123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Bloedvlekken

Bloedvlekken verwijderen

Bloedvlekken verwijderen


Om bloedvlekken te verwijderen van kledingstukken, matrassen of vloeren kunnen er een aantal verschillende reinigingsmethodes gebruikt worden. Lees verder om voor iedere toepassing onze meest effectieve tips te ontdekken én te zien welke producten hiervoor het beste gebruikt kunnen worden. Om het u gemakkelijk te maken, kunt u hieronder de juiste toepassing selecteren:

> Bloedvlekken in kleding
> Verse bloedvlekken in kleding
> Opgedroogde bloedvlekken in kleding
> Bloedvlekken in wollen of zijde kleding
> Bloedvlekken in het matras
> Bloedvlekken in vloeren

Hoe moet ik bloedvlekken uit kleding verwijderen?

Een algemene regel voor het verwijderen van bloed uit kleding is dat u nooit warm of heet water moet gebruiken. Doet u dit wel, dan fixeert u de vlek en wordt het heel lastig om deze ooit nog weg te halen. Gebruik daarom altijd lauw of zelfs koud water.

Verse bloedvlekken verwijderen uit kleding

  • Oplossing 1: Speeksel
    Zeker bij hele verse bloedvlekken is het aan te raden om hier wat speeksel op te deppen voordat u de kledingstukken op reguliere wijze gaat wassen. In uw speeksel zitten namelijk enzymen die de eiwitten in het bloed afbreken. Hierdoor stolt het bloed niet en kan het zich minder goed aan de stof hechten, waardoor het makkelijker verdwijnt uit de vezels tijdens het wassen.

  • Oplossing 2: Ossengalzeep
    Spoel de bloedvlek uit met koud water en smeer vervolgens in met ossengalzeep. Dit krachtige reinigingsmiddel zorgt ervoor dat de vlek makkelijker verdwijnt als u het kledingstuk op reguliere wijze wast.

  • Oplossing 3: Soda
    De kleding eerst weken in een sopje van koud water met soda kan ook helpen om het bloed eenvoudiger te kunnen verwijderen. Laat het sopje enkele uren staan voordat u het kledingstuk volgens het reguliere programma gaat wassen om echt alle vlekken van de stof te halen.

  • Oplossing 4: Azijn
    U kunt ook kleurloze (natuur)azijn gebruiken. Spoel de stof eerst uit met koud water en breng het middel daarna op het vervuilde plekje aan. Ongeveer 5 tot 10 minuten laten intrekken en vervolgens uitspoelen of deppen met een microvezel doek. Doe dit enkele keren om tot het beste resultaat te komen. Het kledingstuk een aantal uren laten weken in een sopje van kleurloze azijn en koud water is ook mogelijk.

  • Oplossing 5: Melk
    Breng wat melk aan op de vlek en laat dit goed in de stof trekken. Gebruik dan een schone doek om over de behandelde stof heen te deppen. Soms is het nodig om dit gehele proces een aantal keer te herhalen om tot de juiste resultaten te komen. Nadien wassen volgens het juiste wasprogramma zorgt voor de beste uitkomst.

  • Oplossing 6: Zout
    Bedek de vlek met een royale laag zout of met een mengsel van zout en koud water. Dit spul absorbeert het bloed namelijk, zodat het minder goed aan de stof kan hechten. U kunt het vervuilde kledingstuk ook voor ongeveer 3 tot 4 uur laten weken in een sopje van (zuiverings)zout en koud water. Tot slot dient u het kledingstuk nog wel even op reguliere wijze te wassen.

  • Oplossing 7: IJsklontje
    Voor deze methode heeft u alleen een ijsklontje en een schone doek nodig. Breng de doek aan onder de bevlekte stof en wrijf hier met een ijsklontje overheen. Even volhouden, maar dan zal de vlek als sneeuw voor de zon verdwijnen.

  • Oplossing 8: Speciale verwijderaars
    Met speciale reinigingsmiddelen wordt het verwijderen van bloed uit kleding helemaal eenvoudig. Gebruik bijvoorbeeld Dr. Beckmann Vlekkenduivel Bloed en Eiwit of HG vlekweg Nr. 4. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor het weghalen van dit soort vlekken en zorgen dus voor een gegarandeerd goed resultaat.

Opgedroogde bloedvlekken verwijderen uit kleding

  • Oplossing 1: Biotex
    Biotex is een wasmiddel dat enzymen bevat. Net zoals uw speeksel zorgt dit product er daarom ook voor dat de eiwitten in het bloed afgebroken worden, niet stollen en zich ook niet aan de stof hechten. Het is dus een effectieve reinigingsmethode om de vervuilde kledingstukken eerst in een teiltje met koud water en groene Biotex te weken, om ze vervolgens te wassen. Gebruik bij voorkeur een extra lang programma, met voorwas én hoofdwas.

