123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Stickerresten verwijderen

Stickerresten verwijderen

Stickerresten verwijderen


Heeft u stickers verwijderd van uw raam, deur of kleding en zijn er vervelende resten achtergebleven die u niet meer weg krijgt? Bekijk dan op deze pagina al onze tips om iedere ondergrond weer schoon te krijgen.

Stickerresten verwijderen van ramen, deuren of muren

Heeft u last van stickerresten op gladde oppervlakken, zoals muren of keukenkastjes? Bekijk hieronder dan de meest effectieve reinigingsmethodes. Let bij het uitvoeren van de reinigingsmethodes altijd goed op de mogelijke kwetsbaarheid van het oppervlak en test zo nodig uit op een onopvallend onderdeel, om beschadigingen en verkleuringen te voorkomen.

Tip! Krijgt u de gehele sticker niet van het oppervlak? Gebruik dan eerst een föhn om de stickerlijm mee te verzachten. Op deze manier is de sticker eenvoudig weg te halen en blijven er weinig resten achter.

Zijn er nog wel achtergebleven stickerresten? Dan verwijdert u die met een van de volgende methodes:

  • Oplossing 1: HG Stickeroplosser
    Zelfs de meest hardnekkige stickerresten zijn eenvoudig te verwijderen met HG Stickeroplosser. Dit is een krachtig oplosmiddel dat lijm van de oude stickers laat verdwijnen, zodat u de resten gemakkelijk kunt wegvegen met een schone doek. Gebruik het middel altijd onverdund, anders verliest het zijn werking.

  • Oplossing 2: Schoonmaakazijn
    U kunt een mengsel maken van water en schoonmaakazijn en dit aanbrengen op het te behandelen oppervlak. Stickers op glazen, potten of andere voorwerpen die volledig ondergedompeld kunnen worden in een emmer? Laat deze dan een halfuur inweken in het mengsel. Vervolgens kunt u een schoon doekje gebruiken om de resten eenvoudig weg te wrijven.

  • Oplossing 3: Witte natuurazijn
    Ook met witte natuurazijn kunt u hardnekkige stickerresten verwijderen. Breng dit aan op de lijmresten en laat dit enkele minuten inwerken, of maak een sopje van water, zeep of schoonmaakazijn en een scheutje witte azijn. Let op dat zowel natuurazijn als schoonmaakazijn een krachtige werking kunnen hebben. Gebruik dit soort middelen dan ook nooit voor het verwijderen van stickerresten van marmer, (natuur)steen of gietijzer.

  • Oplossing 4: Nagellakremover
    Voor deze reinigingsmethode heeft u nagellakremover nodig. Hiermee worden de stickerresten opgelost. Gebruik een spons, een schone doek of een stuk keukenpapier om aceton aan te brengen op het oppervlak en wrijf de resten zo in enkele seconden weg.

  • Oplossing 5: Ontsmettingsalcohol
    Gebruik ontsmettingsalcohol of een andere heldere alcoholsoort om stickerresten te verwijderen. De stickerlijm wordt hiermee namelijk opgelost. Breng de alcohol met behulp van een wattenschijfje, spons of doek aan, of doordrenk een stuk keukenpapier hiermee, leg hem op de stickerresten en laat dit 5 minuten inwerken. Na het wachten kunt u de resten wegvegen met een doek.

  • Oplossing 6: Olie
    Ook met olijfolie, slaolie, zonnebloemolie of babyolie kunt u stickerresten verwijderen. Breng een van deze oliën aan op een wattenschijfje en wrijf hiermee over de resten. Laat dit vervolgens enkele minuten inwerken en verwijder de resten dan met een schone doek. Door de olie lost de stickerlijm op en wordt het oppervlak weer helemaal schoon. Let er bij het uitvoeren van deze methode wel op dat olie op sommige ondergronden voor vlekken kan zorgen. Gebruik de methode daarom alleen op glazen of plastic ondergronden.

  • Oplossing 7: Pindakaas
    Pindakaas bevat ook olie, waardoor er hiermee op dezelfde manier gezorgd wordt dat de stickerresten oplossen en zo moeiteloos weg te halen zijn. Smeer het oppervlak in, laat dit even intrekken en veeg de pindakaas én de stickerresten dan snel weg.

Stickerresten verwijderen van uw kleding

Stickerresten op uw kleding? Om deze weg te krijgen kunt u het kledingstuk het beste een nachtje in de vriezer leggen. De stickerlijm wordt dan hard en is eenvoudig weg te schrapen. Achtergebleven resten kunt u vervolgens verwijderen met HG Stickeroplosser of HG Vlekweg Nr. 2. Ook kunt u het kledingstuk een halfuur laten weken in een sopje van warm water en schoonmaakazijn, eventueel met een scheutje witte natuurazijn. Zorg dat u het kledingstuk na de behandeling wast zoals normaal, zodat u geen last meer heeft van de geur van de azijn.

Met alle tips die u op deze pagina heeft kunnen vinden, heeft u de stickerresten hopelijk eenvoudig verwijdert van stoffen of gladde oppervlakken. Heeft u nog vragen over een van de reinigingsmethodes of mist u op deze pagina dé gouden tip? Neem dan contact met ons op, zo kunnen we elkaar helpen. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.