123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Jamvlekken

Jamvlekken verwijderen

Jam vlekken verwijderen


Door het knoeien van jam kunnen er vervelende vlekken ontstaan op uw kleding, de bank of het tapijt. Op deze pagina leest u al onze tips voor het verwijderen van jam vlekken en bestelt u direct alle benodigde producten.

Hoe verwijder ik jam vlekken uit kleding?

Het verwijderen van jam vlekken uit kleding is iets wat snel gedaan moet worden. Hoe langer de vlekken de tijd krijgen om in de vezels van de stof te trekken, hoe moeilijker u ze eruit krijgt. Zorg dus dat u zo snel mogelijk de grote resten weghaalt. Op 123schoon.nl vindt u verschillende manieren waarop u verse en oude jam vlekken kunt verwijderen, zoals met een speciale vlekverwijderaar.

  • Oplossing 1: HG Vlekweg Nr. 1
    De beste manier om jam vlekken te verwijderen is met behulp van een vlekkenverwijderaar, zoals de Vlekweg Nr. 1 van HG. Dit middel is speciaal ontwikkeld om jam vlekken makkelijk uit uw kleding te verwijderen, of ze nu al ouder zijn of redelijk vers. Hoe werkt dit? Vul een emmer met 1 liter heet water en een scheut vlekverwijderaar en dompel het bevlekte gedeelte van het kledingstuk hierin onder. Laat dit enkele uren weken, spoel uit onder de warme kraan en was in de wasmachine. Het gebruik hiervan is zeer veilig, waardoor er geen beschadigingen aan het materiaal ontstaat en de kleurechtheid van het kledingstuk niet aangetast wordt.

  • Oplossing 2: Afwasmiddel
    Verse jam vlekken verwijdert u met afwasmiddel. Smeer een rijkelijke hoeveelheid afwasmiddel op de vlek en laat dit enkele minuten intrekken. Spoel het textiel dan goed uit en was in de wasmachine. Voor het beste resultaat kunt u de bevlekte stof eerst voorbehandelen met HG Vlekken en Plekken Voorbehandeling. Dit middel zorgt ervoor dat de vlekken nog eenvoudiger loskomen van de stof, om te zorgen dat uw kleding al helemaal als nieuw uit de machine komt.

  • Oplossing 3: Kokendheet water
    U kunt ook kokendheet water gebruiken voor het verwijderen van jam vlekken. Hiermee neutraliseert u de kleur die er achtergebleven is op de stof en zorgt u ervoor dat het kledingstuk er weer als nieuw uitziet. Hoe werkt dit? Span het kledingstuk uit boven een schaal, een kom of de gootsteen en giet hier voorzichtig kokendheet water overheen. U zult zien dat de vlekken direct vervagen. Het kan helpen om het kledingstuk na de wasbeurt te laten drogen in het zonlicht.
    Let op! Niet ieder kledingstuk is bestand tegen kokendheet water. Controleer dus van tevoren altijd nauwkeurig het etiket en pas deze methode niet toe op bijvoorbeeld wol, kasjmier of nylon.

  • Oplossing 4: Witte natuurazijn
    Voor deze laatste reinigingsmethode heeft u witte natuurazijn nodig. Laat het kledingstuk minimaal een uur weken in een bak met deze azijn en laat het vervolgens goed drogen, het liefst in het zonlicht. Ook op deze manier vervagen de jam vlekken. Om de azijngeur weg te halen loont het om het kledingstuk na de behandeling te wassen volgens het wasvoorschrift.
    Let op! Voor fluweel, satijn en andere delicate stoffen kunt u deze methode beter niet gebruiken. Door de krachtige werking van de azijn kunnen er beschadigingen ontstaan.

Hoe verwijder ik jam vlekken uit het tapijt of stoffen meubels?

  • Oplossing 1: Witte natuurazijn
    Met witte natuurazijn verwijdert u jam vlekken uit het tapijt of stoffen meubels. Breng dit middel met een schone doek aan op de vlek. Let op dat u niet mag wrijven of schrobben; een met azijn doordrenkte doek voor 5 tot 10 minuten op de vlek laten liggen is voldoende. Door de doek worden de jam vlekken opgenomen en zo uit de stof getrokken, zodat het materiaal er weer perfect uitziet. Het is belangrijk om de behandelde stof nadien grondig na te spoelen met water en goed te drogen.

  • Oplossing 2: Citroensap
    Vooral als er sprake is van witte of lichte materialen is het gebruik van citroensap zeer effectief. Breng enkele druppels aan op de stof en laat dit ongeveer 5 minuten intrekken. U hoeft het materiaal dus niet te doordrenken met citroensap; slechts vochtig maken is al voldoende. Gebruik na het wachten een droge doek of een stuk keukenpapier om het sap te verwijderen, behandel de stof na met warm water (eventueel met afwasmiddel) en droog het oppervlak goed om schimmelplekken te voorkomen.

Op deze pagina heeft u alles gelezen over het verwijderen van jam vlekken. Vooral een jam die gemaakt is van blauwe bessen of rode vruchten, zoals framboos of aardbei, zorgt over het algemeen voor erg hardnekkige vlekken. Dit komt door de kleurstoffen die er in dit soort rode vruchten zitten. Soms zitten er ook grote stukken van het fruit in de jam. Een uitgebreide uitleg lezen over het verwijderen van dit soort fruitresten? Bekijk dan onze pagina over het verwijderen van fruitvlekken.

En heeft u nog vragen over een van de reinigingsmethodes of mist u op deze pagina dé gouden tip? Neem dan gauw contact met ons op; zo helpen we elkaar.
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.