123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Kalkaanslag verwijderen

Kalkaanslag verwijderen

Kalkaanslag verwijderen


Op deze pagina leest u alles over het verwijderen van kalkaanslag, bijvoorbeeld van uw glazen douchewand, stenen vloer, kraan of koffiezetapparaat. Voor iedere ondergrond hebben wij onze beste reinigingsmethodes op een rij gezet:

> Glazen douchewand
> Badkamertegels
> Kraan of douchekop
> Toilet
> Koffiezetapparaat of waterkoker

Kalkaanslag verwijderen van glazen douchewand

Kalkaanslag kunt u verwijderen van de glazen douchewand met behulp van schoonmaakazijn. Meng dit met water in een spuitflacon, zodat u het gemakkelijk op de glazen onderdelen van uw douche kunt sprayen. Het is belangrijk om dit minstens 20 minuten in te laten trekken, waarna u het weg kunt spoelen met warm water. Vergeet niet om de wand goed te drogen, bijvoorbeeld met een raamwisser.

Tip! Ook drinkglazen kunt u reinigen met behulp van schoonmaakazijn. Breng dit middel onverdund aan in de door kalkaanslag ontsierde glazen en laat dit een halfuur tot een uur inweken, of dompel de glazen onder in een mengsel van warm water en schoonmaakazijn en laat dit een nachtje staan. Zorg dat u nadien de glazen goed afwast om alle schoonmaakazijn weg te spoelen. Een andere methode om kalk te verwijderen uit drinkglazen is door een bruistablet voor kunstgebitten toe te voegen aan uw vaatwasser.

Hardnekkige kalk verwijderen van de douchewand?

Hardnekkige kalk verwijderen? Als er hardnekkige kalkaanslag terechtgekomen is op de douchewand, bijvoorbeeld bij de anti-lekstrip, kunt u dit meestal niet verwijderen met enkel schoonmaakazijn. Een handig product waarmee u dit wel weg kunt halen is karnemelk. Doordrenk een theedoek hiermee en leg deze een nacht lang op de anti-lekstrip. Hierdoor wordt de kalkaanslag losgeweekt en kunt u dit de volgende dag eenvoudig verwijderen.

Kalkaanslag verwijderen van badkamertegels

Voor het verwijderen van kalk van de badkamertegels kunt u het beste gebruikmaken van een speciaal ontwikkelde ontkalker. Dit soort kalkreinigers trekken goed in de badkamertegels, zodat kalk op een effectieve en veilige wijze weggehaald kan worden. Even op het oppervlak sprayen en in laten trekken, nabehandelen met warm water en goed drogen; zo zijn alle vlekken snel verdwenen.

Let op! Dit soort producten mogen niet gebruikt worden op kalkhoudend natuursteen, metaal en gecoate oppervlakken.

Een ander product waarmee u kalkaanslag kunt verwijderen van de badkamertegels is wasverzachter. Giet een dopje van uw favoriete wasverzachter in een halve emmer met warm water en gebruik dit mengsel vervolgens om de tegels mee af te nemen of te dweilen. Laat dit 5 tot 10 minuten intrekken en spoel na met heet water. Ook zo kunt u gaan voor een glanzend en schoon resultaat.

Kalkaanslag verwijderen van de kraan of douchekop

Om de kraan of de douchekop te ontdoen van kalkaanslag kunt u schoonmaakazijn gebruiken. Schroef de douchekop of de filter van de kraan los en laat deze een nachtje staan in een bak of emmer met schoonmaakazijn. De volgende dag is de kalkaanslag verdwenen. Lukt het niet om de filter van de kraan los te krijgen? Dan kunt u ook altijd een (boterham)zakje met schoonmaakazijn om de kraan heen bevestigen en goed vastmaken met een elastiekje. Op deze manier kan de azijn ook zijn werk doen.

U kunt daarnaast ook gebruikmaken van een ontkalker. Doordrenk een oude handdoek hiermee, wikkel deze om de kraan of de douchekop heen, laat dit even intrekken en spoel daarna schoon. Zo worden alle kalkresten verwijderd.

Kalkaanslag verwijderen uit uw toilet

Kalkaanslag in het toilet? Dit kunt u het beste verwijderen met behulp van een geschikte toiletreiniger. Veel toiletreinigers zorgen er namelijk niet alleen voor dat (hardnekkige) vlekken verdwijnen en het toilet weer fris ruikt, maar lossen ook kalkaanslag op.

Ook met cola kunt u kalkaanslag verwijderen uit uw toilet. Restje over in de fles? Breng dit aan onder de rand van de wc, laat dit een nachtje intrekken, spoel door en maak schoon met een toiletborstel. Op deze manier worden alle kalkresten verwijderd. Wel belangrijk is het om voor deze methode geen light-producten te gebruiken.

Kalkaanslag verwijderen uit uw koffiezetapparaat of waterkoker

Kalkaanslag kunt u uit uw koffiezetapparaat of waterkoker verwijderen met behulp van een speciale ontkalker voor koffiemachines. Deze producten zorgen er niet alleen voor dat kalk uit uw machine verwijderd wordt, maar ook dat uw machine in de toekomst beschermd wordt. Om deze reden is het zeer belangrijk om uw koffiezetapparaat of waterkoker zeker iedere twee maanden goed te ontkalken met bijvoorbeeld ontkalkingstabletten. Zo kunt u de levensduur van uw apparaat verlengen en bovendien ook de lekkerste kopjes koffie en thee blijven drinken.

Op deze pagina heeft u alles gelezen over het verwijderen van kalkaanslag van verschillende oppervlakken, zoals de douchecabine, het koffiezetapparaat en de badkamertegels. Heeft u vragen over een van onze reinigingsmethodes of heeft u zelf dé gouden tip? Neem dan gauw contact met ons op, zodat we elkaar kunnen helpen. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.