123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Grasvlekken

Grasvlekken verwijderen

Grasvlekken verwijderen


Op deze pagina leest u alles over het verwijderen van grasvlekken uit uw kleding, vloerbedekking, vloerkleed of andere stoffen oppervlakken. U vindt hier diverse reinigingsmethodes om altijd voor het schoonste resultaat te gaan en bestelt de nodige producten direct.

Grasvlekken uit kleding verwijderen

Als u grasvlekken gaat verwijderen uit uw spijkerbroek of andere kleding is het allereerst belangrijk om snel te handelen. Hoe langer u de vlekken namelijk laat zitten, hoe dieper ze in de vezels van de stof terechtkomen en hoe moeilijker het wordt om ze nog volledig te verwijderen. Zorg dus dat u snel een van onze effectieve reinigingsmethodes toepast om uw (witte) kleding weer eenvoudig schoon te krijgen:

  • Oplossing 1: Speciale vlekverwijderaar
    De beste en meest veilige manier om nieuwe en oude grasvlekken uit uw kleding te halen is met behulp van een speciale vlekverwijderaar. Doordat dit soort reinigers actieve ingrediënten bevatten die diep doordringen in de vezels van de stof halen ze op de meest effectieve wijze hardnekkige vlekken weg, ook als deze al ingedroogd zijn. Bovendien wordt de stof tijdens dit proces niet aangetast, waardoor er geen beschadigingen of verkleuringen ontstaan. Lees voor de wasbeurt (of voordat u de stof gaat voorbehandelen) altijd nauwkeurig de gebruiksaanwijzing om het product op de goede manier te gebruiken.

  • Oplossing 2: Groene zeep
    Voor deze reinigingsmethode heeft u groene zeep nodig, bijvoorbeeld van Driehoek. Breng dit aan op de vlek en zorg dat u dit goed inwrijft. Was het kledingstuk daarna volgens het wasvoorschrift om voor het schoonste resultaat te gaan.

  • Oplossing 3: Afwasmiddel
    Ook afwasmiddel kan gebruikt worden voor het verwijderen van grasvlekken uit uw spijkerbroek of andere kleding. Breng dit aan op de vlek en wrijf dit voorzichtig in de vezels van de stof. Nadat u dit minimaal 5 minuten heeft laten intrekken, moet u het kledingstuk goed uitspoelen. Gebruik eventueel de HG Vlekken en Plekken Voorbehandeling voordat u het kledingstuk volgens een regulier wasprogramma gaat wassen.

  • Oplossing 4: Glassex
    Met behulp van Glassex is het mogelijk om grasvlekken te verwijderen. Spuit de vlekken hiermee in, laat dit ongeveer 5 minuten intrekken en was het kledingstuk daarna in de wasmachine, zodat alle vlekken zullen verdwijnen.

  • Oplossing 5: Pure alcohol
    Voor deze reinigingsmethode heeft u pure alcohol nodig. Hiermee wordt de groene kleur geneutraliseerd, zodat het kledingstuk er weer schoon uitziet. Breng de alcohol al deppend aan op de vlek, bijvoorbeeld met behulp van een wattenschijfje. Het is belangrijk om het kledingstuk daarna goed uit te spoelen en hier een wasmiddel of een speciale vlekverwijderaar op aan te brengen. Vervolgens kunt u het wassen volgens het wasvoorschrift om de grasvlekken volledig weg te halen.

  • Oplossing 6: Schoonmaakazijn
    Schoonmaakazijn is op twee verschillende manieren te gebruiken voor het schoonmaken van grasvlekken: u kunt het middel met een spons aanbrengen op de vlek of het bevlekte textiel voor minstens een uur laten weken in een bak met azijn. Bij beide manieren is het noodzakelijk om het kledingstuk naderhand te wassen in de wasmachine.

Grasvlekken verwijderen van uw schoenen

Grasvlekken in uw schoenen? Daarvoor kunt u grotendeels dezelfde reinigingsmethodes gebruiken als voor het schoonmaken van uw kleding. Zo kunt u hiervoor ook gebruikmaken van speciale vlekverwijderaars, groene zeep, afwasmiddel of pure alcohol. Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat niet alle materialen even goed tegen heet water kunnen, en daarom raden we u het niet aan om uw schoenen in de wasmachine te stoppen, zoals dat we dat bij het behandelen van de kledingstukken wel aanraadden.

In plaats daarvan kunt u de schoenen, nadat u hier een schoonmaakmiddel op heeft aangebracht en dit goed heeft laten intrekken, het beste nabehandelen met koud water en vervolgens goed laten drogen. Om er zeker van te zijn dat de door u gekozen methode geen verkleuringen veroorzaakt raden we u ook aan om dit altijd eerst op een onopvallend stukje uit te testen.

Heeft u witte canvasschoenen die vies zijn geworden door gras? Als deze hardnekkige vlekken niet verdwijnen na het uitvoeren van een van onze reinigingsmethodes kunt u als laatste redmiddel ook nog altijd gebruikmaken van bleek. Ook hierbij is het belangrijk om eerst goed uit te testen of er door het gebruik geen beschadigingen aangebracht worden. Als u merkt dat dit goed gaat, kunt u de grasvlek heel voorzichtig behandelen met bleekmiddel.

Grasvlekken verwijderen uit uw meubels, vloerbedekking of tapijt

  • Oplossing 1: Speciale vlekverwijderaar
    Door de actieve ingrediënten in speciale vlekverwijderaars worden grasvlekken hiermee moeiteloos verwijderd. U kunt bijvoorbeeld HG Vlekweg Nr. 5 op de vlek aanbrengen en dit ongeveer 10 tot 15 minuten laten intrekken. Maak het oppervlak daarna schoon met warm water en laat dit goed drogen om te zorgen dat er geen schimmelplekken ontstaan.

  • Oplossing 2: Biotex
    Voeg een eetlepel groene Biotex toe aan een kom met heet water en meng dit door elkaar. Als u dit mengsel aanbrengt op de vlek, bijvoorbeeld met een schone doek, zullen de vlekken verdwijnen. Zorg ervoor dat u dit middel alleen deppend aanbrengt en niet wrijvend, omdat u de vlek anders juist dieper in de vezels van de stof zou kunnen drukken. Nadat u het mengsel aangebracht heeft, moet u dit minstens een halfuur laten inwerken, om de plek vervolgens na te behandelen met warm water en goed te laten drogen.

Op deze pagina heeft u gelezen hoe u grasvlekken kunt verwijderen uit kleding of schoenen, of van andere stoffen oppervlakken. Heeft u vragen over een van onze methodes of heeft u zelf dé gouden tip? Neem dan gerust contact met ons op, dan kunnen we elkaar helpen. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.