123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Bloemen vlekken

Bloemen vlekken verwijderen

Bloemen vlekken verwijderen


Er zijn verschillende manieren om bloemen vlekken te verwijderen uit uw kleren, het tapijt of de lakens. Op deze pagina leest u al onze algemene adviezen.

Verschillende soorten bloemen vlekken

Welke reinigingsmethodes er gebruikt moeten worden voor het verwijderen van de vlekken is vooral afhankelijk van het type bloem dat de vlek veroorzaakt heeft. Zo bestaat er een verschil tussen vlekken van stuifmeel en andere bloemen vlekken, en ontstaan er afhankelijk van de soort bloem vlekken in een gele, bruine of andere kleur. Voor algemene tips voor het verwijderen van bloemen vlekken kunt u verder lezen op deze pagina.

Stuifmeel verwijderen uit kleding of tapijt

Door bloemen kunnen er verschillende vlekken ontstaan in uw kleding, vloerbedekking of tapijt. De grootste boosdoener is vaak de stuifmeel, waarmee gele vlekken in de stof kunnen ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij orchideeën en bij lelies. Verwijder deze vlekken op de volgende manieren:

  • Oplossing 1: Plakband
    Het belangrijkste bij stuifmeelvlekken is dat deze niet in de stof mogen trekken. Probeer hier dus niet aan te zitten, want dan kunt u ze per ongeluk dieper in de vezels drukken, en zorg dat u altijd snel handelt. Voor het verwijderen van dit soort vlekken kunt u plakband gebruiken. Druk het plakband voorzichtig op de bevlekte stof om te zorgen dat de stuifmeelrestjes hieraan vastplakken en van de stof af komen. Zorg er wel voor dat u nooit echt wrijvende bewegingen maakt, want dan kunt u de stuifmeel per ongeluk toch dieper in de stof drukken.

  • Oplossing 2: Stofzuigen
    Als de stuifmeel al opgedroogd is, kunt u ook proberen om de restjes voorzichtig met een stofzuiger te verwijderen. Probeer ook nu weer niet te hard te drukken. Als het mogelijk is, is het daarom ook het beste om een kruimeldief te gebruiken voor deze klus.

  • Oplossing 3: Zonlicht
    Een andere natuurlijke oplossing voor het verwijderen van stuifmeelvlekken van kleding is het gebruik van zonlicht. Hang het vervuilde kledingstuk voor tenminste 2 tot 3 uur op aan een waslijn, in direct zonlicht. De zon kan er dan namelijk voor zorgen dat de vlekken vervagen, door een proces van fotodegradatie, waarbij het natuurlijke uv-licht van de zon geabsorbeerd wordt door de stof.

  • Oplossing 4: Weken in koud water
    Laat het vervuilde kledingstuk minstens 30 minuten weken in een schone emmer met koud water. Het is belangrijk om de stof hierna ook weer te laten drogen met behulp van natuurlijk zonlicht. Voer dit klusje dus alleen uit als het zonnetje schijnt.

  • Oplossing 5: Reguliere wasbeurt
    Als al deze methodes niet werken kunt u tot slot proberen om de kleding op reguliere wijze te wassen. Kies voor de heetste waterstand die er voor dit specifieke kledingstuk te gebruiken is, om het beste resultaat te bereiken. Van tevoren insprayen met uw favoriete wasmiddel kan de wasbeurt nóg effectiever maken.

Andere bloemen vlekken verwijderen

  • Vlekken van rozenblaadjes?
    Vlekken van rozenblaadjes in uw lakens? Zorg dan dat u deze zo snel mogelijk reinigt, om verdere problemen te voorkomen. Was de lakens op reguliere wijze met een krachtig wasmiddel. Vergeet niet om van tevoren alle losse rozenblaadjes te verwijderen. Om dit probleemloos te doen, kunt u het beste handschoenen gebruiken.

  • Vlekken van paardenbloemen?
    oor paardenbloemen kunnen er vervelende bruine vlekken in uw kleding ontstaan. Om deze plekjes op effectieve wijze te verwijderen kunt u ossengalzeep gebruiken. Behandel de vlek hiermee en breng hier vervolgens Glorix O2 (zonder bleekmiddel) op aan. Als u dit heeft laten intrekken en het kledingstuk heeft gewassen op 30 graden zullen de vlekken geheel verdwenen zijn.

Er zijn dus een hoop verschillende manieren om bloemen vlekken te verwijderen. Voor iedere toepassing en bloemsoort is er een andere methode noodzakelijk. Heeft u vragen over een van onze reinigingsmethodes of heeft u zelf dé gouden tip? Neem dan gerust contact met ons op. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.