werking van deze producten wordt het vet opgezogen, zodat het niet alleen van de stof verdwijnt, maar zelfs uit de weefsels gehaald wordt. Zo is dit een zeer krachtige methode. Breng een van de poeders aan en laat dit ongeveer een uur intrekken. Klop de resten dan weg en was het textiel volgens het wasvoorschrift om alle vetvlekken te verwijderen.

  • Oplossing 3: Speciale vlekverwijderaar
    Hardnekkige BBQ vlekken en andere vetvlekken zijn weg te halen met een speciale vlekverwijderaar, zoals de Vlekkenduivel Spijsvet en Sauzen van Dr. Beckmann. Dit middel bevat krachtige ingrediënten die het vet oplossen en het op deze manier van de stof laten verdwijnen. Omdat dit soort middelen speciaal ontwikkeld zijn voor het reinigen van textiel is dit de veiligste manier. Lees voor gebruik wel altijd de gebruiksaanwijzing.

  • Oplossing 4: Schoonmaakazijn
    Ook met schoonmaakazijn verwijdert u de vetvlekken van het barbecueën eenvoudig. Om dit te doen moet u een mengsel maken van schoonmaakazijn en water (verhouding één op één). Gebruik een schone doek om dit aan te brengen op de BBQ vlek. Hiermee lost het vet snel op. Zorg wel dat u schoonmaakazijn voor deze toepassing enkel verdund gebruikt, anders zou dit te sterk kunnen zijn en voor verkleuringen kunnen zorgen.

Hoe verwijder ik houtskoolvlekken uit kleding?

Houtskool op uw kleding? Belangrijk is het dan om de grootste resten weg te blazen of te kloppen, en niet over de stof heen te wrijven of water te gebruiken. Op deze manier drukt u de houtskool namelijk alleen maar ín de vezels van de stof; dit werkt dus averechts. Als de grote resten verwijderd zijn, laat het kledingstuk dan weken in een sopje van lauw water en vloeibaar wasmiddel. Over het algemeen zijn de houtskoolvlekken na enkele uren compleet verdwenen.


Lukt het op deze manier niet? Het gebruik van een voorbehandelingsspray kan dan ook helpen. Dit sprayt u op de kledingstukken voordat u ze gaat wassen. Hiermee worden hardnekkige houtskoolvlekken toch losgeweekt van de stof, zodat uw kleren of tafellinnen er weer uitzien als nieuw.

Hoe verwijder ik barbecuesaus vlekken uit kleding?

Om barbecuesaus vlekken volledig te verwijderen, is spoelen met koud water een noodzakelijkheid. Keer het kledingstuk direct binnenstebuiten en spoel het uit onder de koude kraan om zo veel mogelijk barbecuesaus vlekken te verwijderen.


Maak vervolgens gebruik van uw favoriete wasmiddel of een speciale vlekverwijderaar, zoals HG Vlekweg Nr. 2 of The Pink Stuff Vlekkenverwijderaar Spray. Dit soort middelen zijn speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van sausvlekken en daardoor extra effectief. Bovendien zijn ze mild voor de stof en zorgt het gebruik hiervan dus nooit voor schade. Door de BBQ vlek hiermee voor te behandelen en het kledingstuk daarna te wassen verdwijnen alle vlekken eenvoudig.

Hoe verwijder ik vetvlekken van tuintegels?

  • Oplossing 1: Soda en zout
    BBQ vlekken op tegels? Het gaat dan vaak om vetvlekken of sausspetters. Deze haalt u weg met kristalsoda en zout. Voeg de sodakorrels en het (keuken)zout samen en voeg hier wat water aan toe, zodat er een papje ontstaat. Breng dit aan op de tuintegels en laat dit een nachtje rusten. De volgende dag spoelt u het weg met kokendheet water en schrobt u de vetvlekken zo van de tuintegels.

  • Oplossing 2: Terrastegel reiniger
    Er zijn diverse terrastegel reinigers die geschikt zijn voor het verwijderen van hardnekkige vlekken van tegels. Hier krijgt u ook vetresten en andere BBQ vlekken mee weg. Gebruik bijvoorbeeld HG terrastegel reiniger. Breng het middel verdund aan en gebruik een harde borstel of bezem om de vlekken weg te poetsen. Lees voor gebruik het etiket om de volledige gebruiksaanwijzing te vinden.
    Let op! Dit product kan schadelijk zijn voor uw (huis)dieren. Vermijd contact en zorg dat u de tegels na gebruik goed schoonspoelt met water.

  • Oplossing 3: Cola
    BBQ vetvlekken zijn ook te verwijderen met cola. Giet deze frisdrank over de vetvlekken heen en laat dit even intrekken. Als het begint op te drogen, moet u schoon water, eventueel afwasmiddel en een borstel gebruiken om flink over de tegels heen te schrobben.

Hoe maak ik het rooster van de BBQ schoon?

Er zijn verschillende manieren om het BBQ rooster op grondige, snelle en effectieve wijze schoon te maken. Op 123schoon.nl vindt u een overzicht van al deze schoonmaakmethodesm, waarmee u altijd het beste resultaat bereikt:

  • Oplossing 1: Verwarmen
    Bij het schoonmaken van het BBQ rooster is er één belangrijk advies: reinig de barbecue altijd als deze opgewarmd is. Dit kan bijvoorbeeld direct na het barbecueën zijn, maar als dat niet lukt loont het om de barbecue eerst even aan te zetten voordat u met deze schoonmaakklus begint. De warmte zorgt ervoor dat het vet en de aangekoekte etensresten loslaten, zodat ze veel makkelijker te verwijderen zijn. Maak wel gebruik van handschoenen om gevaarlijke situaties te voorkomen.

  • Oplossing 2: HG barbecuereiniger, kristalsoda of citroen
    Het schoonmaken van het BBQ rooster kunt u doen met een HG barbecuereiniger en een (staal)borstel. Het middel weekt de vervuilingen los, zodat u ze eenvoudig kunt verwijderen. U kunt ook een sopje gebruiken van kristalsoda en warm water. Heeft u deze middelen niet in huis? Ook met een halve citroen kunt u het BBQ rooster schoonmaken. Smeer het rooster hiermee in en laat dit een paar uur intrekken. Door de ontvettende werking hiervan haalt u de vervuilingen na het wachten veel makkelijker weg.

  • Oplossing 3: Vocht
    Een laatste methode om vetvlekken en aangekoekte etensresten te verwijderen van de barbecue is door vocht te gebruiken. Leg het rooster bijvoorbeeld in het natte gras of wikkel hier een aantal natte kranten omheen. Door de vochtigheid zullen de vet- en etensresten zich minder makkelijk gaan hechten aan het rooster, waardoor het schoonmaken moeiteloos gedaan kan worden. Het is wel belangrijk om een nachtje te wachten voordat u dit gaat doen.

Op deze pagina heeft u alles gelezen over het verwijderen van BBQ vlekken, zodat u na een avondje barbecueën gauw weer geniet van schone kleren, stralende terrastegels en een BBQ rooster dat eruitziet als nieuw. Heeft u nog vragen over een van de reinigingsmethodes of mist u op deze pagina dé gouden tip? Neem dan gauw contact met ons op; zo helpen we elkaar. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.