123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Make-up vlekken

Make-up vlekken verwijderen

Make-up vlekken verwijderen


Op deze pagina leest u alles over het verwijderen van make-up vlekken. Of er nu lippenstift, mascara of foundation op uw kleding, bank of vloerbedekking terechtgekomen is, met onze tips haalt u de hardnekkige vlekken altijd weg. Bekijk op deze pagina onze algemene adviezen of klik onderaan door voor de meer specifieke schoonmaakmethodes.

Verschillende soorten make-up vlekken verwijderen

Hoe u de make-up vlek moet verwijderen, hangt af van wat voor soort vlek het is. Lippenstift wordt op een andere manier weggehaald dan mascara, eyeliner of foundation. Vind daarom eerst uit om wat voor vlek het precies gaat. Dan kunt u op deze pagina al onze tips lezen of onderaan doorklikken naar onze specifieke blogs over het verwijderen van lippenstift vlekken en mascara vlekken. Zo bent u er altijd van verzekerd dat u de juiste methode gebruikt.

Hoe verwijder ik een make-up vlek?

Bijna alle make-up vlekken zijn te verwijderen met de speciale vlekverwijderaar HG Vlekweg Nr. 5. Specifieke vlekken kunnen ook een speciale aanpak nodig hebben. In het Helpcentrum van 123schoon.nl leest u meer over het verwijderen van make-up vlekken.


In de meeste gevallen geldt het volgende: wees er snel bij. Als make-up vlekken indrogen, zijn ze vaak een stuk moeilijker weg te halen. Voor mascara is dit overigens niet zo; dit moet u juist laten opdrogen en dan wegkrabben.

Hoe verwijder ik foundation uit kleding?

Gebruik scheerschuim voor het weghalen van vloeibare foundation en een mengsel van witte natuurazijn en water voor het verwijderen van poeder foundation. Haal foundation vlekken in ieder geval nooit uit kleding met make-up remover, want hiermee kunt u de stof beschadigen. Op 123schoon.nl leest u hoe de verschillende methodes precies werken.

  • Vloeibare foundation verwijderen
    Gebruik scheerschuim om vloeibare foundation te verwijderen. Breng dit aan op de vlek, wrijf het in de stof en laat het 2 minuten intrekken. Spoel de stof vervolgens goed uit. Voeg wat alcohol aan het scheerschuim toe als de vlek erg hardnekkig is.

  • Poeder foundation verwijderen
    Blaas zo veel mogelijk poeder weg of gebruik een stofzuiger om de poeder op te zuigen. De rest van de poeder foundation verwijdert u met een oplossing van witte natuurazijn en water. Breng dit met een doekje aan en dep de vlekken voorzichtig weg.

Hoe verwijder ik poedervlekken uit kleding?

Probeer de oogschaduw, blush, bronzer of andere poeder eerst weg te blazen of weg te halen met een stofzuiger. De resten haalt u dan weg met een mengsel van ossengalzeep en water. Breng dit aan op de vlek, spoel de stof uit onder de kraan en was het kledingstuk dan in de wasmachine. Doe dit op een wasprogramma van 40 graden of lager; op hogere temperaturen werkt de ossengalzeep namelijk niet meer.

Hoe verwijder ik eyeliner uit kleding?

U verwijdert eyeliner uit kleding met transparante alcohol (70%). Breng dit met een wattenstaafje aan op de vlekken. Dit herhaalt u net zolang totdat de eyeliner volledig verdwenen is. Week het kledingstuk vervolgens in een sopje van wasmiddel en water en stop het eventueel in de wasmachine.

Hoe verwijder ik lipgloss vlekken uit kleding?

Verwijder allereerst zo veel mogelijk lipgloss met een pasje of de achterkant van een lepel. Op de achtergebleven vlek spuit u dan een beetje haarlak. Laat dit even intrekken en spoel de kleding dan uit onder de kraan. Door de alcohol in de haarlak wordt het pigment van de vlekken afgebroken en ziet uw kleding er weer uit als nieuw.


Op deze pagina heeft u alles gelezen over het verwijderen van make-up vlekken en hebben we antwoord gegeven op diverse veelvoorkomende vragen. Wilt u vlekken weghalen die ontstaan zijn door lippenstift of mascara? Klik dan door naar onderliggende pagina’s. En komt u er nog niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op, dan kunnen we u verder helpen. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.

1 - 0 van 0

Make-up vlekken