123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Frambozenvlekken

Frambozenvlekken verwijderen

Framboos vlekken verwijderen


Op deze pagina leest u alles over het verwijderen van framboos vlekken uit kleding en van andere ondergronden. Het gaat hierbij zowel om vlekken van de vrucht als om vlekken van frambozenjam. Doordat u kunt kiezen uit verschillende effectieve reinigingsmethodes haalt u al deze vlekken eenvoudig weg.

Framboos vlekken verwijderen uit kleding

Bij het verwijderen van framboos vlekken uit kleding en van andere ondergronden is het belangrijk om, voordat u een andere reinigingsmethode gaat toepassen, eerst de grootste resten en het vruchtvlees weg te halen. Zorg dat u dit altijd op een voorzichtige manier doet. U kunt hierbij gebruikmaken van bijvoorbeeld een lepel of een mesje.

Het snel verwijderen van vlekken is noodzakelijk, want hoe langer de vlekken in de stof blijven zitten, hoe moeilijker het wordt om ze nog volledig weg te krijgen. Voor het verwijderen van framboos vlekken en frambozenjam kunt u een van de volgende reinigingsmethodes gebruiken:

  • Oplossing 1: Speciale vlekverwijderaars
    Er zijn diverse vlekverwijderaars op de markt die speciaal ontwikkeld zijn voor het schoonmaken van framboos vlekken en frambozenjam. Hiermee worden de vlekken op een effectieve én veilige manier verwijderd. Doordat deze producten namelijk gemaakt zijn voor deze specifieke toepassing worden vlekken van framboos verwijderd zonder de stof te beschadigen of verkleuringen te veroorzaken.

  • Oplossing 2: Afwasmiddel
    Voor deze reinigingsmethode heeft u afwasmiddel nodig. Smeer de framboos vlek hiermee in en laat dit enkele minuten intrekken. Spoel dit daarna uit en behandel de vlek dan voor met de speciale HG Vlekken en Plekken Voorbehandeling. Dit effectieve middel zorgt ervoor dat alle vlekken verdwijnen als u het kledingstuk vervolgens wast volgens het wasvoorschrift.

  • Oplossing 3: Witte natuurazijn
    Een kledingstuk met framboos vlekken laten weken in een bak met witte (natuur)azijn werkt ook zeer effectief. Als u de vlek na minimaal een uur uitspoelt en het kledingstuk vervolgens goed laat drogen, zult u zien dat de vlek volledig verdwenen is. Het schrobben van de stof is dan ook niet meer nodig.

  • Oplossing 4: Kokend water
    Een makkelijke manier manier om vlekken van frambozen te verwijderen is met behulp van kokendheet water. Hiervoor moet u het kledingstuk uitspannen, bijvoorbeeld boven een schaal, kom of de gootsteen, en hier voorzichtig kokend water overheen gieten. De vlek zal direct grotendeels vervagen. Als er nog restjes achterblijven kunt u hier citroensap overheen sprenkelen en het kledingstuk laten drogen in het zonlicht. Zorg dat u deze reinigingsmethode alleen toepast op kledingstukken die tegen kokend water kunnen en controleer van tevoren dus altijd nauwkeurig het etiket. Bij wol, kasjmier en nylon kunt u deze methode bijvoorbeeld beter niet toepassen.

  • Oplossing 5: (Karne)melk
    Vlekken van frambozen verdwijnen ook uit kledingstukken als u de stof laat weken in een schaaltje met (karne)melk. Zorg dat het gehele bevlekte oppervlak ondergedompeld is en wacht dan minimaal een uur. Het is belangrijk om het kledingstuk daarna goed uit te spoelen en eventueel te wassen op een regulier wasprogramma om de melkresten volledig te verwijderen.

Framboos vlekken verwijderen uit stoffen meubels of tapijt

  • Oplossing 1: Citroensap
    Voor het verwijderen van framboos vlekken uit uw stoffen meubels, kleden en het tapijt kunt u citroensap gebruiken. Zorg dat u eerst zo veel mogelijk resten en vruchtvlees verwijdert en breng dan enkele druppels aan op de vlek. U hoeft de stof niet volledig nat te maken, maar zorg er wel voor dat het sap goed in de vezels van de stof kan trekken. Laat dit ongeveer 5 minuten intrekken en gebruik dan een droge doek of keukenpapier om het citroensap weer te verwijderen. Maak daarna een sopje van afwasmiddel en warm water om het oppervlak na te behandelen en zorg dat u het nadien goed droogt, zodat schimmelvlekken voorkomen worden.

  • Oplossing 2: Witte natuurazijn
    Framboos vlekken zijn ook te verwijderen met behulp van witte (natuur)azijn. Doordrenk een schone doek hiermee en leg deze op de vlek. Het is belangrijk om niet te wrijven of te schrobben; laat de natte doek slechts 5 tot 10 minuten op het te behandelen oppervlak liggen, zodat de azijn de vlekken kan opnemen. Hierna kunt u de stof nabehandelen met water om te zorgen dat de azijnresten geheel verdwijnen. Zorg er ook voor dat u de stoffen meubels of het tapijt goed droogt na de behandeling.

Op deze pagina heeft u diverse reinigingsmethodes kunnen vinden waarmee framboos vlekken van verschillende ondergronden te verwijderen zijn. Heeft u vragen over een van onze methodes of heeft u zelf dé gouden tip? Neem dan gerust contact met ons op, zodat we elkaar kunnen helpen. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.