123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Bramenvlekken

Bramenvlekken verwijderen

Bramenvlek verwijderen


Heeft u met bramen geknoeid op uw kleding, meubels of tapijt? Op deze pagina vindt u dan meer informatie over het verwijderen van deze vlekken van bramen en bespreken we verschillende effectieve reinigingsmethodes om iedere ondergrond weer schoon te maken.

Bramenvlekken verwijderen uit kleding

Voordat u een van onze reinigingsmethodes gaat gebruiken, is het belangrijk om eerst de grote resten en het vruchtvlees te verwijderen. Wees zeer voorzichtig als u dit doet. Als u te hard drukt, kunt u er namelijk voor zorgen dat de bramenresten dieper in de vezels van de stof gedrukt worden, waardoor ze moeilijker te verwijderen zijn. Na het verwijderen van de grote resten kunt u een van de volgende methodes gebruiken:

  • Oplossing 1: Tandpasta
    Voordat u de bramenvlek gaat behandelen met tandpasta moet u de stof eerst goed nat maken met koud water. Breng hier vervolgens tandpasta op aan, bijvoorbeeld met een oude tandenborstel of een schone doek. Als u dit gedaan heeft, moet u het kledingstuk uitspoelen en laten drogen in de zon om te zorgen dat de vlekken verdwijnen. Bij deze reinigingsmethode is het belangrijk om geen gel tandpasta, met een dikkere gel-achtige structuur, te gebruiken.

  • Oplossing 2: Speciale vlekverwijderaar
    Er zijn ook diverse vlekverwijderaars beschikbaar waarmee kledingstukken met bramenvlekken behandeld kunnen worden. De HG Vlekweg Nr. 1 is bijvoorbeeld speciaal ontwikkeld om gemakkelijk hardnekkige resten te verwijderen. Behandel de vlek hiermee voor, voordat u het kledingstuk in de wasmachine stopt, en ga voor het schoonste resultaat. Lees wel altijd goed het etiket om de vlekverwijderaars op de juiste manier te gebruiken.

  • Oplossing 3: Witte natuurazijn
    Voor deze reinigingsmethode heeft u een kom en witte (natuur)azijn nodig. Vul de kom volledig met azijn en leg het kledingstuk hier in. Zorg dat de bramenvlek in ieder geval volledig ondergedompeld is. Nadat u dit enkele uren heeft laten staan moet u het kledingstuk goed uitspoelen onder stromend water en laten drogen, het liefst in het zonlicht. Op deze manier wordt de vlek volledig weggehaald.

  • Oplossing 4: Karnemelk
    Voor deze reinigingsmethode heeft u karnemelk en een kom nodig. Vul de kom volledig met karnemelk en leg hier het kledingstuk in, waarbij het belangrijk is dat vooral het bevlekte gedeelte goed ondergedompeld wordt. Laat dit tenminste een uur weken en spoel vervolgens goed uit, eerst met koud en dan met warm water. Door de melk vervaagt de bramenvlek.

  • Oplossing 5: Kokend water
    Bramenvlekken zouden ook verwijderd kunnen worden met behulp van kokend water. Hiervoor moet u de stof goed uitrekken en zo strak mogelijk maken, bijvoorbeeld door het kledingstuk over een kom of over de gootsteen heen te spannen. Giet vervolgens het gekookte water over de bramenvlek heen. De vlek zal op deze manier vervagen. Blijven er nog restanten over? Dan kunt u een klein beetje citroensap op de vlek sprenkelen. Nadat u het kledingstuk heeft laten drogen, het liefst in de zon, zijn alle restanten verdwenen. Bekijk wel altijd goed het etiket van het kledingstuk voordat u deze reinigingsmethode gaat toepassen; niet ieder kledingstuk is namelijk bestand tegen kokendheet water.

Bramenvlek verwijderen uit meubels, vloerbedekking of tapijt

Ook voordat u bramenvlekken van oppervlakken als stoffen meubels, kleden en het tapijt gaat verwijderen, is het belangrijk om eerst zo veel mogelijk grote resten weg te halen, bijvoorbeeld met een mesje. Hierna kunt u een van de volgende reinigingsmethodes gebruiken:

  • Oplossing 1: Afwasmiddel
    Voor het verwijderen van bramenvlekken van stoffen ondergronden, zoals meubels en tapijt, kunt u een mengsel van water (twee kopjes) en afwasmiddel (één theelepel) gebruiken. Dompel hier een doek in onder en maak daarna deppende bewegingen op de vlek. Als er geen resten meer worden opgenomen door de doek moet u de plek nogmaals behandelen, maar ditmaal met een natte doek zónder afwasmiddel. Het afwasmiddel moet namelijk goed verwijderd worden uit de stof, omdat er anders schimmelplekken kunnen ontstaan.

  • Oplossing 2: Speciale vlekverwijderaar
    De speciale vlekkenverwijderaars die u voor het reinigen van uw kleding kunt gebruiken, zijn vaak ook voor het schoonmaken van niet-wasbaar textiel toe te passen. Breng een van deze middelen aan op de vlek en laat dit minstens 60 minuten intrekken. Hierna is het belangrijk om de vlek goed na te behandelen met water en te laten drogen. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing van de vlekverwijderaar die u gaat gebruiken om de juiste werking te verzekeren.

  • Oplossing 3: Ammonia
    Hardnekkige vlekken van bramen, die niet schoongemaakt kunnen worden met behulp van afwasmiddel, kunt u weghalen met ammonia. Maak hiervoor een mengsel van koud water (twee kopjes) en ammonia (één eetlepel). Met een doek of een spons kunt u dit mengsel aanbrengen op de vlek. Maak deppende bewegingen. Behandel de ondergrond daarna na met koud water om te zorgen dat de resten van de ammonia geheel verdwijnen. Zorg er tot slot voor dat het tapijt of het meubelstuk na de behandeling goed drooggemaakt wordt.

Met alle reinigingsmethodes die u op deze pagina heeft kunnen lezen kunt u bramenvlekken snel en effectief verwijderen van verschillende ondergronden. Heeft u vragen over een van onze methodes of heeft u zelf dé gouden tip? Neem dan gauw contact met ons op, zodat we elkaar kunnen helpen. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.