123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Graffiti vlekken

Graffiti vlekken verwijderen

Graffiti verwijderen


Op deze pagina leest u alles over het verwijderen van graffiti van verschillende ondergronden. Omdat graffiti vaak buiten wordt aangebracht, is het een vrij lastige verf om te verwijderen. Bekijk bij ons daarom diverse snelle en veilige manieren waarop u de ondergrond toch weer compleet schoon krijgt en bestel direct alle producten die u nodig heeft. Klik hieronder door naar de juiste ondergrond om al onze tips te lezen:

> Graffiti verwijderen van baksteen of beton
> Graffiti verwijderen van metaal
> Graffiti verwijderen van hout
> Graffiti verwijderen van glas
> Graffiti verwijderen van autolak

Algemene tips graffiti verwijderen

  • Tip 1: Handel snel
    Zoals bij veel vlekken geldt, is het ook voor het verwijderen van graffiti zo: hoe sneller u erbij bent, hoe makkelijker de vlekken verdwijnen. Hoe meer de graffiti ingedroogd is, hoe moeilijker u dit nog weg krijgt. Wees er daarom snel bij.

  • Tip 2: Test de methode uit
    Welke tip u ook gaat gebruiken, we raden het aan om de gekozen methode altijd eerst uit te testen op een klein, onopvallend deel van de ondergrond. Op deze manier merkt u snel of de methode veilig gebruikt kan worden voor het weghalen van graffiti.

  • Tip 3: Zorg voor goede bescherming
    Als u met chemische verfoplossers gaat werken, is het belangrijk om voor goede bescherming te zorgen. Draag bijvoorbeeld huishoudhandschoenen en een mondkapje.

Hoe moet ik graffiti verwijderen van baksteen of beton?

U kunt graffiti van de muur verwijderen met een verfoplossend middel, zoals terpentine of aceton. Ook de HG graffitiverwijderaar is geschikt. Breng een van deze middelen aan op de graffitivlekken, laat dit een aantal minuten tot enkele uren intrekken (afhankelijk van de ouderdom van de vlek) en gebruik dan een stevige borstel of een hogedrukspuit om de graffiti weg te halen. Herhaal de procedure indien nodig.


Let op! Test het gebruik van de producten eerst uit op een klein deel van de vlekken. Zo ziet u of de graffiti hiermee verdwijnt én of er eventueel beschadigingen ontstaan aan het materiaal. Gebruik verfoplossende middelen daarnaast niet op geschilderde oppervlakken; dan wordt ook de andere verf aangetast.

Hoe moet ik graffiti verwijderen van metaal?

Graffiti is op verschillende manieren te verwijderen van metaal. Doe dit bijvoorbeeld met een speciale verfoplosser of met een stoommachine. Op 123schoon.nl leest u hoe deze technieken werken en bestelt u direct de beste producten om graffiti te verwijderen.

  • Oplossing 1: Verfoplosser
    Verwijder graffiti van metalen oppervlakken met een verfoplosser, zoals terpentine of aceton, of met een speciale graffitiverwijderaar van HG. Laat dit enkele minuten inwerken en borstel de vlekken dan weg. Gebruik hiervoor geen staalborstel; dan kunnen er krassen op het oppervlak terechtkomen.
    Let op! Gebruik deze methode niet op geverfd metaal, want dan kan ook de andere verf aangetast worden.

  • Oplossing 2: Stoommachine
    Gebruik een stoommachine om graffitivlekken weg te halen van metaal. Door de hoge druk en de warmte laat de verf eenvoudig los. Ga met het stoomapparaat rustig over de graffiti heen, zodat het oppervlak snel weer schoon wordt.

Hoe moet ik graffiti verwijderen van hout?

Bij het verwijderen van graffiti van hout, moet u zeer voorzichtig zijn. Hout is namelijk kwetsbaar. Zo kunt u op onbehandeld hout wel de HG graffitiverwijderaar of terpentine gebruiken, maar kan dit er op verweerd of behandeld hout voor zorgen dat de verf juist in het hout trekt. Het gebruik van een hogedrukreiniger of een stoomreiniger is dan een veiligere optie. Maar ga ook hiermee voorzichtig te werk en test de methode eerst uit op een onopvallend deel van het hout.

Hoe moet ik graffiti verwijderen van glas?

Verwijder graffiti van glas met een perslucht spuitpistool en baking soda. Hoe werkt dit? Breng eerst een laag van de poeder aan op het glas en gebruik dan het spuitpistool om de graffitivlekken weg te spuiten. Zo verdwijnt de verf eenvoudig. Ook het gebruik van een verfoplosser, zoals terpentine of een speciale graffitiverwijderaar, behoort tot de opties.

Hoe moet ik graffiti verwijderen van autolak?

Graffiti verwijdert u van autolak met aceton. Breng dit aan op een microvezeldoek en wrijf hiermee zachtjes over de lak. Maak kleine, cirkelvormige bewegingen en haal zo eenvoudig de graffiti weg. Controleer regelmatig of de doek niet te vies wordt. Als er te veel graffiti op zit, pak dan een nieuwe doek. En als de graffiti compleet weggehaald is, was uw auto dan nog even volledig. Zo ziet de autolak er snel uit als nieuw.


Let op! Test het gebruik van de aceton eerst uit op een onopvallend deel van de autolak. Zo ziet u direct of uw auto hiertegen bestand is.

Op deze pagina heeft u alles gelezen over het verwijderen van graffitivlekken van verschillende materialen. Heeft u nog vragen over een van de reinigingsmethodes of mist u op deze pagina dé gouden tip? Neem dan gerust contact met ons op.
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.