123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Vogelpoep verwijderen

Vogelpoep verwijderen

Vogelpoep verwijderen


Is er vogelpoep terechtgekomen op uw auto, ramen of kleding? Op deze pagina leest u hoe u dit op een snelle en effectieve manier kunt verwijderen. Voor iedere ondergrond zijn er verschillende reinigingsmethodes beschikbaar, zodat alle vlekken eenvoudig weggehaald kunnen worden.

Vogelpoep verwijderen van uw auto

Bij het verwijderen van vogelpoep van uw auto is het belangrijk om snel te handelen, zeker als het niet op de ramen maar op de lak terechtgekomen is. Er zitten namelijk zuren in de poep die schadelijk kunnen zijn. Hiermee kunnen bijvoorbeeld doffe plekken veroorzaakt worden of kunnen er zelfs beschadigingen op de lak ontstaan.

Zorg er verder voor dat u uw auto in dit soort situaties niet in de zon parkeert, want op die manier kan het proces waarbij de vogelpoep in de lak van de auto trekt versneld worden. Houd uw auto dus in de schaduw en gebruik vervolgens een van onze reinigingsmethodes om de vlekken te verwijderen:

  • Oplossing 1: Weken
    Een goede manier om vogelpoep te verwijderen, is door de uitwerpselen week te maken. Dit kunt u doen door hier een grote hoeveelheid water overheen te gieten of door hier een doorweekte lap, doek of spons voor 10 tot 20 minuten op te leggen. Hierna kunt u de resten gemakkelijk verwijderen. Zorg er wel voor dat u nooit te hard drukt, want dat kan zorgen voor krassen, en gebruik bij voorkeur een speciale doek voor uw autolak om er zeker van te zijn dat er hiermee geen beschadigingen worden aangebracht.

  • Oplossing 2: Kranten
    U kunt ook kranten gebruiken voor het week maken van de vogelpoep. Giet water over de te behandelen plek heen, leg hier een paar dubbelgevouwen kranten op en giet hier vervolgens nog een keer water overheen. Nadat dit 20 minuten ingetrokken is, kunt u de kranten verwijderen en de resten voorzichtig wegvegen met een schone doek. Doordat de vogelpoep in de kranten trekt, wordt het verwijderen een stuk eenvoudiger.

Tip! Het is zeer belangrijk om de lak van de auto goed te waxen. Op deze manier brengt u hier een beschermende laag op aan, waardoor vogelpoep zich minder gauw zal hechten. Het verwijderen van de vogelpoep is ook makkelijker als er een waxlaag op de auto zit.

Vogelpoep verwijderen van ramen

  • Oplossing 1: Keukenpapier
    Ook bij het verwijderen van vogelpoep van ramen is inweken een van de meest effectieve methodes. Hierbij kunt u het beste keukenpapier gebruiken, omdat dit beter plakt. Maak het keukenpapier vochtig en plak het op het raam. Na enkele minuten kunt het keukenpapier weghalen en zal de vogelpoep loslaten, zodat u het makkelijk kunt verwijderen.

  • Oplossing 2: Speciale reiniger
    Er zijn speciale reinigers beschikbaar, waarmee vogelpoep verwijderd kan worden. De actieve stoffen hierin zorgen voor een extra krachtige werking, zodat de (auto)ruiten moeiteloos schoon worden.

Vogelpoep verwijderen van textiel

Vogelpoep kan ook op textiel terechtkomen, bijvoorbeeld op uw kleding, zonnescherm of de stoffen onderdelen van uw tuinmeubelen. Het is belangrijk om allereerst de overtollige resten weg te schrapen. Op deze manier voorkomt u dat de vlek zich verder verspreidt. Vervolgens kunt u de vogelpoep verwijderen met behulp van vloeibaar wasmiddel of afwasmiddel.

Maak een mengsel van warm water en een van deze middelen en breng dit aan op de vlek. Nadat het een paar minuutjes is ingetrokken, kunt u controleren of de vogelpoep al zachter geworden is. Als dit zo is, kunt u de vlek behandelen met een sponsje of borstel. Maak gebruik van draaiende bewegingen en druk niet te hard. Zo komt de vogelpoep los van de vezels van het textiel. Hierna kunt u dit afdeppen met warm water, in het geval van stoffen items die niet in de was kunnen, en anders een regulier wasprogramma gebruiken.

Verschillende reinigingsmethodes

Op deze pagina heeft u gelezen hoe u vogelpoep kunt verwijderen van verschillende oppervlakken. Voor textiel, ramen en de auto zijn er andere reinigingsmethodes beschikbaar, zodat iedere ondergrond grondig schoongemaakt kan worden. Heeft u vragen over een van onze tips? Of heeft u zelf een gouden advies dat wij nog niet benoemd hebben? Neem dan gerust contact met ons op. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.