123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Frituurvet vlekken

Frituurvet vlekken verwijderen

Frituurvet vlekken verwijderen


Is er frituurvet terechtgekomen op uw kleding, tegels, houten vloer of tapijt? Geen zorgen! Op deze pagina leest u hoe u de hardnekkige frituurvet vlekken eenvoudig verwijdert én bestelt u direct de benodigde producten, zodat u zo snel mogelijk aan de slag kunt. Klik hieronder door naar de juiste ondergrond om de tips te vinden die u nodig heeft:

> Frituurvet op kleding
> Frituurvet op tegels
> Frituurvet op tapijt
> Frituurvet op hout

Hoe verwijder ik frituurvet vlekken uit kleding?

Frituurvet vlekken kunt u onder meer uit kleding verwijderen met baking soda, een speciale vlekverwijderaar of afwasmiddel. Op 123schoon.nl leest u hoe u deze middelen gebruikt én vindt u meer informatie over het weghalen van zowel vloeibaar als opgedroogd frituurvet.

Vloeibaar frituurvet verwijderen

Verse frituurvet vlekken kunt u het beste direct behandelen met talkpoeder, zout of baking soda. Deze middelen hebben allemaal een zeer absorberende werking. Ze zuigen zich als het ware vol met het vet, waardoor dit op snelle en effectieve wijze uit de stof getrokken wordt.

Hoe werkt dit? Breng een van deze middelen aan op de verse frituurvet vlekken en laat dit enkele uren rusten. Vervolgens borstelt u het zout, de talkpoeder of de baking soda weg, zodat daarmee ook het frituurvet verdwijnt, en wast u het kledingstuk in de wasmachine.

Opgedroogd frituurvet verwijderen

  • Oplossing 1: Afwasmiddel
    Doordat afwasmiddel vetafbrekend is, werkt dit perfect voor het verwijderen van (opgedroogd) frituurvet. Smeer een dikke laag op de vlekken en laat dit enkele minuten tot een halfuur rusten. Spoel het kledingstuk vervolgens goed uit en was het dan in de wasmachine, om te zorgen dat alle vlekken verdwijnen.

  • Oplossing 2: Speciale vlekverwijderaar
    Gebruik een speciale vlekverwijderaar om frituurvet vlekken eenvoudig te verwijderen. Hier kunt u bijvoorbeeld HG Vlekweg Nr. 2 of Dr. Beckmann Vlekkenduivel Spijsvet en Sauzen voor gebruiken. Deze middelen maken de vetvlekken los van het weefsel, zodat uw kleding na een wasbeurt weer helemaal schoon is. Hierdoor werken ze ook voor oud en bruin geworden frituurvet. Lees nauwkeurig de gebruiksaanwijzing door om de goede werking te garanderen.

  • Oplossing 3: Wasbenzine
    Breng wasbenzine aan op de vlek en stop het kledingstuk dan direct in de wasmachine. Door dit krachtige middel verdwijnen de vlekken eenvoudig. Het is wel belangrijk om het gebruik van dit middel eerst uit te testen op een onopvallend deel van de stof. Wasbenzine is namelijk een zeer krachtig middel en kan daardoor op sommige stoffen schade aanbrengen.

  • Oplossing 4: Schoonmaakazijn
    Meng schoonmaakazijn met water en breng dit met een schone doek aan op de opgedroogde frituurvet vlekken. Wrijf de vlek zo veel mogelijk weg en was het kledingstuk dan volgens de wasvoorschriften.

Hoe verwijder ik frituurvet vlekken uit tegels?

Frituurvet geknoeid? Breng dan direct een aantal kranten aan op de verse vlekken. Deze zuigen zich vol met het vet, zodat het niet in de tegels kan trekken. Opgedroogd frituurvet verwijdert u van tegels met afwasmiddel. Breng dit aan op de vlekken, borstel dit in met een kleine borstel en giet hier voorzichtig kokendheet water overheen. Zo verdwijnen de vlekken als sneeuw voor de zon.


Ook schoonmaakazijn of ammonia kunt u gebruiken voor het verwijderen van frituurvet vlekken uit tegels. Maak een mengsel van warm water en een van deze middelen en breng dit aan op de vieze tegels. Met een borsteltje kunt u de vlekken dan eenvoudig wegschrobben. Vergeet niet om er tot slot nog even warm water overheen te gieten, om ook de resten van de reinigingsmiddelen weg te halen.

Hoe verwijder ik frituurvet vlekken uit het tapijt?

Gebruik afwasmiddel of HG Vlekweg Nr. 2 om frituurvet vlekken te verwijderen uit het tapijt. Breng een van deze middelen aan op de vlek, laat dit 10 tot 15 minuten inwerken en gebruik dan een vochtige doek om de vlekken weg te deppen. Zorg dat u het schoongemaakte gebied hierna goed reinigt met een nieuwe, vochtige doek en grondig droogt.

Hoe verwijder ik frituurvet vlekken van hout?

Frituurvet vlekken op hout haalt u makkelijk weg met een mengsel van water en schoonmaakazijn. Een andere optie is om een papje te maken van blauwe Biotex en water. Breng dit aan op de vlekken, laat dit een nacht intrekken en haal het papje dan weg met een vochtige doek. Zorg dat u het oppervlak hierna nog even schoonveegt met een andere vochtige doek en goed droogt.


Let op! Hout is kwetsbaar, dus pas altijd goed op bij het reinigen hiervan. We raden u aan om het middel dat u gaat gebruiken altijd eerst uit te testen op een onopvallend deel van het oppervlak.


Op deze pagina heeft u alles kunnen lezen over het verwijderen van frituurvet vlekken. Heeft u nog vragen over een van de reinigingsmethodes of mist u op deze pagina dé gouden tip? Neem dan gerust contact met ons op; zo helpen we elkaar.
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.