123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Bananenvlekken

Bananenvlekken verwijderen

Bananenvlekken verwijderen


Het knoeien van banaan kan voor vervelende, bruine vlekken zorgen, zeker als u dit soort vlekken te lang laat zitten. Daarom hebben wij hier al onze tips op een rij gezet voor het verwijderen van verse én oude bananenvlekken.

Hoe verwijder ik bananenvlekken uit kleding?

Spoel verse bananenvlekken eerst uit onder de koude kraan. Behandel dan met groene zeep, groene Biotex, ossengalzeep of schoonmaakazijn. Voor ingedroogde vlekken gebruikt u een speciale vlekverwijderaar. Bekijk op 123schoon.nl alle tips voor het weghalen van verse en ingedroogde bananenvlekken.

Ingedroogde bananenvlekken verwijderen uit kleding

Ingedroogde bananenvlekken verwijdert u uit alle kleding met een speciale vlekverwijderaar. Huis-tuin-en-keukenmiddelen werken niet voor ingedroogde vlekken. Gebruik in plaats daarvan de Dr. Beckmann Vlekkenduivel Fruit en Dranken, de HG Vlekweg Nr. 1 of een vlekverwijderaar van Vanish Oxi Action. Al deze middelen zijn speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van hardnekkige vlekken. Hierdoor hebben ze een krachtige werking én zijn ze zacht voor alle materialen. Bekijk de gebruiksaanwijzing altijd goed om de reinigingsmiddelen op de juiste manier te gebruiken.

Verse bananenvlekken verwijderen uit kleding

Spoel kinderkleding, slabbetjes, truien of andere kledingstukken met verse bananenvlekken eerst uit onder de koude kraan. Direct in de wasmachine stoppen raden we af. Vlekken fixeren zich op deze manier in de stof, waardoor het lastiger wordt om ze weg te halen. Overtollige resten wegschrapen, de stof uitspoelen en dan pas behandelen met een reinigingsmiddel werkt beter.

  • Oplossing 1: Groene zeep
    Smeer de vlek in met een dikke laag groene zeep van Driehoek. Laat dit enkele minuten intrekken en was de kleding vervolgens in de wasmachine.

  • Oplossing 2: Ossengalzeep
    Breng een dikke laag ossengalzeep aan op de bananenvlekken en was de kleding daarna direct volgens de wasvoorschriften. Let wel op dat u een wasprogramma van 40 graden of lager gebruikt. Op hogere temperaturen verliest de ossengalzeep zijn werking.

  • Oplossing 3: Groene Biotex
    Weken in een emmer met lauwwarm water en groene Biotex helpt ook tegen bananenvlekken. Laat het kledingstuk gerust een nachtje weken, zeker als de vlekken iets ouder zijn. De volgende dag nog even wassen en de vlekken zijn weg.

  • Oplossing 4: Schoonmaakazijn
    Gebruik schoonmaakazijn of witte natuurazijn voor het verwijderen van bananenvlekken. Maak een mengsel van water en azijn (half om half) en breng dit aan op de vlekken. Laat dit 10 minuten intrekken en was de kleding dan op de gebruikelijke manier.

  • Oplossing 5: Tandpasta
    Bananenvlekken op witte kleding? Breng hier een laag tandpasta op aan en stop de kleding vervolgens in de wasmachine. Door de tandpasta worden de vlekken geneutraliseerd.

Hoe verwijder ik bananenvlekken uit mijn tapijt of stoffen meubels?

Verwijder bananenvlekken uit uw tapijt of stoffen meubels met een speciale vlekverwijderaar. Gebruik hier bijvoorbeeld de HG Vlekweg Nr. 1 voor. Breng dit aan op de stof, laat dit even intrekken en reinig de stof dan met een schone, natte spons. Laat de stof tot slot goed drogen.


Ook met een mengsel van warm water (twee kopjes) en een handafwasmiddel (één eetlepel) verwijdert u bananenvlekken. Breng dit al deppend aan op de stof, met een schone doek. Herhaal dit net zo lang totdat de vlekken niet meer afgeven. Reinig de stof dan nog even met een schone doek en laat het materiaal goed drogen.

Hoe verwijder ik andere fruitvlekken?

Op deze pagina heeft u alles gelezen over het verwijderen van bananenvlekken. Last van andere fruitvlekken? In onze Vlekkenhulp vindt u ook informatie over het verwijderen van aardbeienvlekken, bramenvlekken, frambozenvlekken en kersenvlekken. Bekijk onze algemene pagina met fruitvlekken voor alle tips. En heeft u nog ergens vragen over? Neem dan gerust contact met ons op.
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.