123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Dieren vlekken

Dieren vlekken verwijderen

Dieren vlekken verwijderen


Vlekken die ontstaan zijn door dieren kunnen op verschillende manieren verwijderd worden van muren, kleden, meubels of andere ondergronden. Op deze pagina vindt u onze algemene adviezen voor het verwijderen van dieren vlekken én kunt u doorklikken naar een onderliggende pagina voor het bekijken van de meer specifieke tips.

Verschillende soorten dieren vlekken

In deze sectie hebben wij onze reinigingsmethodes verzameld voor verschillende dieren vlekken. De manier van schoonmaken is niet alleen afhankelijk van het oppervlak waar de vlek op terechtgekomen is, maar ook van het dier dat de vlekken veroorzaakt heeft en het soort vlek. Vogelpoepvlekken moeten bijvoorbeeld op een andere manier verwijderd worden dan vliegenpoepvlekken.

Omdat er soms zeer specifieke reinigingsmethodes beschikbaar zijn, hebben wij onze tips opgedeeld aan de hand van de diersoort. Klik onderaan deze pagina door naar de specifieke pagina’s om al onze tips voor het verwijderen van spinnenpoep, slakkensporen, vogelpoep en vliegenpoep te vinden. Meer algemene tips voor het verwijderen van dieren vlekken vindt u op deze pagina.

Algemene tips voor het verwijderen van dieren vlekken

  • Tip 1: Handel snel
    Bij het verwijderen van uitwerpselen van beesten kunt u het beste direct in actie komen. Dit geldt voor alle soorten dierenontlasting. Als u dit niet doet kunnen de vlekken namelijk in het materiaal trekken of indrogen, waardoor het weghalen moeilijker wordt en er zelfs blijvende vlekken kunnen ontstaan.

  • Tip 2: Verwijder allereerst de grote resten
    Begin daarna pas aan de reinigingsmethode waarmee u de vlekken uit de vezels van het materiaal verwijdert. Zorg dat u bij het verwijderen van de grotere resten niet te hard drukt, zeker niet als u textiel schoonmaakt, omdat dat ervoor kan zorgen dat u de resten juist in de stof duwt en hier fixeert.

  • Tip 3: Houd rekening met de ondergrond
    Bij het schoonmaken van dieren vlekken is het zeer belangrijk om rekening te houden met het soort oppervlak en het materiaal dat u aan het reinigen bent. Sommige tips die wel zeer geschikt zijn voor vloeren en kozijnen kunnen bijvoorbeeld schade aanbrengen aan stoffen oppervlakken, en andersom. Zorg dat u hier dus rekening mee houdt bij het weghalen van de vlekken.

Er zijn een hoop verschillende manieren om dieren vlekken te verwijderen. Voor iedere toepassing is een andere methode noodzakelijk. Lees op de vlekspecifieke pagina’s verder om de juiste informatie te vinden. Heeft u vragen over een van onze reinigingsmethodes of heeft u zelf dé gouden tip? Neem dan contact met ons op. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.
1 - 0 van 0

Dieren vlekken