123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Spinnenpoep verwijderen

Spinnenpoep verwijderen

Spinnenpoep verwijderen


Last van spinnen in huis? Dan kan er spinnenpoep terechtkomen op de kozijnen of de meubels. Lees op deze pagina hoe u deze kleine zwarte vlekjes weg kunt halen. Ook vindt u hier meer informatie over het voorkomen van spinnenpoep vlekken.

Vlekken van spinnenpoep verwijderen

Spinnenpoep is het makkelijkste te verwijderen als het nog niet opgedroogd is, dus als het nog niet lang geleden op het oppervlak terechtgekomen is. Hiervoor kunt u een schoonmaakdoek met warm water gebruiken. Beweeg hiermee over de stof of de kozijnen om de kleine spikkeltjes, die de spinnen achtergelaten hebben, eenvoudig weg te halen.

Als de spinnenpoep wel al opgedroogd is, kan het verwijderen lastiger zijn. Dit is echter zeker niet onmogelijk. U kunt de vlekken op de volgende manieren verwijderen:

  • Oplossing 1: Warm water en schoonmaakazijn
    Meng warm water in een emmer met een beetje schoonmaakazijn, doop hier een schone doek in en veeg hiermee over de spinnenpoep vlekken. Deze methode is voor verschillende ondergronden te gebruiken, bijvoorbeeld voor kozijnen, stoffen meubels en lampenkappen. Let er vooral bij het reinigen van de stoffen oppervlakken op dat u niet wrijft met de doek, maar enkel dept.

  • Oplossing 2: Koude thee
    Met lauwe of koude thee kunt u spinnenpoep verwijderen van oppervlakken. Breng de thee aan op een doek en wrijf hiermee over de kozijnen of de andere harde oppervlakken. Het is wel belangrijk om deze reinigingsmethode niet te gebruiken op stoffen oppervlakken, omdat de thee hier nieuwe vlekken op kan achterlaten.

Vlekken van spinnenpoep voorkomen

Omdat voorkomen uiteraard beter is dan genezen, zijn er diverse dingen die u kunt doen om te zorgen dat u in de toekomst minder last heeft van spinnenpoep vlekken:

  • Tip 1: Verwijder etensresten
    Insecten komen vaak af op de geur van eten, bijvoorbeeld van broodkruimels of (rijp) fruit dat in de fruitschaal ligt. Hoe beter u de etensresten opruimt en het andere voedsel opbergt, hoe minder last u zult hebben van insecten. Het is ook belangrijk om de vuilniszakken regelmatig te vervangen en vaak genoeg te stofzuigen.

  • Tip 2: Azijn
    Spinnen houden niet van de geur van azijn. Om het aantal spinnen in huis te verminderen kunt u daarom altijd een schaaltje met witte azijn en water neerzetten. U kunt azijn ook in donkere kieren en gaten spuiten om de spinnen hier te weren.

  • Tip 3: Pepermuntolie
    Ook de geur van pepermunt kan spinnen afschrikken. Door dit door het huis heen te verspreiden kunt u het aantal spinnen daarom ook aanzienlijk verminderen.

Spinnenpoep is op allerlei verschillende manieren te verwijderen. Op deze pagina hebben we de meest effectieve reinigingsmethodes gedeeld en uitgelegd hoe u de aanwezigheid van spinnen in huis kunt verminderen. Heeft u vragen over een van onze adviezen of heeft u zelf dé gouden tip? Neem dan gauw contact met ons op, dan kunnen we elkaar helpen. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.