123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Bleekvlekken

Bleekvlekken verwijderen

Bleekvlekken verwijderen


Bleekvlekken zijn met behulp van verschillende reinigingsmethodes te verwijderen uit uw kleding, uit uw tapijt of van uw ramen. Lees gauw verder om te zien hoe u dit moet doen en welke producten u hierbij nodig heeft.

Let op: De woorden bleek en chloor worden in de volksmond vaak door elkaar gebruikt, maar dit zijn eigenlijk twee hele andere stoffen. De tips die wij op deze pagina bespreken zijn specifiek geschikt voor het verwijderen van bleekvlekken, of voor het maskeren hiervan.

Bleekvlekken verwijderen uit kleding

Bleek kan voor vervelende gele of witte vlekken zorgen. Dit soort vlekken zijn zeer lastig te verwijderen omdat de originele kleur van kleding eigenlijk op de vervuilde plekken weggehaald is; de stof is immers ‘gebleekt’. Toch zijn er wel een aantal reinigingsmethodes die u kunt gebruiken om uw kledingstuk weer mooi te maken. Het is dan wel belangrijk om snel te handelen, want hoe langer bleek de tijd krijgt om in het kledingstuk te trekken, hoe meer schade dit zal aanrichten. We bieden verschillende oplossingen:

  • Oplossing 1: Natriumthiosulfaat
    Deze kleurloze stof kan bij drogisterijen gekocht worden en werkt ontzettend goed voor het verwijderen van bleekvlekken. Meng twee eetlepels natriumthiosulfaat met warm water en gebruik een schone doek om dit mengsel al deppend op de bleekvlek aan te brengen. Als u hier klaar mee bent moet u het bevlekte kledingstuk direct op reguliere wijze wassen om het beste resultaat te bereiken.

  • Oplossing 2: Alcohol
    Gebruik doorzichtige alcohol, zoals wodka of jenever, en een wattenschijfje om de bleekvlek te behandelen. Voordat u dit gaat doen moet u het bevlekte kledingstuk eerst goed uitspoelen. Wrijf dan met het wattenschijfje over de beschadigde stof heen. Doordat de verf van de stof zich gaat verspreiden, zal de originele kleur weer terugkeren. Deze methode is vooral geschikt voor wat kleinere vlekjes.

  • Oplossing 3: Niet weghalen maar wegwerken
    Als de vlek ondanks de verschillende reinigingsmethodes niet verdwijnt, kunt u deze ook proberen op te lossen met textielverf of een textielstift. Hiermee haalt u de vlek niet weg, maar kunt u deze als het ware verbloemen. Omdat textielverf er niet uitgaat in de was is dit een permanente oplossing.

Bleekvlekken verwijderen uit tapijt of vloerbedekking

Een bleekvlek ontdekt op het tapijt of de vloerbedekking? Handel dan snel! Dep de vlek eerst met een in water gedrenkt stuk keukenpapier. Niet schrobben! Vervolgens moet u een mengsel van mild afwasmiddel en warm water aanbrengen. Giet de oplossing over het vervuilde oppervlak en laat dit ongeveer 5 minuten intrekken. Wrijf de vlek vervolgens van buiten naar binnen schoon. Tot slot moet u het tapijt of de vloerbedekking nogmaals afspoelen, maar dan met koud water, en dit goed laten drogen.

Bleekvlekken verwijderen van ramen

Spetters van bleek op uw ramen? Gebruik handzeep of afwasmiddel om dit weg te halen. Breng een van deze middelen aan op een doekje en schrob hiermee het raam, waarbij u de vlekken uiteraard met extra aandacht behandelt. Droog de ramen vervolgens met een (oude) theedoek of met een raamwisser, en alle vlekken zullen verdwenen zijn.

Bleekvlekken zijn dus op verschillende manieren van uw kleding, ramen, tapijt of vloerbedekking te halen. Heeft u nog vragen over een van onze tips? Neem dan gerust contact met ons op. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.


Bleekvlekken verwijderen: FAQ

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant: