123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Aardbeienvlekken

Aardbeienvlekken verwijderen

Aardbeien vlekken verwijderen


Op deze pagina leest u alles over het verwijderen van aardbeien vlekken uit uw kleding, tapijt of meubilair. Met onze effectieve reinigingsmethodes krijgt u iedere ondergrond weer razendsnel schoon.

Aardbeivlek verwijderen uit kleding

Heeft u met aardbeien of aardbeienjam geknoeid op uw kleding? Dan is het belangrijk om snel de resten en het vruchtvlees weg te halen. Doe dit zeer voorzichtig, want anders loopt u het risico dat u de vlek juist dieper in de vezels van de stof drukt. Als u de grote resten verwijderd heeft, kunt u de rest van de aardbeivlek schoonmaken met behulp van een van de volgende reinigingsmethodes:

  • Oplossing 1: Citroensap
    Met citroensap kunt u aardbeien vlekken uit kleding verwijderen. Giet om te beginnen koud water over het kledingstuk heen en breng dan enkele druppels citroensap aan op de vlek. Spoel de stof daarna uit met behulp van wasmiddel of was volgens het wasvoorschrift om de vlek voorgoed te verwijderen. Om tot hetzelfde resultaat te komen kunt u ook een mengsel maken van citroensap (één deel) en koud water (negen delen) en het kledingstuk hier voor minstens 15 minuten in laten weken.

  • Oplossing 2: Kokend water
    Vlekken van aardbeien kunnen schoongemaakt worden met behulp van kokendheet water. Giet dit voorzichtig over de te behandelen plek heen om te zorgen dat de vlek verdwijnt. Om de beste werking te garanderen kunt u het kledingstuk het beste strak over een kom, schaal of de gootsteen heen spannen. Nadien wassen volgens een regulier wasprogramma is aan te raden. Let er wel op dat niet iedere stof tegen kokendheet water kan, dus bekijk eerst altijd goed het etiket voordat u deze reinigingsmethode gaat toepassen. Kasjmier, wol en nylon kunnen hier bijvoorbeeld niet tegen.

  • Oplossing 3: Speciale vlekverwijderaar
    Er zijn diverse vlekverwijderaars op de markt die speciaal ontwikkeld zijn voor het verwijderen van lastige aardbeienvlekken. Deze middelen zorgen er op de beste en veiligste manier voor dat vlekken verwijderd worden, zonder het kledingstuk te beschadigen. Lees voor gebruik altijd nauwkeurig de gebruiksaanwijzing van de specifieke vlekverwijderaar om de aardbeivlekken het makkelijkst en snelst te verwijderen.

  • Oplossing 4: Ammonia
    Met een mengsel van ammonia en water is een aardbeivlek ook te verwijderen. Hiervoor moet u een kom vullen met lauw water en daar een scheutje ammonia aan toevoegen. Dompel de vlek hier vervolgens in onder en was daarna volgens het wasvoorschrift.

  • Oplossing 5: Scheerschuim
    Spuit scheerschuim op de te behandelen plek en laat dit voor minstens 30 minuten intrekken. Daarna kunt u het kledingstuk wassen volgens het wasvoorschrift om te zorgen dat alle vlekken verdwijnen.

Aardbeivlek verwijderen uit stoffen meubels of tapijt

  • Oplossing 1: Speciale vlekverwijderaar
    Door de vlek te behandelen met een speciaal ontwikkelde vlekverwijderaar krijgt u de aardbeivlek op snelle en veilige wijze weg. Breng HG Vlekweg Nr. 1 of Dr. Beckmann Vlekkenduivel aan volgens de gebruiksaanwijzing. Het is belangrijk om het textiel nadien goed na te behandelen met water en droog te maken.

  • Oplossing 2: Afwasmiddel
    Om een aardbeien vlek te verwijderen uit stoffen meubels, kleden of het tapijt kunt u ook afwasmiddel gebruiken. Maak een mengsel van koud water en een klein beetje afwasmiddel en breng dit met een doek aan op het meubelstuk of het tapijt. Maak deppende bewegingen, net zolang totdat de aardbeiresten niet meer geabsorbeerd worden door de stof. Op deze manier moet de vlek eenvoudig verdwijnen.

  • Oplossing 3: Ammonia
    Hardnekkige aardbeien vlekken kunt u verwijderen met een mengsel van twee kopjes koud water en één eetlepel ammonia. Breng dit aan op een spons of doek en behandel hier vervolgens het meubelstuk of het tapijt mee. Maak deppende bewegingen en stop pas als er geen rode resten meer worden geabsorbeerd. Behandel na met koud water en zorg dat u het oppervlak altijd weer goed droogt.

Op deze pagina heeft u alles gelezen over het verwijderen van aardbeienvlekken van textiel, meubelstukken of tapijt. Met onze diverse reinigingsmethodes krijgt u iedere ondergrond weer schoon. Heeft u vragen over een van onze methodes voor het schoonmaken van aardbeivlekken of heeft u zelf dé gouden tip? Neem dan gauw contact met ons op, zodat we elkaar kunnen helpen. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.