123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Fruitvlekken

Fruitvlekken verwijderen

Fruitvlekken verwijderen


Op deze pagina leest u alles over het verwijderen van fruitvlekken van diverse oppervlakken. U vindt hier algemene tips voor het schoonmaken van kleding, stoffen meubels en andere ondergronden, of kunt doorklikken naar de onderliggende pagina’s om oplossingen voor specifieke fruitvlekken te bekijken.

Verschillende vlekken van fruit schoonmaken

Welke reinigingsmethodes u het beste kunt gebruiken voor het verwijderen van fruitvlekken is niet alleen afhankelijk van het te behandelen oppervlak, maar ook van het type vlek. Verschillende fruitsoorten vragen elk om een andere manier van schoonmaken.

Daarom kunt u hieronder doorklikken naar het soort fruit dat er op uw kleding, meubels of andere oppervlak terechtgekomen is om zeer specifieke adviezen te vinden. Op deze manier kunt u alle vlekken op de meest effectieve wijze verwijderen. Meer algemene tips voor het verwijderen van vlekken van fruit kunt u hieronder lezen.

Algemene tips voor het verwijderen van fruitvlekken

  • Tip 1: Behandel het bevlekte oppervlak snel
    Het is zeer belangrijk om snel te handelen als u geknoeid heeft met fruit. Oudere vlekken trekken namelijk steeds dieper in de vezels van de stof, waardoor het lastiger wordt om ze schoon te maken. Verse vlekken zijn eenvoudiger te verwijderen. Het is belangrijk om direct het vruchtvlees en de grotere resten weg te halen, bijvoorbeeld met een creditcard, mesje of lepel, omdat deze de vlek kunnen verergeren. Wees hierbij wel voorzichtig. Als u te hard drukt, kunt u de fruitvlekken juist weer dieper in de stof drukken, waardoor het moeilijker wordt om ze nog volledig te verwijderen.

  • Tip 2: Gebruik bij kleding niet direct wasmiddel
    Het kledingstuk direct in de was gooien is geen goed idee. Dit werkt namelijk niet effectief en kan er zelfs voor zorgen dat er blauwachtige kringen ontstaan die niet meer weg te halen zijn. U kunt daarom beter een alternatieve reinigingsmethode gebruiken voordat u het kledingstuk samen met wasmiddel in de wasmachine stopt.

  • Tip 3: Gekookt water of speciale vlekverwijderaars
    Er zijn verschillende reinigingsmethodes die voor meerdere fruitvlekken werken. Gekookt water is bijvoorbeeld geschikt voor het weghalen van veel fruitvlekken. Span een kledingstuk over een kom, schaal of de gootsteen uit en giet hier kokend water overheen om te zorgen dat de vlekken vervagen. Let wel op: omdat niet iedere stof tegen kokendheet water kan, is het belangrijk om goed het etiket te controleren voordat u deze reinigingsmethode gaat toepassen. U kunt deze methode ook gebruiken als voorbehandeling, waarna u met een specifieke vlekverwijderaar van Dr. Beckmann of HG aan de slag gaat. Dit soort producten zijn speciaal ontwikkeld voor het schoonmaken van vlekken van fruit en zorgen hierdoor op daadkrachtige wijze voor een extra schoon resultaat.

Er zijn een hoop verschillende manieren om vlekken van vruchten te verwijderen. Op deze pagina heeft u onze algemene tips gelezen. Klik verder naar de vlekspecifieke pagina’s om voor de meest voorkomende vruchten een gespecialiseerde reinigingsmethodes te vinden. Heeft u hier nog vragen over of mist u dé gouden tip? Neem dan gerust contact met ons op. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.
1 - 0 van 0

Fruitvlekken