123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Kersenvlekken

Kersenvlekken verwijderen

Kersenvlekken verwijderen


Op deze pagina vindt u meer informatie over het reinigen van kleding, stoffen meubels, vloerkleden of tapijt waar kersen op hebben afgegeven en vlekken hebben veroorzaakt. Wij bespreken verschillende effectieve reinigingsmethodes. Ook vindt u hier een lijst van producten die bij deze schoonmaakklus van pas kunnen komen.

Kersen vlekken verwijderen uit kleding

Voordat u een van onze reinigingsmethodes gaat gebruiken, is het verstandig om eerst de grote resten en het vruchtvlees te verwijderen. Als u dit niet doet is er een kans dat de resten bij het reinigen dieper in de vezels geduwd worden, waardoor het moeilijker wordt om de kersen vlekken nog op een goede manier weg te halen. Als u het vruchtvlees eenmaal weggehaald heeft, met een mesje of een lepel, kunt u een van de volgende methodes gebruiken:

  • Oplossing 1: Ammonia
    Maak een mengsel van warm water en een scheutje ammonia en breng dit aan op een schone doek. Behandel hiermee de kersenvlek. Door de ammonia zal de rode kleur verdwijnen, waardoor de stof er weer uit zal zien als nieuw. Om de ammoniaresten te verwijderen raden we u aan om het kledingstuk na de behandeling te wassen volgens het wasvoorschrift.

  • Oplossing 2: Scheerschuim
    Voor deze reinigingsmethode heeft u scheerschuim of scheerzeep nodig. Smeer een rijkelijke hoeveelheid op de vlek en laat dit minstens een halfuur intrekken. Vervolgens is het belangrijk om het kledingstuk te wassen in de wasmachine.

  • Oplossing 3: Speciale vlekverwijderaars
    De beste methode voor het verwijderen van kersen en kersensap vlekken is met behulp van een speciale vlekverwijderaar. Dit soort producten zijn speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van vlekken van kersen en halen alle resten weg zonder de vezels van de stof te beschadigen of kleuren te vervagen. Hiermee kunt u uw kleding dus op een effectieve en krachtige manier wassen of voorbehandelen voor de wasbeurt. Lees altijd de gebruiksaanwijzing van het product om de juiste werking te garanderen.

  • Oplossing 4: Citroensap en baking soda
    Voor deze reinigingsmethode heeft u citroensap en baking soda nodig. Bedek de vlek met citroensap, maar wrijf dit niet in de vezels van de stof. Breng hier vervolgens een royale laag baking soda op aan. Het is belangrijk om dit enkele uren in te laten trekken. Daarna kunt u het kledingstuk wassen volgens het wasvoorschrift om te zorgen dat de kersen vlek volledig verdwijnt.

  • Oplossing 5: Sterke drank
    Voor het verwijderen van kersen vlekken kunt u ook altijd een kleurloze sterke drank gebruiken, zoals jenever. Door de alcohol vervaagt de rode kleur van de vlek. Zo ziet uw kledingstuk er snel weer schoon uit.

Kersen vlekken verwijderen uit uw stoffen meubels of tapijt

  • Oplossing 1: Afwasmiddel
    Voor het reinigen van uw stoffen meubels of tapijt kunt u afwasmiddel gebruiken. Hiermee kunnen vlekken van kersen op een effectieve wijze verwijderd worden. Maak een mengsel van afwasmiddel en warm water en breng dit met een doek al deppend aan op het te behandelen oppervlak. Blijf dit herhalen totdat de doek geen kersenresten meer opneemt. Behandel de stof dan na met een schone doek en warm water (zonder afwasmiddel). Het is ook belangrijk om te zorgen dat u het behandelde oppervlak goed droogt, om schimmelvlekken te voorkomen.

  • Oplossing 2: Speciale vlekverwijderaar
    U kunt op een effectieve manier kersenvlekken verwijderen door hier speciale vlekverwijderaars op aan te brengen. Laat dit minstens 60 minuten inwerken en verwijder vervolgens met behulp van een doek met water. Ook hierbij geldt dat het belangrijk is om nadien de behandelde stof goed te drogen.

  • Oplossing 3: Karnemelk
    U kunt de meubels of het tapijt ook reinigen met behulp van karnemelk. Breng dit aan op de vlek en laat dit enkele uren intrekken. Hierna moet u de stof nabehandelen met water om de melkresten te verwijderen. Door de melk worden de rode vlekken verbleekt en ziet uw tapijt of meubelstuk er weer schoon uit.

Op deze pagina heeft u meer gelezen over het verwijderen van kersen vlekken uit kleding of van andere ondergronden. Heeft u vragen over een van onze methodes of heeft u zelf dé gouden tip? Neem dan gauw contact met ons op, dan kunnen we elkaar helpen. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.