  • Oplossing 2: Shampoo
    Alle neutrale shampoos zijn te gebruiken voor het verwijderen van bloedvlekken. Maak het plekje dat u wilt verwijderen eerst goed nat en breng hier dan een royale laag shampoo op aan. Gebruik een klein borsteltje met zachte haren om de shampoo in te smeren, zodat u de vlek na enkele minuten ziet verdwijnen.

  • Oplossing 3: Groene zeep
    Maak de opgedroogde vlek eerst goed nat en breng hier dan een royale laag groene zeep op aan. Laat dit enkele minuten intrekken. Vervolgens kunt u het kledingstuk op reguliere wijze wassen.

Bloedvlekken verwijderen uit wollen of zijde kleding

Bloedvlekken op uw delicate kleding, zoals van wol of van zijde? Let dan goed op welke middelen u gaat gebruiken voor het verwijderen hiervan, want sommige producten kunnen schade aanbrengen aan de stof. Wat u met een gerust hart kunt gebruiken, is aardappelzetmeel. Breng een mengsel van koud water en dit spul aan op de vlek en laat dit opdrogen. Vervolgens kunt u de resten weg borstelen, waarbij u zult merken dat de meeste vlekken eenvoudig verdwijnen. Dit komt door de absorberende werking van de aardappelzetmeel. Daarna is het wel raadzaam om het kledingstuk nog even op reguliere wijze te wassen.

U kunt ook een aspirine oplossen in koud water, om het wollen of zijde kledingstuk hierin te laten weken. Hierna moet u de stof afspoelen met koud water en op dezelfde wijze wassen als u normaal zou doen. Let er ook op dat u bij het reinigen van zijde nooit mag boenen of de stof tegen elkaar aan mag wrijven.

Bloedvlekken verwijderen uit een matras

Last van bloedvlekken in een matras? Ook voor het verwijderen hiervan zijn er verschillende reinigingsmethodes:

  • Oplossing 1: Zout
    Om bloedvlekken uit uw matras te verwijderen kunt u een sopje maken van koud water en zout, om dit als een soort schuurmiddel te gebruiken. Breng dit mengsel aan op de vlek (niet inwrijven!) en laat dit enkele uren intrekken. Vervolgens kunt u een schone handdoek gebruiken om de vlek weg te wrijven. Als de vlek nog niet geheel verdwenen is, kunt u hierna ossengalzeep gebruik om de vlek nog na te behandelen. Maak de vlek vochtig, smeer in met dit middel, laat dit 10 minuten intrekken en dep af met een licht vochtige doek.

  • Oplossing 2: Groene zeep
    Gebruik een doek met groene zeep om de vlek mee te deppen. Begin bij de randen en werk van buiten naar binnen toe om voor het beste resultaat te gaan. Wat ook belangrijk is bij het verwijderen van bloedvlekken is dat u niet te veel water gebruikt; hier kan uw matras namelijk niet zo goed tegen. Laat de groene zeep intrekken en verwijder dit daarom met een niet al te vochtige doek. Zorg ervoor dat u de plek daarna weer goed laten drogen.

  • Oplossing 3: Soda
    Breng een laagje soda aan op de vlek. Door de soda wordt het bloed namelijk geabsorbeerd. Als u het laagje na enkele minuten verwijdert, bijvoorbeeld met behulp van een stofzuiger, zult u zien dat de vlek ook verdwijnt. Is het bloed al opgedroogd? Gebruik dan een sopje van soda met koud water, breng dit aan op de vlek, laat dit intrekken en dep dit schoon met een vochtige doek.

Bloedvlekken verwijderen van uw vloer

Ook als er bloed op de vloer terechtgekomen is, is het absoluut af te raden om met warm water aan de slag te gaan. Afhankelijk van de toepassing zijn er verschillende opties beschikbaar waarmee u wél op een veilige manier de vlekken kunt verwijderen. Over het algemeen geldt: hoe sneller u er bij bent, hoe gemakkelijker de vlek te verwijderen is. Zo kunt u met een natte doek vaak al een hoop doen. Op tapijt of vloerbedekking kunt u verder dezelfde reinigingsmethodes gebruiken als u voor uw matras zou doen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van zout of soda.

Professionele schoonmaakbedrijven gebruiken vaak absorptiekorrels voor het verwijderen van dit soort vlekken. Deze korrels worden minstens 24 uur op de vlek gelegd, zodat ze genoeg tijd krijgen om al het bloed in zich op te nemen. Naast oliën en vetten kunt u hiermee ook bloed van diverse ondergronden verwijderen.

Er zijn dus een hoop verschillende manieren om bloedvlekken te verwijderen uit uw kleding, van uw matras of van uw vloer. Heeft u vragen over een van onze reinigingsmethodes of heeft u zelf dé gouden tip? Neem dan gerust contact met ons op. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.